ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ “ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ”

Σήμερα 28 Μαϊου 2024 ομάδα μαθητών του σχολείου μας συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΕΠΕΑ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ με τίτλο ” Λαογραφικοί θησαυροί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής”.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα των υπευθύνων στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού , καθίσαμε στο όμορφο παλιό καφενεδάκι για λίγη ξεκούραση και  κολατσιό. Στη συνέχεια η κ. Μαρία άρχισε την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου. Αρχικά είδαμε τον παλιό αλευρόμυλο και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργείας του. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους υπόλοιπους  χώρους , όπου και μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που κατοικούσαν στο χωριό πριν πολλά χρόνια. Τα εξαιρετικά εκθέματα βοήθησαν να μεταφερθούμε για λίγο και εμείς  σε εκείνα τα χρόνια και να  δούμε πώς ήταν του κουρείο, το παντοπωλείο , το σχολείο , η οικία και ποιες εργασίες έκαναν οι κάτοικοι της Ξυλαγανής.

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου, την κ. Μαρία Παπαδοπούλου για την εξαίρετη ξενάγηση και για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως και την κ. Δάφνη Κυμβέλερου υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ Μαρώνειας.