Αρχική » 2022 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2022

Εκπαιδευτική εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας

Την  Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 οι μαθητές/τριες  των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.

Ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου εμβαδού 1.000 τ.μ.

Αναγνώρισαν σε αρκετά εκθέματα τον αγαπημένο τους ήρωα στη μυθολογία, τον Ηρακλή, είδαν αντικείμενα που τα βλέπουν στα σχολικά τους εγχειρίδια και έμαθαν τη σπουδαία βοιωτική ιστορία στο πέρασμα των αιώνων. Παρακολούθησαν με προσοχή την ξεναγό κ. Νικολέτα στην οποία έθεσαν απορίες, ερωτήματα.

Πήραν συγχαρητήρια από τους υπεύθυνους του Μουσείου για την ησυχία,  την προσοχή και το σεβασμό στον χώρο που έδειξαν κατά την επίσκεψή τους.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους κήπους στην Αλίαρτο για παιχνίδι και παγωτό!!!

IMG 20220512 104011  IMG 20220512 103853

IMG 20220512 120610  IMG 20220512 120552

 

Τουριστικός οδηγός Λιβαδειάς από τους μαθητές της ΣΤ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας ανέλαβαν τη δημιουργία του τουριστικού οδηγού της πόλης τους. Την ώρα της Πληροφορικής, αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο, εντόπισαν τα κυριότερα αξιοθέατα κι έπειτα οργάνωσαν δύο περιπάτους για γνωριμία των μνημείων αυτών από κοντά. Σε ρόλο τουρίστα-επισκέπτη της πόλης περιηγήθηκαν κυρίως στην περιοχή της Κρύας με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα ανά χείρας. Ανέβηκαν στο μεσαιωνικό κάστρο αλλά και στο εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ ανακαλύπτοντας σημεία της πόλης που δεν είχαν έρθει ξανά σε επαφή.

IMG 4410 IMG 4412 IMG 4416 IMG 4418 IMG 4420 IMG 4440 IMG 4459

Κατά την επιστροφή τους στο σχολείο, αποθήκευσαν τις φωτογραφίες τους στους υπολογιστές του εργαστηρίου του σχολείου και χωρίστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας την περιγραφή του κάθε αξιοθέατου. Αυτό έγινε με τη δημιουργία ενός συνεργατικού βιβλίου μέσω της ιστοσελίδας “storyjumper” όπου ταυτόχρονα η κάθε ομάδα δημιουργούσε ένα ένα φύλλο του τουριστικού οδηγού. Μπορεί να τον δείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τουριστικός οδηγός

.png

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

images

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Diana Loomans

Αν είχα το παιδί μου να μεγαλώσω από την αρχή ….Θα ζωγράφιζα με τα δάχτυλα περισσότερο και θα έδειχνα με το δάχτυλο λιγότερο. Θα σταματούσα να έχω τα μάτια στο ρολόι μου και θα άρχιζα να βλέπω με τα μάτια μου. Θα νοιαζόμουν να ξέρω λιγότερα και θα ήξερα να νοιάζομαι περισσότερο. Θα σταματούσα να το παίζω σοβαρή και θα έπαιζα στα σοβαρά. Θα αγκάλιαζα περισσότερο και θα τραβολογούσα λιγότερο. Θα ήμουν άκαμπτη λιγότερο συχνά και θα επιβεβαίωνα πολύ περισσότερο. Θα έχτιζα πρώτα αυτοεκτίμηση και αργότερα το σπίτι. Δεν έχει σημασία αν το παιδί μου είναι μεγάλο ή μικρό. Από σήμερα και στο εξής θα τα εκτιμώ όλα περισσότερο ….
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση