Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας

Στα πλαίσια του προγράμματος “Ταξίδι στο Διατροφονήσι” τα τμήματα Γ1 & Γ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφτηκαν για δεύτερη φορά φέτος τη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας και συμμετείχαν στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Εικόνες και ιστορίες για φαγάκια”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του προγράμματος Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία  του σχολείου μας με την υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ. Γιαννέλου Μαρίας, η συμβολή και η καθοδήγηση της οποίας υπήρξε πολύτιμη. Το καινούριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάλυψε πλήρως τις ανάγκες του προγράμματός μας, που έχει σχέση με την υγιεινή διατροφή.

Επιλέχθηκαν πέντε πίνακες εκθέματα που φιλοτέχνησαν τρεις Καρδιτσιώτες ζωγράφοι (Γ. Γούλας, Ν. Καυχίτσας, Δ. Γιολδάσης). Επιλέγοντας τους συγκεκριμένους πίνακες (το Παζάρι- Γ. Γούλας, το Κολατσιό – Γ. Γούλας, το Παζάρι – Ν. Καυχίτσας, Γυναίκες που μαζεύουν λάχανα – Δ. Γιολδάσης, το Ζωοπάζαρο –  Δ. Γιολδάσης)τα παιδιά αναζήτησαν και ανακάλυψαν πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες της εποχής των παππούδων και των γιαγιάδων τους και τις σύγκριναν με τις δικές τους.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με μεγάλο ενθουσιασμό  σχεδίασαν εντυπωσιακές ζωγραφιές που είχαν σχέση με το θέμα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιαννέλου για την άψογη συνεργασία!

1 2

Κατηγορίες: δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *