Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, κυρία Τοσούνογλου Άννα,  και παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές όλων των τάξεων.

Η κυρία Τοσούνογλου αναφέρθηκε στη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα αλλά και τη διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού. Κεντρικός στόχος ήταν, οι μαθητές να δούνε τη ζωή μέσα και από τα μάτια αδέσποτων ζώων, ώστε να νιώσουν όπως νιώθουν και εκείνα. Να καταλάβουν πως και τα ζώα νιώθουν όπως νιώθουμε και εμείς και έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες. Έχουν δικαιώματα μα τους λείπει η φωνή για να τα διεκδικήσουν και για αυτό έχουν όλους εμάς. Να συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι στα ζώα συντροφιάς και πως τα ζώα δεν είναι παιχνίδια ή αντικείμενα με ημερομηνία λήξης…

Η ομιλία της κυρίας Τοσούνογλου έτυχε θερμής υποδοχής από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Στην συνέχεια το σχολείο συνδέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε για όλα τα σχολεία της χώρας από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

εΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση