Άσκηση Ετοιμότητας

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

Την Πέμπτη 19.11.15 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας σεισμού. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Στην άσκηση, που έγινε στις 10:00 το πρωί, συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο ετοιμότητας Αντιμετώπισης Σεισμών του σχολείου μας.

Με την ευχή μα μην χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, να γνωρίζουμε και να αντιδράσουμε ψύχραιμα όταν και αν χρειαστεί.

Εκδρομή

Εκδρομή 5Χ5

Την Πέμπτη 11.11.15 εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα, οι μαθητές όλων των τάξεων, συνοδευόμενοι από του εκπαιδευτικούς του σχολείου, πραγματοποίησαν πρωινό περίπατο στις εγκαταστάσεις του μίνι ποδοσφαίρου της περιοχής (5Χ5). Αφού έπαιξαν, αθλήθηκαν και διασκέδασαν με τους φίλους τους στο τέλος επέστρεψαν στο σχολείο λίγο κουρασμένοι αλλά πολύ ευχαριστημένοι…

WP_20151111_11_26_58_Pro WP_20151111_11_24_19_Pro WP_20151111_10_38_59_Pro

Θέατρο Σκιών

Θέατρο Σκιών

Την Πέμπτη 5.11.2025, έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων επισκέφτηκε το σχολείο μας ο καραγκιοζοπαίχτης κ. Φώτης Πλέσσας, ένας γνήσιος εκφραστής της λαϊκής τέχνης και έδωσε μια παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Την παράσταση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Ο πρωταγωνιστής αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους μίλησε για τον ήρωα του στη συνέχεια αποσύρθηκε πίσω από το παραβάν και ξεκίνησε την παράσταση. Τα παιδιά παρακολούθησαν το κωμικό θέαμα και απόλαυσαν την απροσδόκητη εξέλιξη της ιστορίας.

WP_20151105_12_01_33_Pro      WP_20151105_11_04_28_Pro

Χριστίνα Βεζυρέλλη

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                        penthos

Το σχολείο μας θρηνεί για άλλη μια φορά

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων  μετά το χαμό της Δέσποινας Λάμπρου μετρά και άλλη μια μεγάλη απώλεια ενός νέου ανθρώπου και μιας άξιας δασκάλας που υπηρετούσε για χρόνια στο 1ο Δημ. Σχολείο Ιστιαίας.

Εκφράζουμε την βαθειά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Χριστίνας Βεζυρέλλης στην  οικογένεια της.

Ο Δ/της και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Η γιορτή του ΟΧΙ

27-10-2015

Η γιορτή του ΟΧΙ

Η σημερινή γιορτή αποσκοπεί στην απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής σ` όλους εκείνους που πριν από 75 χρόνια βροντοφώναξαν όχι στη βία, στην υποταγή στον φασισμό.

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος με μια σεμνή τελετή τους ηρωικούς αγώνες και τις θυσίες όλων των Ελλήνων που με την πίστη τους στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τα μεγάλα ιδανικά, πρόσφεραν τη ζωή τους για την Ελλάδα. Την παρουσίαση είχε αναλάβει η Έ Τάξη. Ακούστηκαν ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφ. Βρεττάκου κ.α. ποιητών. Προβλήθηκαν σκηνές απ` το αλβανικό μέτωπο, την είσοδο του γερμανικού στρατού στην Αθήνα.

Ακούστηκαν ηχογραφημένα ντοκουμέντα του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών. Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, Μίκη Θεοδωράκη , Μάνου Λοΐζος.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Τη γενική επιμέλεια ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί:

 

Καραγκούνη Αφροδίτη

Μάκρας Σπύρος