Διαδικτυακή ενδοσχολική επιμόρφωση

webcam gd6c40d9b0 640

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή ενδοσχολική Επιμόρφωση στις 23/03/2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα επτά (19:00) το απόγευμα στα πλαίσια των σχεδίων δράσεων του σχολείου μας, με θέμα «Οριοθέτηση των μαθητών στο σχολείο και στην οικογένεια».

Το θέμα θα το διαπραγματευτούν μέλη της ομάδας της ΕΔΥ του σχολείου μας, η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://minedu-primary.webex.com/meet/ekrystallo

Πατώντας πάνω στο παραπάνω σύνδεσμο θα συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη.

Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο Διευθυντής

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις, ενημέρωση | Σχολιάστε

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2023-24

Δείτε το έγγραφο που ακολουθεί:

Εισαγωγή μαθητών στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας

Δημοσιεύθηκε στη ενημέρωση | Σχολιάστε

Συνάντηση με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση, στις 9 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30 με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών των 1ου – 12ου Δημοτικών Σχολείων και των Γονέων και κηδεμόνων με τα μέλη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας. Έγινε παρουσίαση του θέματος «Ανίχνευση και Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών και ο ρόλος των γονέων» και συζητήθηκαν διεξοδικά  ο ρόλος τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του γονέα στην ανίχνευση και τη διαχείρισή τους.

1 2 1

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις, εκδηλώσεις | Σχολιάστε

Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ταξίδι στο Διατροφονήσι» τα τμήματα Γ1 & Γ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά φέτος τη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας και συμμετείχαν στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Εικόνες και ιστορίες για φαγάκια»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία  του σχολείου μας με την υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ. Γιαννέλου Μαρίας, η συμβολή και η καθοδήγηση της οποίας υπήρξε πολύτιμη. Το καινούριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάλυψε πλήρως τις ανάγκες του προγράμματός μας, που έχει σχέση με την υγιεινή διατροφή.

Επιλέχθηκαν πέντε πίνακες εκθέματα που φιλοτέχνησαν τρεις Καρδιτσιώτες ζωγράφοι (Γ. Γούλας, Ν. Καυχίτσας, Δ. Γιολδάσης). Επιλέγοντας τους συγκεκριμένους πίνακες (το Παζάρι- Γ. Γούλας, το Κολατσιό – Γ. Γούλας, το Παζάρι – Ν. Καυχίτσας, Γυναίκες που μαζεύουν λάχανα – Δ. Γιολδάσης, το Ζωοπάζαρο –  Δ. Γιολδάσης)τα παιδιά αναζήτησαν και ανακάλυψαν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες της εποχής των παππούδων και των γιαγιάδων τους και τις σύγκριναν με τις δικές τους.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με μεγάλο ενθουσιασμό  σχεδίασαν εντυπωσιακές ζωγραφιές που είχαν σχέση με το θέμα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιαννέλου για την άψογη συνεργασία!

1 2

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις | Σχολιάστε

Πρόσκληση σε ενημέρωση στο χώρο του σχολείου

Αγαπητοί γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, συναισθανόμενος τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρόλου μας ως γονείς, στη δύσκολη εποχή που ζούμε, ήρθε σε επαφή με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, με σκοπό την ενημέρωση μας σε θέματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών μας. Ο γνώμονας είναι πάντα να προσφέρουμε, ότι καλύτερο στα παιδιά μας, από την μεριά μας ως γονείς.

Έχουν οριστεί δύο συναντήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρο στο σχολείο μας. Η πρώτη συνάντηση, έχει οριστεί στις 9 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30., στην οποία θα παρουσιαστεί το θέμα «Ανίχνευση και Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών και ο ρόλος των γονέων», από την κ. Άννα Σκουλλή Κοινωνική Λειτουργό και τον κ. Κωνσταντίνο Χρηστιά, Ειδικό Παιδαγωγό, της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την προσπάθεια μας αυτή,  με την παρουσία σας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

.png

Δημοσιεύθηκε στη ενημέρωση | Σχολιάστε

Εισαγωγή μαθητών στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2023-24

Κάντε κλικ στο παρακάτω έγγραφο:

έγγραφο ΥΠΑΙΘ

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Μίλα τώρα!

Με αφορμή τον άξονα: «Σχέσεις μεταξύ των μαθητών-μαθητριών», το 1ο Δημ. Σχολείο Καρδίτσας πήρε μέρος στις δράσεις του «Χαμόγελου του παιδιού». Με σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» όλα τα σχολεία ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Bullying.

Tο 1ο Δημ. Σχολείο Καρδίτσας ενάντια στο bullying

a1fa3a e48246c22a7a400fb02412e6e0b3c5fdmv2

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις | Σχολιάστε

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ Δημοτικού για το σχ. έτος 2023-2024

αίτηση γονέα

ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

Οι μαθητές που εγγράφονται στην Α’ τάξη Δημοτικού είναι αυτοί που γεννήθηκαν το 2017.

Για την εγγραφή απαιτείται:

  1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας (Το μπλε βιβλιάριο υγείας)
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). ( Παρέχεται από τη Σχολική Μονάδα)
  3. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΗ ή ΔΕΥΑΚ).
  4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.
  5. Ληξιαρχική πράξη γέννησης για αλλοδαπούς μαθητές

Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή.

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 01 Μαρτίου και τελειώνουν στις 20 Μαρτίου 2023.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν εγκαίρως στο σχολείο μας.

΄Ωρες εγγραφής : 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Οι διευθυντές

Απόστολος Μουζίνας   Δημήτριος Φράγκος

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

We recycle and save our planet!

Με αφορμή την ενότητα 5 του βιβλίου Αγγλικών της Ε’ δημοτικού,οι μαθητές έμαθαν για την ανακύκλωση και πως βοηθάει στη διάσωση του πλανήτη. Είδαν βίντεο με θέμα την ανακύκλωση  και στο τέλος δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές.

IMG 20230210 112626 IMG 20230210 112535 IMG 20230210 111821 IMG 20230210 111802 IMG 20230210 111752 IMG 20230210 111742 IMG 20230210 111733 IMG 20230210 105724 IMG 20230210 105552 IMG 20230210 105540 IMG 20230210 105524 IMG 20230210 105508

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις | Σχολιάστε

Συνάντηση με τη συγγραφέα Γεωργία Κούκνα

     Με αφορμή τo θέμα του 2ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων-Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ: “Το χαρούμενο λιβάδι” καθώς και του Άξονα: “Σχέσεις μεταξύ των μαθητών- μαθητριών”, οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν στο σχολείο τους τη συγγραφέα Γεωργία Κούκνα από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο».

     Οι μαθητές των  τμημάτων Γ1,Γ2  και Γ3, προετοιμάστηκαν διαβάζοντας το βιβλίο της συγγραφέως «ΓΗ ΚΑΛΕΙ ΜΠΛΑ-ΜΛΟΥ». Κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης, οι μαθητές  συζήτησαν  με τη συγγραφέα τον τρόπο γραφής ενός βιβλίου καθώς επίσης και από πού εμπνεύστηκε τον τίτλο του συγκεκριμένου  βιβλίου.

     Μέσα από τη διαδικασία της αφήγησης της συγγραφέως αντιλήφθηκαν το πόσο σημαντική είναι η αγάπη, η φιλία και η συνεργασία στη ζωή των ανθρώπων. Πώς οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ,ακόμη και να λυθεί με την αγάπη και τη βοήθεια των φίλων!

   Οι μαθητές συμμετείχαν  σε διάφορες δράσεις : δραματοποίηση του βιβλίου, ζωγράφισαν με θέμα τη φιλία και την αγάπη, συγκέντρωσαν τις ζωγραφιές τους στο “κουτί της φιλίας” και τέλος  αφού τους μοιράστηκαν κάρτες-εικόνες με λέξεις από την ίδια τη συγγραφέα, χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων και με την παρότρυνσή της έκαναν “παραμυθοδημιουργίες” γράφοντας συνεργατικά το δικό τους παραμύθι!!!

Screenshot 1 Screenshot 2

Δημοσιεύθηκε στη δράσεις | Σχολιάστε