6η Ανοιχτή-Συνάντηση Ομιλία της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας»

Στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας», θα πραγματοποιηθεί η 6η ανοιχτή συνάντηση-ομιλία με θέμα «Ψυχολογικοί τύποι γονέων και σύνδεση με την ανατροφή των παιδιών τους», στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6-8μμ.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία ΚατσαούνηΨυχολόγος Υγείας Μ. Sc.

Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών και μαθητριών στο 1ο ανοιχτό μαθητικό τουρνουά σκάκι (Rapid) Δημοτικών σχολείων

Τα Εκπαιδευτήρια «Αδαμάντιος Σχολή» σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής (ΕΣΣΣΘ-Χ) προσκαλούν μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων στο 1ο ανοιχτό τουρνουά σκάκι (Rapid) που θα διεξαχθεί το Σαββάτο 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.00-14.00 στα Εκπαιδευτήρια «Αδαμάντιος Σχολή» ( με ελεύθερη είσοδο)Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

5η Ανοιχτή-Συνάντηση Ομιλία της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας»

Στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας», θα πραγματοποιηθεί η 5η ανοιχτή συνάντηση-ομιλία με θέμα «Η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια στην εποχή της πληροφορίας», στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6-8μμ.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Βικτωρία Σαραφιανού, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος Μ. Sc.

 

Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει προσωρινή διακοπή των μαθημάτων του σχολείου μας, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, για την αποφυγή εξάπλωσης των ιώσεων σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού με το υπ΄αρίθμην έγγραφο 2200/30-1-2020.

Από τη Διεύθυνση

 Λήψη αρχείου

 

Γιορτή Τριών Ιεραρχών-Ενημέρωση

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές γιορτάζουν και τιμούν τους Τρεις Ιεράρχες για την προσφορά τους στα γράμματα και στις ανθρώπινες αξίες.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των τμημάτων της Στ’ τάξης κατά τις πρωινές ώρες στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά (και το ολοήμερο) και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα τμήματα για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών εντός του διδακτικού ωραρίου των μαθητών/τριών (εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ Φ1/5106/ΓΔ4/15-01-2020).

 

Από τη Διεύθυνση

 

Η Α΄και η Γ΄τάξη επισκέπτονται την «Οδύσσεια»

 

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το μυθολογικό πάρκο και μουσείο, «Οδύσσεια» που φιλοξενείται στο χώρο του NOESIS. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το βασιλιά της Ιθάκης στο δρόμο της επιστροφής του προς την πατρίδα.

Σ’ ένα χώρο με σκηνικό αρχαιότητας, με τρισδιάστατα ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και ήχο αλλά και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών.

 

«Ψυχική ανθεκτικότητα μαθητών και σχολική επίδοση»

Κεντρικό θέμα της 4ης ανοιχτής συνάντησης-ομιλίας της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας» ήταν η «Ψυχική ανθεκτικότητα μαθητών και σχολική επίδοση» που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. Εισηγήτρια ήταν η κα. Καλλιόπη Λάμπα, Αναπtυξιακή-Νευροψυχολόγος Μ. Sc η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού με την αυθεντικότητα και το ρεαλισμό του λόγου της.

Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας από τη μικρή ακόμη ηλικία στη ζωή του ατόμου. Ο πρωταρχικός ρόλος της οικογένειας και μετέπειτα του σχολείου και της κοινωνίας τονίστηκαν ως βασικές συνιστώσες στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που διαμορφώνουν και οριοθετούν τη σχέση του ατόμου με τον κοινωνικό του περίγυρο.

Ελπίζουμε η εισήγηση να επηρέασε εποικοδομητικά όσους την παρακολούθησαν.

«Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ» στο 1ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας

Μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού-συγγραφέας κας Βογιατζή Κορίνας, υλοποιήθηκε στις 19/12/2019 πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με τη συμμετοχή των Β΄, Γ΄ και Δ΄τάξεων.

Η επίσκεψη ενός συγγραφέα στο σχολείο αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά. Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της «Η γη μας έχει πυρετό» και οργάνωσε βιωματικές δράσεις, παιχνίδια και μικρά θεατρικά δρώμενα ευαισθητοποιώντας έτσι τους  μαθητές/τριες πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα. Μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη για τη φύση, τα βιβλία και τους προβληματισμούς που κρύβονται μέσα σ΄αυτά.

Η ομάδα ΑΤΛΑΣ απέκτησε καινούριους φίλους και συμμάχους στον αγώνα της για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!! 

 

Κοπή Βασιλόπιτας

 

Καλή Χρονιά!

2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, οι κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επιμελήθηκαν το πρωτοχρονιάτικο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας. Οι βασιλόπιτες που ετοιμάστηκαν από τις ίδιες τις κυρίες ήταν χειροποίητες, σπιτικές σκορπίζοντας γλυκές γεύσεις αλλά και ευωδιές.

Κάθε τμήμα έκοψε τη δική του βασιλόπιτα ενώ στο γραφείο των εκπαιδευτικών έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Διδασκόντων από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Αραμπατζίδου Νεκταρία.

Ο Σύλλογος Γονέων δώρισε στους τυχερούς μαθητές των τμημάτων αλλά και στον εκπαιδευτικό ένα συμβολικό δωράκι και τις πιο θερμές ευχές.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων για την προσφορά του και ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και φίλους του σχολείου μας ένα δημιουργικό και ευλογημένο νέο έτος!

4η Ανοιχτή-Συνάντηση Ομιλία της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας»

Στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής Γονέων «Μεγαλώνoντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας», θα πραγματοποιηθεί η 4η ανοιχτή συνάντηση-ομιλία με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα μαθητών και σχολική επίδοση», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6-8μμ.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Καλλιόπη Λάμπα, Αναπtυξιακή-Νευροψυχολόγος Μ. Sc.

Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των διακοπών των χριστουγεννιάτικων εορτών από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020. Θα λειτουργήσουν και πάλι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, περ. γ του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/1-8-2017).

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μηχανιώνας, σας εύχονται ολόψυχα «Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Νέος Χρόνος».

«Ο Αϊ-Βασίλης έχει…μπελάδες!»

Σε μπελάδες έβαλαν τα παιδιά της Β΄τάξης τον Αϊ-Βασίλη και σκόρπισαν το γέλιο και τη χαρά σε όλους μας με τις έξυπνες ατάκες, το νάζι και τον αυθορμητισμό τους.

«Ο Αϊ-Βασίλης έχει…μπελάδες!!!» μια θεατρική παράσταση με εικόνες, μουσική, ζωντάνια  βασισμένη στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους», έδωσε τη δική της εορταστική πινελιά στη σχολική μας ζωή λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μπράβο στα παιδιά της Β΄τάξης!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

«Ο Αϊ-Βασίλης έχει …μπελάδες!!!» μας φωνάζουν τα παιδιά της Β΄τάξης και μας καλούν την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, στις 6μμ, να ζήσουμε μαζί τους τις περιπέτειες του πιο αγαπημένου προσώπου των ημερών.

 

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μαθητές της Β΄τάξης τα υποδέχονται με μια παράσταση γεμάτη παιδικά χαμόγελα και γιορτινή διάθεση. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν την παράστασή τους από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους».

 

 

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο-Γερμανικό έθιμο

Στο μάθημα των Γερμανικών και με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων κατασκευάσαμε με τους μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του σχολείου μας το λεγόμενο «Adventskalender» ή αλλιώς, στα Ελληνικά, «Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο«.

Στη Γερμανία το ετοιμάζουν τα παιδιά παρέα με τους γονείς ή τους δασκάλους τους στα τέλη του Νοέμβρη, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος «Advent» που σηματοδοτεί τον ερχομό των Χριστουγέννων. Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει τις 4 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα. Έτσι το ημερολόγιο ξεκινάει την 1η Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται την Παραμονή Χριστουγέννων.

Το ιδιαίτερο σε αυτό είναι ότι σε κάθε νούμερο κρύβεται ένα μικρό δώρο-έκπληξη που το προσμένουν τα παιδάκια με λαχτάρα κι ανυπομονησία!

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων

 

Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζει τις ανάγκες του σχολείου διοργανώνοντας ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παζάρι με πρωτότυπες, εντυπωσιακές ιδέες δώρων και στολιδιών.

Μαθητές, δάσκαλοι αλλά και γονείς και φίλοι του σχολείου μας υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή ενώνοντας τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

 

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες ατόμων με παροχή αγαθών πρώτης ανάγκης. Το σχολείο μας, όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

Οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους απέδειξαν τη φιλότιμη και ευαισθητοποιημένη στάση τους και στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου Θερμαϊκού προσφέροντας ό,τι μπορούσε καθένας σε είδη πρώτης ανάγκης.

Μία σημαντική προσφορά για τους συνανθρώπους μας κι ένα μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε!

 

Το σχολείο…στο θέατρο!

Το πολυαγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»  της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη σκηνή του Βασιλικού θεάτρου σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση και να ακολουθήσουν τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου σ΄ένα ταξίδι σκέψεων και συναισθημάτων  ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης  και στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ενημέρωση

    Η ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών/τριών των Α΄και Β΄ τάξεων για την πρόοδο των παιδιών τους, καθώς και η επίδοση των Ελέγχων Προόδου-Βαθμολογίας στους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων για το Α΄τρίμηνο του σχολικού έτους 2019-2020, σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017, άρθρ.14, παρ. 4, περ. γ. θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:15μμ έως 14:00μμ. Υπενθυμίζουμε ότι οι γονείς των μαθητών/τριών που έχουν σχολάσει θα έχουν την εποπτεία τους. 

   Ενημερώνουμε επίσης ότι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Εκκλησιασμός των μαθητών/τριών του σχολείου ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Ταξίδι στην Ελλάδα

Οι ομορφιές της πατρίδας μας ευαισθητοποίησαν τους μαθητές του Ε2 τμήματος και τους παρακίνησαν να εμπνευστούν πρωτότυπες δημιουργίες.

Μέσα από τις ομαδικές αλλά και ατομικές τους εργασίες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, ηπειρωτική και νησιώτικη, να συλλέξουν πληροφορίες και εικόνες και να παρουσιάσουν στην ολομέλεια της τάξης τα έργα τους.