ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!

Σήμερα 28/2/2020  γιορτάσαμε με τους λιγοστούς μαθητές μας τις Απόκριες με τραγούδι και χορο, πατατάκια και χυμούς, σερπαντίνες και κομφετι!

ΤΟ ΤΣΙΚΝΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος τηρήσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Με τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών και με τη βοήθεια των μικρών μας σεφ, τα μπιφτεκάκια ετοιμάστηκαν και ψήθηκαν. Αφού φάγαμε με όρεξη, ξεχυθήκαμε στους διαδρόμους του σχολείου για γλέντι και χορό. Χορέψαμε και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

 

ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ

Μαθητές του σχολείου συνεργάζονται δύο φορές το μήνα με σκοπό την αξιοποίηση των προϊόντων που αγοράζονται από την ομάδα του προγράμματος ” Οργανώνω τις αγορές μου”. Οι μαθητές δημιουργούν νόστιμες λιχουδιές ανάλογες των προϊόντων που διαθέτουν. Η διαδικασία τους βοήθα να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, ικανότητα συνεργασίας και δημιουργικότητα. Το αποτέλεσμα αυτή  τη φορά ήταν τα υπέροχα και γευστικότατα τυροψωμάκια μας.

Αυτή  είναι  η   συνταγή μας:

  • 6 αυγά
  • 2 κεσεδακια γιαούρτι
  • 2 κεσεδακια φαρινα
  • 1κεσεδακι σπορελαιο
  • Λίγο αλάτι
  • Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • Φετα

Εύκολη   και   νόστιμη  τελικά , όπως διαπιστώθηκε!!!!!

Συγχαρητήρια  στους  μικρούς μας σεφ!!!

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας βραβεύτηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο με το Διεθνές Σχολικό Βραβείο (International School Award – Full Accreditation) για τις καινοτόμες δράσεις μας με παγκόσμια θεματολογία.

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής διακρίθηκε για πρώτη φορά με το Διεθνές Σχολικό Βραβείο του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council International School Award–Full-Accreditation), ένα διεθνούς κύρους βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει τα σχολεία που έχουν διαπρέψει στο χώρο της παγκόσμιας εκπαίδευσης.

Γενική συντονίστρια του προγράμματος ήταν η κυρία Μουρελάτου Σταμούλα, εργοθεραπεύτρια. Οι απαιτούμενες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2018-2019 και σε συνεργασία με το Ρουμάνικο σχολείο CSEI No 1 Sibiu,Romania- Σχολείο Ειδικής Αγωγής και με συντονίστρια την κυρία Mariana Hertoiu.

Η διαπίστευση έχει τριετή διάρκεια και καλύπτει τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2022.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπέροχους μαθητές μας που καταφέρνουν πάντοτε να μας κάνουν περήφανους, τους εκπαιδευτικούς μας, τους εταίρους μας και το Βρετανικό Συμβούλιο!!

ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Σήμερα Πέμπτη 13/2/2020 ο καιρός βοήθησε, ο ήλιος έλαμπε και έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να πάμε περίπατο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ετοιμαστήκαμε και περπατήσαμε με τάξη και ηρεμία μέχρι το γήπεδο της γειτονιάς μας. Απολαύσαμε τον καλό καιρό, διασκεδάσαμε στις εγκαταστάσεις του και παράλληλα γυμναστήκαμε.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

Μια προσφορά αγάπης προς τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2/2019.Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης «Νηρηίδες» τμήμα Κομοτηνής, παρέδωσαν το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, ξεστολίζοντας το χριστουγεννιάτικό δέντρο τους, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προσφέροντας αγάπη και χαρά σε συνανθρώπους μας.Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, αποτελούν τη γυναικεία Οργάνωση και μία από τις τέσσερις οργανώσεις της Παγκόσμιας Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης γνωστής με το ακρωνύμιο ΑΗΕΡΑ, η οποία είναι η πολυπληθέστερη, ισχυρότερη και αρχαιότερη οργάνωση της διασποράς με σκοπό την προώθηση και διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς. Η έδρα της βρίσκεται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης είναι μη κομματική και μη θρησκευτική οργάνωση. Οι στόχοι των Θυγατέρων της Πηνελόπης είναι η προβολή του Ελληνισμού, η ανάδειξη της συμβολής του στον παγκόσμιο πολιτισμό, η προώθηση της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογενειακής & Ατομικής Προόδου, αλλά και των ευθυνών των μελών της έναντι της Πολιτείας.
Σήμερα, οι Θυγατέρες της Πηνελόπης πρωτοστατούν σε φιλανθρωπικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Σε συνεργασία με τους άλλους 3 οργανισμούς της οικογενείας ΑΧΕΠΑ έχουν συμβάλλει χρηματικώς σε πολλά κοινωφελή έργα, τόσον επί εθνικού όσο και επί διεθνούς επιπέδου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις «Θυγατέρες της Πηνελόπης» για την προσφορά αγάπης, αλλά και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου, που στηρίζουν ανιδιοτελώς τους μαθητές μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Επίσημο: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή 07/02 στον Δήμο Κομοτηνής

Με την υπ. αριθμ.357 απόφασή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 περ. 27, με τις οποίες ορίζεται ότι ανήκει στους Δήμους της χώρας η αρμοδιότητα της «διακοπής των μαθημάτων, λόγω εκτάκτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου»
Τις Διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 με τις οποίες ο Δήμαρχος προΐσταται και διευθύνει όλες τις υπηρεσίες του δήμου
Τη με αριθ. πρωτ. Φ.9/710 της 05-02-2020 εισήγηση του Δ/ντή Πρωτ/βάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, κ. Μαρίνου Κωνσταντινίδη, για μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας του Δήμου Κομοτηνής την Παρασκευή 7-2-2020και την με αριθμ. πρωτ. Φ 2.4/532 της 05-02-2020 εισήγηση της Δ/ντριας Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης, κας Κοσμίδου Μαριγούλας,για μη λειτουργία των ημερήσιων σχολείων την Παρασκευή, 7-2-2020 και των εσπερινών από την Πέμπτη, 6-2-2020 έως την Παρασκευή 7-2-2020, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι καθαρίστριες με συμβάσεις έργου στις 6-2 και 7-2, καθώς και της ανάγκης απολύμανσης των σχολικών μονάδων ως αποτρεπτικού μέσου της εξάπλωσης του ιού της γρίπης.
Α π ο φ α σ ί ζ ει
Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βαθμιας του Δήμου Κομοτηνής την Παρασκευή 7-2-2020 και την αναστολή λειτουργίας των εσπερινών από την Πέμπτη 6-2-2020 έως και την Παρασκευή 7-2-2020.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα, στο σχολείο μας γιορτάσαμε τα γενέθλια αγαπημένου μας μαθητή. Τραγουδήσαμε το τραγουδάκι των γενεθλίων και χειροκροτήσαμε με ενθουσιασμό. Ο μικρός μας ¨πρίγκιπας” έσβησε τα κεράκια χαμογελαστός και δέχτηκε τις ευχές όλων μας. Η τούρτα μοιράστηκε και την απολαύσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Ευχαριστούμε την οικογένεια του μαθητή μας και του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλή πρόοδο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!