Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

Σήμερα 22/12/2023 κλείσαμε το έτος 2023 με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Στολιστήκαμε ετοιμαστήκαμε και όταν έφτασαν οι καλεσμένοι μας άρχισε η γιορτούλα μας στο χωριό των γλυκών τη “Ζαχαρούλα” . Τα κουραμπιεδάκια, τα μελομακαρονάκια και τα ξωτικά γέμισαν τη σκηνή, χόρεψαν και τραγούδησαν με περίσσια χαρά.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας μαζί με τους γονείς τους εργαστήκαν όλοι μαζί για να στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και να φτιάξουν πανέμορφες κατασκευές.

Στο τέλος μας περίμενε όλους μια υπέροχη έκπληξη,,,,,,,, εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης και μοίρασε εκτός από δώρα χαρά και χαμόγελα.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενο το Νέο έτος!!!!

Η χορωδία της αστυνομίας στο σχολείο μας!

Την Πέμπτη 21.12.2023 η χορωδία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας πλημμύρισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και υπέροχα γλυκάκια για όλα μας τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Σήμερα Πέμπτη  21/12/2023 ομάδα μαθητών του σχολείου μας, τραγούδησε τα κάλαντα των Χριστουγέννων αρχικά στην Προϊσταμένη κ. Σαραφίδου και το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ροδόπης, στη συνέχεια στην Διευθύντρια κ. Κοσμίδου και το προσωπικό της ΠΔΕ ΑΜΘ, οι οποίοι και μας προσέφεραν γλυκίσματα  και αμέτρητες ευχές, Εμείς με τη σειρά μας ανταποδώσαμε τις ευχές και προσφέραμε καλάθι με δημιουργίες των μαθητών μας.

Τέλος φτάσαμε και στο Δημαρχείο της πόλης μας όπου μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης , είπαμε τα κάλαντα  και ανταλλάξαμε δώρα και ευχές.

Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την περιήγηση μας στο Χριστουγεννιάτικο χωριό και στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου και απολαύσαμε χαρούμενες στιγμές  στο καρουζέλ.

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοκρίτειο travel  που φρόντισε για την ασφαλή μετακίνηση μας και το καρουζέλ Κομοτηνής.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Σήμερα  Τρίτη 19/12/23 ομάδα μαθητών επισκέφτηκε το  Χριστουγεννιάτικο χωριό των παραμυθιών στο  πάρκο της Αγ. Παρασκευής. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς πήγαν στη στάση του αστικού λεωφορείου, ανέβηκαν, έκοψαν το εισιτήριο τους και  κατευθύνθηκαν προς τον προορισμό τους. Φτάνοντας στην πλατεία  έκαναν έναν μικρό περίπατο απολαμβάνοντας τον στολισμό και τα παιχνίδια. Στο παραμυθένιο χωριό ξεναγήθηκαν στα διάφορα παραμύθια , χόρεψαν , έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Επέστρεψαν στο σχολείο κάπως κουρασμένοι αλλά ικανοποιημένοι.

Χριστούγεννα χωρίς μπισκότα γίνεται….;;;;;

Επειδή ξέρουμε ότι Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια δε γίνεται, σήμερα μπήκαμε στην κουζίνα, σηκώσαμε μανίκια και όπως ξέρουμε πολύ καλά, φτιάξαμε τέλεια μικρά μπισκοτάκια. Όλο το σχολείο γέμισε μυρωδιές και όλοι γευτήκαμε νοστιμότατα μπισκότα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τη Δευτέρα 11/12/2023 υποδεχτήκαμε ακόμα ένα τμήμα του 10ου Δημοτικού  Σχολείου Κομοτηνής. Η εμπειρία αποδείχτηκε αξέχαστη για μικρούς και μεγάλους!!!!

Γενέθλια και πάλι!

14 χρονών έγινε ο αγαπημένος μας μαθητής! Να ζήσεις αστεράκι μας, να είσαι γερός και δυνατός και πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός! Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι του τραγουδήσαμε το τραγουδάκι των γενεθλίων και μετά απολαύσαμε ένα χορταστικό κομμάτι τούρτας! Δεν ξέραμε τί να πρωτοδιαλέξουμε από τις 4 τούρτες που οι γονείς του έφεραν στο σχολείο. Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να μας ζήσει το όμορφο αγόρι μας. Χρόνια του πολλά!

 

Επισκέψεις στο σχολείο μας!

Με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, χθες Τετάρτη 6.12.23, μας επισκέφτηκε η Δ Τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για να συμπράξουμε παρέα. Οι μαθητές όλοι χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες και συμμετείχαν ομαδοσυνεργατικά σε διάφορες δραστηριότητες σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς από τους οποίους όλοι πέρασαν κυκλικά.

Στον πρώτο σταθμό κλήθηκαν να προστατέψουν τον πλανήτη μας από τους εισβολείς αστεροειδείς και εξωγήινους και αφού τους κερδίσαμε παίξαμε κι ένα συναγωνιστικό ποδοσφαιράκι με τη χρήση του επιδαπέδιου διαδραστικού προβολέα.

Στον δεύτερο σταθμό  οι μαθητές βοήθησαν να στολιστεί το χριστουγεννιάτικο δεντράκι του γυμναστηρίου ακολουθώντας μια ψυχοκινητική διαδρομή με τούνελ, εμπόδια, αιώρες και άλλες προκλήσεις!

Στον τρίτο σταθμό οι μαθητές επικοινώνησαν κι έμαθαν για τη λειτουργία του σχολείου μέσα από μία πληθώρα ερωτήσεων, τραγούδησαν όλοι μαζί τα κάλαντα στη νοηματική και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές.

Στο τέλος ανταλλάξαμε όμορφα δωράκια, αποχαιρετιστήκαμε και συμφωνήσαμε να βρεθούμε σύντομα ξανά!

Οι δραστηριότητες μας δεν τελείωσαν εδώ!

Στα πλαίσια της συνεργασίας και της διαρκούς επικοινωνίας όλων των Σ.Μ.Ε.Α.Ε της χώρας, των Γενικών Σχολείων και εκπαιδευτικών δομών, το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση. Το σχολείο μας αποκρίθηκε στην πρόσκληση και ομάδα μαθητών συμμετείχε στην διαδικτυακή συνάντηση και η μικρή μας χορωδία τραγούδησε και παρουσίασε στη νοηματική γλώσσα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Γενέθλια!

Σήμερα 6.12.23 γιορτάσαμε τα γενέθλια της πολυαγαπημένης μας μαθήτριας. Μια πανέμορφη και πεντανόστιμη τούρτα προσφέρθηκε από την οικογένεια της σε όλους τους μαθητές και τους ευχαριστούμε θερμά.

Πολύχρονη μαθήτρια μας, να είσαι πάντα γερή και δυνατή και να έχεις καλή πρόοδο! Σε αγαπάμε πολύ.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Ένα βιβλίο αφιέρωμα!

Οι κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία

Για την δημιουργία του βιβλίου συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Παντελίδου Ανδρονίκη, Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ και η εικαστικός Γιαμπουλντάκη Ζωή

Οι μαθητές των τμημάτων Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου και οι μαθητές του Α3 του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής



Λήψη αρχείου