Παγκόσμια ημέρα θεάτρου!

27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί ο κος Κυριάκος, η κα Αϊσέ και η κα Αγγελική με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ετοίμασαν ένα μουσικό-θεατρικό δρώμενο. Αρχικά, οι μαθητές εμπνευσμένοι από το κείμενο “Φτεροπόδαρος” της Β’ τάξης του δημοτικού έπαιξαν ένα σκετς, δίνοντας το μήνυμα πως οι παροιμίες είναι από τη ζωή βγαλμένες. Στη συνέχεια ακολούθησε ψυχοκινητική δράση με λέξεις μικρές, μεγάλες, σημαντικές, με μήνυμα ότι εμείς τις επιλέγουμε και πως μας ανήκουν. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι “24 γράμματα” το οποίο έγραψε ο κος Κυριάκος και μελοποιήθηκε με την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, όλοι οι μαθητές κατασκεύασαν μια θεατρική σκηνή με κόλλα και χαρτόνια και έκλεισε μια πανέμορφη και εκπαιδευτική μέρα με πολλά χαμόγελα και ενθουσιασμό!

Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την όμορφη παράσταση που πέρασε σημαντικά μηνύματα σε όλους μας!

Ευχαριστούμε την κ. Κωστενίδου Ιωάννα Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΠΕ Ροδόπης που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Οι μαθητές του τμήματος Α3, μαζί με την εκπαιδευτικό Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ, τροποποίησαν και σχεδίασαν το παραμύθι <<Φτεροπόδαρος>> από το βιβλίο της Γλώσσας Β’ τάξης του Δημοτικού. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το έργο τους και να διαβάσετε το παραμύθι.



Λήψη αρχείου

Το τραγούδι “24 γράμματα” γραμμένο από τον Κύριο Κυριάκο που μελοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!