«Γυμνάσιο ερχόμαστε»!!!

CamScanner 2024 05 22 15.32 1Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο , οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης,ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό , μελών της Ε.Δ.Υ του σχολείου μας, για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Γυμνασίου .Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία τα παιδιά έθεσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σε σχέση με την αλλαγή της εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης .Εκεί οι μαθητές /τριες ξεναγήθηκαν και γνώρισαν τους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της νέας βαθμίδας στην οποία εισέρχονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
Η μετάβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο στην προετοιμασία των νέων ανθρώπων για την ομαλή και δυναμική ένταξή τους σε μια ανώτερη γνωστική βαθμίδα .
Βασικό μέλημα του σχολείου μας είναι τα παιδιά που μεταβαίνουν από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο να είναι θωρακισμένα με αισιοδοξία , ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο νέο τους ξεκίνημα ευκολότερα.
Τους ευχόμαστε ολόψυχα αυτή η νέα αρχή να είναι μια ευχάριστη σελίδα στη ζωή τους.
Καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στο ταξίδι της γνώσης!!!