Γιορτάζοντας τη Γαλλοφωνία στην τάξη μας!

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, με αφορμή τη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, το μάθημα των Γαλλικών μετατράπηκε σε μια μικρή, ζωντανή γιορτή γεμάτη εικόνες, χρώματα και δημιουργικότητα. Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης γνώρισαν τη Γαλλοφωνία και ανακάλυψαν έναν κόσμο όπου η γαλλική γλώσσα ενώνει διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς.

Μέσα από βίντεο και συζήτηση, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την επικοινωνία μεταξύ λαών. Έμαθαν ακόμη πως τα Γαλλικά αποτελούν επίσημη γλώσσα σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για επικοινωνία και γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Στη συνέχεια, με φαντασία και ενθουσιασμό, ζωγράφισαν και δημιούργησαν, εκφράζοντας τη δική τους εικόνα για αυτόν τον πολυπολιτισμικό κόσμο.

Το μάθημα γέμισε ενέργεια, χαμόγελα και δημιουργική διάθεση, αφήνοντας στους μαθητές όμορφες εικόνες και ενισχύοντας το ενδιαφέρον τους για τη γαλλική γλώσσα και τον κόσμο που αυτή εκπροσωπεί.

Vive la Francophonie!

eikona Viber 2026 03 23 08 48 55 579 eikona Viber 2026 03 23 08 48 55 984 eikona Viber 2026 03 23 08 48 56 425 eikona Viber 2026 03 23 08 48 56 941

Κατηγορίες: δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *