Συμμετοχή του σχολείου μας στα Χελιδονίσματα

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβίωσαν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και την συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και των συλλόγων Ροδόπης.

Έτσι, την Τετάρτη 20.03.2019, τα Χελιδονίσματα ήρθαν στην Κομοτηνή και ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε σε αυτήν την εκδήλωση. Η διαφορετική αυτή μουσική πορεία με τα Χελιδονίσματα ξεκίνησε από το Βυζαντινό Φρούριο και κατέληξε, διασχίζοντας την πόλη, στην Πλατεία Ειρήνης, με λουλούδια στο κεφάλι και ξύλινα χελιδόνια στα χέρια. Εκεί, όλοι μαζί οι μαθητές των σχολείων χόρεψαν και τραγούδησαν.

Τα χελιδονίσματα είναι συνέχεια από τα χελιδονίσματα των αρχαίων Ελλήνων αλλά και από τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς της 1ης Μαρτίου. Το έθιμο πέρασε στους Βυζαντινούς χρόνους και έφτασε μέχρι και σήμερα.