Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.
Τα χαμόγελα , η περηφάνια και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου μας συνόδευσαν σε όλη τη διαδρομή!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Στις 24.3.2023 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με τίτλο «Σχέσεις σχολείου – οικογένειας και εμπόδια στη συνεργασία μεταξύ τους. Ο ρόλος του Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού στη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τους γονείς».

Μέσω της επιμόρφωσης αυτής και με εισηγήτριες τις κυρίες Τζελέπη Θεοδώρα ΠΕ23 Ψυχολόγου, Ελένη Κουτσουμάνη ΠΕ23 Ψυχολόγου και Κωνσταντίνα Ντόντη ΠΕ30 Κοινωνικού Λειτουργού, έγινε μία προσπάθεια κατανόησης του ρόλου του Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού σε κάθε δομή ειδικής αγωγής.

Ο Ψυχολόγος και ο Κοινωνικός Λειτουργός αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ της οικογένειας και του ειδικού σχολείου. Η αρμονική σχέση και η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γονείς και το προσωπικό του ειδικού σχολείου αποτελούν τη βάση για την ομαλή λειτουργία του και κατ’ επέκταση την πρόοδο των παιδιών σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

20230324 101654

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Σήμερα 24 Μαρτίου 2023 γιορτάσαμε την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Κοντοζίδου Ιωάννα είχε οργανώσει αρχικά ζωντανή σύνδεση με σχολείο της Χίου. Συμμετέχοντας από κοινού στη γιορτή, οι μαθητές μας απήγγειλαν ποιήματα, έδειξαν πως μπορούμε να φτιάξουμε την ελληνική σημαία που ετοίμασε η κ. Ομέρ Χασάν Αϊσέ, με τα χρώματα της Ελλαδας μας- λευκό και μπλε. Τέλος μικροί και μεγάλοι χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας μας κ. Αργυροπούλου Ιωάννα.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου της Χίου και χειροκροτήσαμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό.

Αποχαιρετήσαμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τη Χίο, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία, για την ευκαιρία που μας δόθηκε  να συμμετέχουμε σε μια ξεχωριστή γιορτή και με την υπόσχεση μιας μελλοντικής  συνάντησης και συνεργασίας.

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Σήμερα 15-3-2023 πραγματοποιήσαμε Άσκηση σεισμού του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

 βάση του Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων προετοίμασαν τους μαθητές τους χρησιμοποιώντας κατάλληλα μέσα έτσι ώστε να γίνουν κατανοητοί οι βασικοί κανόνες συμπεριφοράς σε περιπτώσεις σεισμού.

Στη συνέχεια συμμετείχαν στις ασκήσεις ετοιμότητας και να εκπαιδεύονται στην εφαρμογή του Σχολικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για περίπτωση σεισμού.

Όταν ακούστηκε ο κατάλληλος «συνθηματικός» ήχος εφαρμόσαμε  τη διαδικασία εκκένωσης των αιθουσών και του κτιρίου, όπως αυτή περιγράφεται στο μνημόνιο  και  φροντίζοντας για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών μας στον χώρο διαφυγής.

Αφού επιστρέψαμε με ασφάλεια στο σχολείο και μετά την ολοκλήρωση της αποτίμησης της Άσκησης ετοιμότητας, συνεχίσαμε το πρόγραμμα διδασκαλίας.

Προγραμματίστηκε μια επόμενη άσκηση με στόχο την βελτίωση και την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας εκκένωσης του κτηρίου.

 

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!!!

Σήμερα Παρασκευή 10-3-23, ήταν η τελευταία μέρα φοίτησης του μαθητή μας Παναγιώτη στο σχολείο μας. Θα συνεχίσει την εκπαίδευση του σε σχολείο της Αθήνας.

Μαζευτήκαμε όλοι και αποχαιρετήσαμε τον Παναγιώτη γεμάτοι ανάμεικτα συναισθήματα, με την υπόσχεση όποτε μας δοθεί η ευκαιρία να ξανασυνατηθούμε. Οι μαθητές του προσέφεραν ένα μικρό αναμνηστικό άλμπουμ με ζωγραφιές φτιαγμένες από τα χεράκια τους και οι εκπαιδευτικοί μία κάρτα γεμάτη ευχές και αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Παναγιώτη για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε. Ευχαριστούμε και τους γονείς του για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι οποίοι έδειξαν την εκτίμηση τους απέναντι στο προσωπικό με υπέροχα αναμνηστικά  δώρα.

Σου  ευχόμαστε τα καλύτερα στο νέο σου σχολείο….. θα μεινεις για πάντα στις καρδιές μας!!!

Παγκόσμια ημέρα bullying



Λήψη αρχείου

Επίσης οι μαθητές είδαν βίντεο κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και άκουσαν το παραμύθι “τα χέρια δεν χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε”. Στη συνέχεια το κάθε παιδάκι σχεδίασε και ζωγράφισε το δικό του πολύχρωμο χεράκι και τέλος παρατηρώντας και συζητώντας διάφορες εικόνες φτιάξανε μια αφίσα για τη σωστή και μη συμπεριφορά. Οι μαθητές παίξανε το παιχνίδι των συναισθημάτων κι έτσι έκλεισε ένα δημιουργικό και άκρως εκπαιδευτικό δίωρο αφιερωμένο στο σχολικό εκφοβισμό.

Ο ΜΑΡΤΗΣ….. ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Τετάρτη 1-3-2023, υποδεχτήκαμε τον Μάρτη στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής στο πλαίσιο της δράσης “ΜΠΗΚΕ Ο   ΜΑΡΤΗΣ   ΜΕ    ΧΑΡΑ   ΑΣ    ΥΦΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ”   και συμμετείχαμε ενεργά στα δρώμενα που οργάνωσε η υπεύθυνη μουσειολόγος κ. Γκόγκου Κέλυ.

Η κ. Γκόγκου μας υποδέχτηκε με χαρά και αρχικά έβαλε στα χεράκια των μαθητών τον Μάρτη, όπως ορίζει το έθιμο.

Στη συνέχεια τοποθετήσαμε στον πίνακα τη ζωγραφιά που είχαμε ετοιμάσει , μαζί με τις υπόλοιπες.

Περάσαμε στον αργαλιό και βάζοντας το δικό μας μήνυμα ” Το παρελθόν διδάσκει το μέλλον”,βοηθήσαμε στην ύφανση ενός πολύχρωμου χαλιού μηνυμάτων απο τα σχολεία της πόλης μας.

Αφού φωνάξαμε όλοι μαζί «Όξω ψύλλοι και κοριοί, μέσα γεια, μέσα χαρά. Έμπα καλόχρονε, έβγα κακόχρονε» χτυπόντας δυνατά τα πόδια στη γη για να διώξουμε το κακό, όπως μας εξήγησε η κ. Γκόγκου ότι έκαναν οι νοικοκυρές παλιά, ο Γιοκάν έσπασε το πήλινο δοχείο που είχαμε ετοιμάσει.

Τέλος αφού κρεμάσαμε και εμείς με τη σειρά μας τον Μάρτη που είχαμε φτιάξει στον αργαλιό, για το καλό, αποχαιρετήσαμε την κ. Κέλυ και ευχηθήκαμε τα καλύτερα για τον Μάρτη που μόλις μπήκε αλλά και για την Άνοιξη που έρχεται.

Ευχαριστούμε πολύ τη μουσειολόγο κ. Γκόγκου Κέλυ που μας έδωσε για ακόμα μιά φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μια  εμπειρία διαφορετική μέσα στην καθημερινότητα μας!