Χρονοκάψουλα 2020 – Θεατρική Αγωγή

Δ3 Νίκη Καβακλιώτη Χ1

Ποιος να φανταζόταν πως ένα μάθημα τόσο βιωματικό θα μπορούσε να γίνει μπροστά σε μια οθόνη…. κι όμως…
Παιδιά της Γ΄ και Δ΄ έβαλαν τη χρονιά του 2020 μέσα σε μία Χρονοκάψουλα, στη διάρκεια των εξ αποστάσεως μαθημάτων.
Μια φράση, ένας ήχος, μια εικόνα, ένα συναίσθημα, μια φαντασία, ένα παράπονο και μια ελπίδα, μπήκαν μέσα στη Χρονοκάψουλά μας !

Αλλά και τα παιδιά της Β΄ γιόρτασαν θεατρικά τα Χριστούγεννα, μακριά από το σχολείο, μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις τους !
Τα παιδιά του 2020 αποτύπωσαν τη χρονιά με τον δικό τους δημιουργικό τρόπο, βρίσκοντας λύσεις για τον ατέλειωτο χρόνο στο σπίτι και διέξοδο στα συναισθήματά τους.
Μας έδωσαν τη δική τους οπτική, που αν και επηρεασμένη από τους μεγάλους και τις ειδήσεις, ήταν ανατρεπτική και επικοινωνιακή.

Άραγε πόσο χοντρό να ήταν το 2020; Πόσο ξινό;
Τι χρώμα να είχε και πόσο αργό;
Πόσες μέρες να είχε και πόσα φτερά
και πόσο να του ‘λειψε μια αγκαλιά ;;
… όλα αυτά, αν και άκρως εμπιστευτικά, μπορείτε να τα δείτε ανοίγοντας τις χρονοκάψουλές μας … ΕΔΩ

Μετάβαση στο padlet.com

Η Χρονοκάψουλα του σχολείου μας συμμετέχει στο Μουσείο Χρονοκάψουλας 2020 των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής ΠΕ 91 Βορείου Ελλάδος.
Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Μπράνο της Πληροφορικής για τις πολύτιμες συμβουλές του στο τεχνικό κομμάτι !
Ευχαριστούμε τα παιδιά για τις υπέροχες ιδέες και τους γονείς για το φετινό ταξίδι και τη συνεργασία μας !
Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής : Πηνελόπη Καζανά ΠΕ91.01