“Οι πειρατές των Σποράδων», προκηρύσσουν τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό “Οι Σποράδες τότε και τώρα”

received 1512299125994822Οι μαθητές της Στ΄2 τάξης, στα πλαίσια της διαθεματικής εργασίας «Οι πειρατές των Σποράδων» γνώρισαν τον Σκιαθίτη «Άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων», Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη! Μέσα από το διήγημά του «Η Υπηρέτρα», που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Αβραμίδου Μαρία, οι μαθητές/μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με  πολιτισμικά στοιχεία της εποχής και σκιαγράφησαν τον χαρακτήρα του μπάρμπα-Διόμα. Επίσης, έγινε σύγκριση εκείνης της εποχής με τη σημερινή. Για να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους συμπλήρωσαν και ένα λογοτεχνικό ημερολόγιο.

Να σημειωθεί πως η διαθεματική εργασία είναι πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, Κατσιούλη Χρυσόστομου, και εκπονείται και από τις εκπαιδευτικούς Αβραμίδου Μαρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου και  Νανά Αντωνίνα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου.

Στα πλαίσια της παραπάνω εργασίας προκηρύσσεται Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα ¨Οι Σποράδες τότε και τώρα¨, στον οποίον μπορούν να συμμετέχουν ομαδικά ή ατομικά μαθητές από το σχολείο .

Τα έργα μπορεί να είναι ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες.Επίσης οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να δραματοποιήσουν , να τραγουδήσουν και να χορέψουν κάτι σχετικό με το θέμα. Ο Διαγωνισμός λήγει στις 5 Απριλίου και τα έργα θα παρουσιαστούν στον χώρο του σχολείου , στη σχολική μας κοινότητα.

 

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *