Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του ΣΤ2 συμμετείχαν σε δράσεις με στόχο την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Αρχικά συζητήσαμε για το τι σημαίνει αναπηρία και πώς ο καθένας βιώνει τις δυσκολίες με τον δικό του τρόπο. Στη συνέχεια, τα παιδιά εργάστηκαν σε ζευγάρια σε μια βιωματική δραστηριότητα: κάθε μαθητής περιέγραφε μια εικόνα στον συμμαθητή του χωρίς να τη βλέπει εκείνος, με σκοπό ο δεύτερος να τη σχεδιάσει όσο πιο πιστά μπορούσε.

Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας, τα παιδιά παρατήρησαν ότι δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τις πληροφορίες με τον ίδιο τρόπο. Για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε αρμονικά, χρειάζεται να «μπαίνουμε στη θέση του άλλου» και να κατανοούμε τις ανάγκες του.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές μας έστειλαν το πιο ουσιαστικό μήνυμα: η διαφορετικότητα είναι πλούτος και ο σεβασμός προς όλους είναι το θεμέλιο μιας συμπεριληπτικής σχολικής κοινότητας.

