Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και όχι μόνο 2018

Τί θα ‘ταν τα Χριστούγεννα χωρίς κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια και δεντράκια, τραγανά κουλουράκια, σκουφάκια και γαντάκια!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δημιουργίες μικρών και μεγάλων του σχολείου μας.

Καλές γιορτές

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές 2018

Κάλαντα και ευχές για τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη

Την Πέμπτη 20.12.2018, λίγο πριν να κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης άκουσε τα κάλαντα από τα ειδικά σχολεία του νομού. Ο Αντιπεριφερειάρχης μας υποδέχθηκε στην αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” στην Περιφερειακή Ενότητα της ΑΜΘ στις 10.30 π.μ.

Αρχικά, οι μαθητές και το προσωπικό των σχολείων έδωσαν ευχές στον Αντιπεριφερειάρχη. Έπειτα το Ειδικό Δημοτικό μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ και το Ειδικό Γυμνάσιο Κομοτηνής έψαλλαν τα κάλαντα.  Ο κ. Τσαλικίδης με τη σειρά του μοίρασε σ’ όλα τα παιδιά εορταστικά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και τους έδωσε ευχές για το νέο έτος.

Τέλος, οι μαθητές έκαναν μια βόλτα στη στολισμένη πλατεία της πόλης και επέστρεψαν στο σχολείο.

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Σήμερα 19.12.2018 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κομοτηνής παρουσίασαν σε γονείς και καλεσμένους την Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Ο στύλος της γης και οι Καλικάντζαροι”. Το λαϊκό αυτό παραμύθι γέμισε χαρά μικρούς και μεγάλους καθώς τα Καλικαντζαράκια μας ήταν πολύ άτακτα και φασαριόζικα αν και πάλι απέτυχαν να κόψουν “το στύλο της γης”! Όμως μας διασκέδασαν, μας κέρασαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα, μας τρέλαναν με τις σκανδαλιές τους και μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, τα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα, τα παιδιά που ψώνισαν τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια τους, τα παιδιά που στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τον Αϊ Βασίλη μας που μοίρασε γλυκά σε όλους, κατάφεραν να μας μεταφέρουν σε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και να μας γεμίσουν συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και αισιοδοξίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και φίλους των μαθητών μας, τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κύριο Κωνσταντινίδη και  τον εκπρόσωπο του στρατού που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλές Γιορτές, Υγεία, Ευτυχία και Αισιοδοξία

…και μην ξεχνάτε να’ στε προσεχτικοί γιατί ανάμεσά σας μπορεί να δείτε μυτερά αυτάκια και φουντωτές ουρές να κάνουν αμέτρητες σκανδαλιές.

Ευχαριστίες!!!

Ευχαριστούμε θερμά και πάλι την Etpa Packaging A.E.E.E. και τον κύριο Ντρενογιάννη για την τεράστια χορηγία του! Μόλις παραλάβαμε το αφρώδες υλικό για τα δάπεδα των δύο νέων εργαστηρίων του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές!

Οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

   

Το ΣΔΕ Κομοτηνής στο σχολείο μας…

Την Τρίτη 18.12.2018, ο διευθυντής του ΣΔΕ* Κομοτηνής Βλάχος Ηλίας με τις εκπαιδευτικούς του ΣΔΕ, Γκουμπίλη Μαρία και Κυριακή Γεωργιάδου, επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ μοίρασαν στους μαθητές δωράκια και ευχήθηκαν καλές γιορτές. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς και τους τραγούδησαν τα κάλαντα.

* Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στο σχολείο μας!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, το πρωί της Τρίτης 18.12.2018, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε το σχολείο. Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα και  ευχήθηκε υγεία και καλές γιορτές  στους μαθητές  και στο προσωπικό του σχολείου.


Επίσκεψη στον σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι»

Την Δευτέρα 17.12.2018 ομάδα μαθητών του σχολείου μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκε τον σύλλογο μέριμνας Αμέα Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό μας υποδέχθηκαν θερμά και μας κέρασαν πεντανόστιμα γλυκίσματα. Οι μαθητές μας κρέμασαν στολίδια, που έφτιαξαν οι ίδιοι, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους και προσέφεραν χειροποίητα τρουφάκια. Οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας και τα προγράμματα που υλοποιούνται. Στη συνέχεια, συμμετείχαμε στην έκπληξη που είχαν ετοιμάσει για τα γενέθλια ενός κοριτσιού και  όλοι μαζί χορέψαμε και τραγουδήσαμε.

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Την Παρασκευή 14.12.2018 οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Κομοτηνής παρακολούθησαν την ταινία «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι». Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα πάρα πολύ γνωστό παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, Ευγένιου Τριβιζά και έχει αποσπάσει 4 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι δείχνει στα παιδιά ότι πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους. Όσες δυσκολίες και να συναντούν στο δρόμο τους, να μη το βάζουν κάτω και να προσπαθούν συνέχεια για ότι έχουν ονειρευτεί. Αν καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα έστω κι ένα όνειρο, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος και για την πραγματοποίηση και των υπόλοιπων ονείρων…