6 Μαρτίου 2024 Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού,

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά τής Σχολικής Βίας και τού Σχολικού Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε έναν δημιουργικό κύκλο δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωσή τους για το σημαντικό αυτό θέμα.

Αρχικά παρακολούθησαν βίντεο για το σχολικό εκφοβισμό Η Μόνα σε καινούριο σχολείο (youtube.com) Με την καθοδήγηση των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του σχολείου μας, μίλησαν για τα ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος.

Ακολούθησαν, δύο δημιουργικές δραστηριότητες και η δραματοποίηση μιας σύντομης ιστορίας που ως στόχο είχαν την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου.

Αφού ανταλλάξαμε σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας καταλήξαμε στο συμπέρασμα οτι στο σχολικό περιβάλλον τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει ασφάλεια, επικοινωνία και συνεργασία.

Τέλος, δημιουργήθηκε αφίσα όπου όλα τα παιδιά στέλνουν μηνύματα κατά της σχολικής βίας και υπέρ της φιλίας και της συνεργατικότητας.