Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2024

7553a04b c78e 4e9b a14b 5a8f396a0df5

«Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας»

Είναι το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια μέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τα βιβλία και ιδιαίτερα για τα παραμύθι. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966.  Σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να διαβάζουν και να εκτιμούν τα βιβλία, να τονώσει την αγάπη τους για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή τους στα παιδικά βιβλία.

https://www.youtube.com/watch?v=URvrmEwMqGs

Αν ήμουν βιβλίο θα ΄θελα κάποτε κάποιος να πει για μένα:

Να ένα βιβλίο που άλλαξε τη ζωή μου…

Αν ήμουν βιβλίο ΄θελα να είμαι ένα παράθυρο ανοιχτό στην απέραντη θάλασσα…

Σήμερα αναρωτηθήκαμε κι εμείς τι θα ήμασταν, αν ήμασταν βιβλία… Μαθητές και εκπαιδευτικοί των Α, Β, Γ, & Δ τάξεων ταξιδέψαμε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων, ζωγραφίζοντας, παρακολουθώντας ταινίες, ακούγοντας τραγούδια και παίζοντας στο χώρο της βιβλιοθήκης και στην αυλή (κυνήγι χαμένου θησαυρού).

Η δράση διοργανώθηκε από την υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης, Τάση Φωτεινή.

Τα δύο παραμύθια σε βίντεο που προβλήθηκαν στη βιβλιοθήκη…

Και τώρα παιχνίδια γνώσεων (με κλικ στους παρακάτω υπερσυνδέσμους)!!!

1. https://learningapps.org/watch?v=pup7cmsr324
2. https://learningapps.org/watch?v=px5a4gep324
3. https://learningapps.org/watch?v=phafzs8fc24

Στο εργαστήριο πληροφορικής οι μαθητές δημιούργησαν όμορφους σελιδοδείκτες που θα τους συντροφεύουν στις αναγνώσεις τους!!! Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε τον φετινό μας σελειδοδείκτη για να σας συντροφεύει και στις δικές σας αναγνωσείς!!

IMG20240402130633  ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ 2024

Τέλος, στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας στα παιδιά της πόλης μας, η Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικών οργανώνει εκδήλωση ανάγνωσης γερμανικών παραμυθιών, το Σάββατο 6 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας και ώρα 10.00 – 12.00 π.μ.

Με εκτίμηση, από την εκπαιδευτικό Γερμανικών του  σχολείου μας, κ. Παρδαλη Ολγα.