Επιστροφη στα σχολεία-Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος

Α. Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

  1. Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, για την Τρίτη και την Παρασκευή, αντιστοίχως.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα. Ειδικά, για το χρονικό διάστημα από την 10η Ιανουαρίου 2022 έως την 15η Ιανουαρίου 2022, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται τρεις (3) φορές τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ήτοι για την Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022 αντιστοίχως.

 

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

IMG 20211223 105643

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γηροκομείο Ιστιαίας, λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά προσέφεραν στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τρόφιμα και γλυκά, αναγνωρίζοντας την παρουσία και προσφορά τους, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες της ζωής τους.

Κυρίως όμως τους προσέφεραν την παρουσία τους και την έκφραση της αγάπης και του ενδιαφέροντός τους.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, για την προσφορά υλικού. Η δωρεά τους αποτέλεσε μια έμπρακτη υποστήριξη προς τους μαθητές μας, μετά από τη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών του αυγούστου, στην περιοχή μας.