1ος Νικητής του 5ου «Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης» Followgreen

dimos2

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες. Έχουμε πάρα πολύ ευχάριστα νέα !!!

Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι μετά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε όλη η σχολική μας κοινότητα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος κατάφερε να κατακτήσει 3 κορυφαίες διακρίσεις στους διαγωνισμούς ανακύκλωσης στους οποίους έλαβε μέρος κατά το σχολικό έτος 2022- 2023.

Συγκεκριμένα, αναδείχτηκε 1ο από όλα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη συνολική ποσότητα υλικών ανακύκλωσης στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την πλατφόρμα Followgreen, 3ο στην κατηγορία πόντων ανά μαθητή στην ίδια διοργάνωση και 3ο ανάμεσα σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της χώρας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό συλλογής μπαταριών της Αφής !!!

Ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης Followgreen του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9/6/2023.


1η θέση στην κατηγορία «Συνολική ποσότητα απορριμάτων (Χαρτί, Πλαστικό, Αλουμίνιο, Μπαταρίες)»

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι μετά την έκδοση της τελικής βαθμολογίας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος είναι ο

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
(ΧΑΡΤΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ)
ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

Συγκεκριμένα, το σχολείο μας συγκέντρωσε 338.170 πόντους στην εν λόγω κατηγορία, σημειώνοντας διαφορά περίπου 105.000 πόντων από το 2ο στην κατάταξη σχολείο.


3η θέση στην κατηγορία «Πόντοι ανά μαθητή»

Ταυτόχρονα, κατέκτησε  την 3η θέση της τελικής ΒΡΑΒΕΥΟΜΕΝΗΣ τριάδα σχολείων στην κατηγορία «Πόντοι ανά μαθητή»!


3η θέση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ στο διαγωνισμό «Οι μεγάλοι μικροί κυνηγοί – ΑΦΗΣ»

Τέλος, όσον αφορά το ρεύμα ανακύκλωσης μπαταριών είμαστε και πάλι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή και η υποστήριξή σας ήταν τόσο γενναία και δυναμική ώστε ο στόχος για τη συλλογή 120 κιλών μέχρι το τέλος Μαΐου επιτεύχθηκε κατά το τριπλάσιο αφού η ποσότητα που συγκεντρώθηκε τελικά έφτασε τα 350 κιλά!!!
Τελικά, η βαθμολογική μας κατάταξη είναι η 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Οι μεγάλοι μικροί κυνηγοί» της ΑΦΗΣ, καθώς όπως μας πληροφόρησαν έγινε η τελική επεξεργασία των αποτελεσμάτων, με τα σχεδόν 700 κιλά μπαταριών που αποδώσαμε στην ΑΦΗ!!!


Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για τη άμεση ανταπόκριση στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. 

Στις 8 Φεβουαρίου 2023, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας Ελένη Γιαννούδη στο πλαίσιο της δράσης ανακύκλωσης της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen για τα σχολεία του Δήμου. Οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, ετοίμασαν μία ιδιαίτερη έκπληξη για τους καλεσμένους τους, με κατασκευές και συνθήματα για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, θέλοντας να δείξουν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας και πόσα τα οφέλη της για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. Σχετική ευχαριστήρια του Δημάρχου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Εν κατακλείδι, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλους σας τόσο τη ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ για τη συνολική ενθουσιώδη συνεισφορά σας αυτούς τους 6 μήνες στην μεγάλη προσπάθειά μας όσο και την ευαρέσκειά μας για την άψογη συνεργασία και σύμπνοια οικογένειας και σχολείου που προέκυψε μέσα από αυτή τη δράση!

Μέσα από τη συνεργασία μας και κάνοντας χρήση όλων των σχετικών οδηγιών ΕΔΩ και ΕΔΩ καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι πολύ χρήσιμο για τα παιδιά μας.

Απολαμβάνοντας λοιπόν το καλύτερο επιστέγασμα της κοινής μας προσπάθειας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε εσάς και τα παιδιά σας, τους αγαπημένους μας μαθητές/τριες για τον ενθουσιασμό, την μεγάλη συμμετοχή και υποστήριξη αλλά και το μεράκι με την οποία αγκαλιάσατε το εγχείρημα αυτό !!! 

Ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την τόσο αποτελεσματική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση πρωτίστως των μαθητών/τριών μας αλλά και της ευρύτερης σχολικής μας κοινότητας στην διάρκεια του σχολικού έτους.

Όπως ενημερωθήκαμε , η τελετή βράβευσης και η απονομή των δώρων στο σχολείο και στους μαθητές θα γίνει το Σεπτέμβριο. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.


Για να γίνει όμως η ανακύκλωση πάγια στάση και τρόπος ζωής τώρα που πλέον δεν θα φέρνετε τα σχετικά απορρίμματα στο σχολείο, σας προτρέπουμε να εντάξετε στην καθημερινή πρακτική της οικογένειάς σας την απόρριψη τους στον μπλε κάδο ανακύκλωσης της γειτονιάς σας.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ, ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Θα σας ενημερώσουμε σχετικά όταν ξεκινήσει ο επόμενος διαγωνισμός.

Με τις καλύτερες ευχές του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας για ένα χαρούμενο, ξεκούραστο και … οικολογικό καλοκαίρι !!!

teliko 1 4
1 1 2 1
2 2 1 2