Δυο λόγια από τη Διευθύντριά μας!

Δυο λόγια από καρδιάς

Στιγμές χαρμολύπης. Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται αυτό! Ναι γίνεται γιατί είναι κομμάτι της ζωής. Αποχαιρετισμός λόγω συνταξιοδότησης. Συνταξιοδοτούμαι και με αποχαιρέτησαν συνάδελφοι και συνεργάτες με τον πιο ζεστό και συναισθηματικό τρόπο. Αποχαιρετώ την εργασιακή μου ζωή και είμαι χαρούμενη,  σύμφωνα με τις ευχές που παίρνω να ξεκουραστώ, να χαρώ, να ταξιδέψω, να ασχοληθώ με την οικογένειά μου, με νέα αντικείμενα και άλλες τέτοιες όμορφες ευχές. Ναι έτσι είναι. Αφήνω όμως και σαράντα χρόνια δουλειάς πίσω, γεμάτα με τόσες  εμπειρίες, μαθήματα, γνωριμίες, δύναμη, ζωή.

Αισθάνθηκα την ανάγκη προ ημερών πράγματι να αποχαιρετήσω πολλούς, χωρίς να ξέρω από πού να αρχίσω. Σήμερα όμως αυτό έγινε επιτακτική ανάγκη, από τα συναισθήματα που κατέκλυσαν το χώρο του σχολείου, από τις ευχές που δόθηκαν από καρδιάς,  από τους συναδέλφους, από τις ευχές που δόθηκαν με επίσημη επιστολή από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, μέσω του Διοικητικού συμβουλίου.

Θα ευχαριστήσω το Δ.Σ. του  συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και τον κάθε γονέα χωριστά που συνεργάστηκαν μαζί μου και με όλο το σχολικό πλαίσιο με υπομονή καλοσύνη και καλή πρόθεση. Έδειξαν διάθεση να πάρουν και να μάθουν και έδωσαν με υπομονή και σύνεση.  Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στις συνεργασίες τους με το σχολείο, που στήριξα για είκοσι επτά σχολικά χρόνια, με αγάπη ενδιαφέρον και κατανόηση. Να έχουν χαρές στις οικογένειές τους, πρόοδο και υγεία. Να επιδείξουν υπομονή και να στέκονται κοντά στα παιδιά τους, που είναι μαθητές στο σχολείο μας, στο σχολείο μου που αποχαιρετώ! Τους ευχαριστώ που με στήριξαν τα χρόνια που είχα την ευθύνη της διοίκησης του σχολείου. Δεν γνωρίζουν πράγματι, πόσες φορές με το ενδιαφέρον τους πήρα κουράγιο και δύναμη.

Με πόσους και πόσους συναδέλφους δεν συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, ίσως κάποιοι έχουν φύγει από την μνήμη μου. Το σχολείο δεν είχε μόνιμο προσωπικό και οι συνεχόμενες εναλλαγές προσωπικού, αρνητικός παράγοντας για την εξέλιξή του,  είχε σαν αποτέλεσμα, τις πολυάριθμες γνωριμίες και συνεργασίες. Την τελευταία σχολική χρονιά απέκτησε μόνιμο προσωπικό, γεγονός που έδωσε χαρά σε όλους και πιστεύω και καλύτερη εικόνα στο σχολείο. Έτσι όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έγιναν μια ζωντανή σπίθα για την πρόοδο του Σχολείου και ο καθένας μέσα από την ειδικότητά του, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, με συνεργασία και υπομονή. Κάποιες φορές ένιωσα ότι δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ με τις ιδιαίτερες προσωπικές συνθήκες της καθημερινότητάς τους. Με ενδιέφερε πολύ αυτό το κομμάτι. Ο κάθε εργαζόμενος, αλλά κυρίως ο εκπαιδευτικός της Ειδικής Αγωγής, για την καλύτερη απόδοση και επίδοσή του, θα πρέπει να είναι υπολογίσιμος και να έχει την δυνατότητα να ακουμπήσει κάπου, την όποια δυσάρεστη στιγμή του, για να ανακουφιστεί και να εκτονωθεί. Αυτός που θα τον αφουγκραστεί μπορεί και πρέπει να είναι ο διευθυντής του σχολείου. Λυπάμαι που δεν είχα την δυνατότητα, πάντα να διαθέσω αυτό το χρόνο. Ξέρετε αυτή  η σχολική χρονιά με τις ιδιαιτερότητές της, είχε αυξημένη την εργασία γραφείου. Πόσες φορές είπα ‘’αχ αυτή η γραφειοκρατία μας!’’. Τους ευχαριστώ όλους για την συνεργασία τα νεανικά χαμόγελά τους, που κάθε μέρα μου χάριζαν δύναμη και κουράγιο, την στήριξή τους και κατανόησή τους. Ας με συγχωρέσουν για την όποια παράλειψη μου και αστοχία.  Ουδείς αλάθητος. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους παλαιότερους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, που στάθηκαν καθοδηγητές των νεώτερων, με μητρική στοργή και διευκόλυναν κατά πολύ το δικό μου διοικητικό έργο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για  την διεκπεραίωση δικών μου καθηκόντων. Τους εύχομαι όλους πρώτα από όλα υγεία, πρόοδο σε όλους τους τομείς της ζωής τους και κάθε ευτυχία στις οικογένειές τους. Να μην ξεχνούν αυτό που πολλές φορές τους είπα με γνώση και πείσμα «Στη ζωή, κυρίως στην εργασία,  έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Η προσπάθεια για  πρόοδο και αξιοπρέπεια είναι πρόκληση και ένας συνεχόμενος  καθημερινός αγώνας. Κυρίως στην ειδική αγωγή η ενσυναίσθηση  είναι αρετή και εργαλείο για επιτυχία,  ικανοποίηση και ανατροφοδότηση. Αγώνας καθημερινός να διατηρηθεί  ζωντανός ο μηχανισμός αυτός».

Να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους στην  μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, που όχι μόνο με ενδιαφέρον παιδαγωγού περιέβαλαν με αγάπη τους μαθητές μας αλλά με κατανόηση και υπομονή συνεργάστηκαν με το σχολείο και μαζί μου για την ολοκλήρωση του σχολικού έργου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους εύχομαι καλή συνέχεια και πρόοδο στη ζωή τους.

Να ευχαριστήσω την καθαρίστρια του σχολείου κ. Δυονίλα Κεσσίδου, για την καλή συνεργασία, που επέδειξε και μας στάθηκε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά της επιδημίας και με βοήθησε με την παρουσία της πολλές φορές. Καλή τύχη να έχει και χαρές στη ζωή της, που τις έχει τόση ανάγκη. Να είναι πάντα έτσι διαθέσιμη και ζωντανή στην εργασία της.

Τέλος να ευχαριστήσω όλη την διοίκηση και το προσωπικό, της Π/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, που με  ενδιαφέρον και υπομονή μου στάθηκε από την ώρα που ανέλαβα την διεύθυνση του σχολείου και με καθοδήγησε. Πόσες φορές αλήθεια κούρασα κάποιους συνεργάτες της υπηρεσίας, με την επιμονή μου να κατανοήσω άγνωστες έννοιες μέχρι τότε σε εμένα!  Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους.

Τον κύριο Κωνσταντινίδη Μαρίνο, τον Προϊστάμενό μου, τον ευχαριστώ και θέλω να του πω να με συγχωρήσει. Γνωρίζω ότι ήμουν κουραστική πολλές φορές με την επιμονή μου να τον ενημερώνω για πολλές λεπτομέρειες ως αποτέλεσμα της ευθύνης που ένιωθα και του αγχωτικού χαρακτήρα που έχω. Γνωρίζω όμως ότι πάντα η διάθεσή του ήταν θετική και βοηθητική. Καλή συνέχεια.

Σε όλους τους παράγοντες της  εκπαίδευσης  με τους οποίους συνεργάστηκα ΚΕΣΥ, ΠΕΚΕΣ, Υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων, συναδέλφους Δημοτικών Σχολείων, σχολείων Ειδικής Αγωγής και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής,  το οποίο  φιλοξενείται στο σχολείο, εύχομαι υγεία και πρόοδο.

Σε όλους τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής ΕΕΠ και ΕΒΠ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συνεργαστήκαμε μέσα από το σύλλογο που με κόπο οργανώσαμε,  εύχομαι καλή συνέχεια και να εργάζονται όλοι στο μέλλον με καλύτερες συνθήκες, που και οι ίδιοι πρέπει να διεκδικούν και να επιδιώκουν.

Δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω, για την απλόχερη συνεργασία, τους τοπικούς φορείς, κυρίως το Δήμο Κομοτηνής και την Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπ/σης του Δήμου, που ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μου και στάθηκαν στο σχολεία μας. Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το σχολείο για το καλό όλης της κοινότητας.

Σας αποχαιρετώ όλους με συγκίνηση και αισθήματα χαράς και λύπης, με την ευχή να φτάσετε όλοι με υγεία στην συνταξιοδότησή σας και να έχετε από εκεί και πέρα την τύχη και ευκαιρία να πάρετε πολλές χαρές. Καλή πρόοδο στο Σχολείο μου και τους μαθητές του που με χαρά θα ήθελα να τους συναντώ και να μαθαίνω τα καλά τους νέα.

Με εκτίμηση

Η Κοινωνική Λειτουργός  του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Αγοραστή Ματακάκη

Μία σκέψη στο“Δυο λόγια από τη Διευθύντριά μας!

  1. Αγαπητή κυρία Τούλα,
    σας εύχομαι ολόψυχα καλή συνταξιοδότηση, ξεκούραστη, ανανεωτική και δημιουργικά ξέγνοιαστη!

    Σας σκέφτομαι πάντα με σεβασμό και αγάπη!

    Με μια ζεστή αγκαλιά,
    Ειρήνη Π.

Τα σχόλια είναι κλειστά.