Το σχολείο μας συμμετείχε στον 21ο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024



Λήψη αρχείου

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, οι μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου μας, Ε & Στ, συμμετείχαν στη διαδραστική παρουσίαση που οργανώθηκε από το “Safer internet 4 kids” στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

Αναλύθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το διαδίκτυο και τη συμπεριφορά που οφείλουν να έχουν τα παιδιά όταν το χρησιμοποιούν. Κλήθηκαν να αναφέρουν δραστηριότητες που τους αρέσουν περισσότερο στο διαδίκτυο, όπως να παίζουν παιχνίδια, να ακούν μουσική, να βλέπουν βίντεο κ.ά., οπότε τα παιδιά συμμετείχαν σηκώνοντας χέρι για να μοιραστούν τις δικές τους συνήθειες.

Έπειτα, έγινε λόγος για την προστασία και τον σεβασμό, τις διαδικτυακές σχέσεις σε παιχνίδια, κλήσεις, μηνύματα και σχόλια, καθώς και για τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές στον κυβερνοχώρο. Αφού ακούστηκαν διάφορα θέματα συγκρούσεων κι εκφοβισμού ακολούθησαν προτάσεις για υποστήριξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό το κομμάτι ήταν αρκετά διαδραστικό, καθώς ζητούνταν οι γνώμες των παιδιών σε διάφορα πιθανά σενάρια που δίνονταν, οπότε συμμετείχαν ενεργά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτό της “συναίνεσης” στο διαδίκτυο, ενώ δόθηκαν και προτάσεις για βοήθεια αν κάποιο από τα παιδιά αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

Στο τέλος έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στον δάσκαλο της πληροφορικής, κ. Ηλιόπουλο, για όλα όσα ακούστηκαν νωρίτερα. Αναφέρθηκαν άλλη μια φορά οι κανόνες που πρέπει να ισχύουν στο διαδίκτυο, όπως και στην καθημερινή ζωή, ο τρόπος που πρέπει να αντιδρούν τα παιδιά όταν συμβαίνει κάτι κακό, αλλά και η έννοια της συναίνεσης. Μαθητές και μαθήτριες μοιράστηκαν πολλά πράγματα από δικές τους εμπειρίες, τόσο για παιχνίδια όσο και για ηλεκτρονικές αγορές που κατέληξαν σε απάτες, δείχνοντας έτσι ότι είναι αρκετά ενήμεροι/ενήμερες για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Παρακάτω θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση-ενημέρωση καθώς και ψηφιακά έργα-αφίσες που δημιούργησαν οι μαθητές για την ημέρα αυτή.

 

5 4 3

 

 

2 1

 

Ψηφιακά έργα-Αφίσες μαθητών μας:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου