«Φεστιβάλ Παιδείας» στο Δήμο Παύλου Μελά από τις 24 Απριλίου έως τις 22 Ιουνίου 2015

Το «Φεστιβάλ Παιδείας» του Δήμου Παύλου Μελά ανοίγει για μια ακόμη χρονιά τις πόρτες του και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους. Το φετινό «Φεστιβάλ Παιδείας» έχει τίτλο «Ταξίδι με Χρώματα, Ήχους, Όνειρα» και πραγματοποιείται από τις 24 Απριλίου έως τις 22 Ιουνίου 2015. Το πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, χορό, τραγούδι, διάφορα εργαστήρια και δρώμενα, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οδικής ασφάλειας.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης συμμετέχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ αίθουσα θεάτρου, ώρα 19:00

Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν την παράσταση “Ο Σαίξπηρ στα μέτρα μας” που είναι διασκευή του έργου “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Σαίξπηρ. Η διασκευή στηρίχθηκε στην παράσταση του ομώνυμου έργου του Δημήτρη Αδάμη.

Ένας σκηνοθέτης θέλει να ανεβάσει μια παράσταση αφιερωμένη στον Σαίξπηρ και έτσι διάφοροι θίασοι περνούν από ακρόαση… Εντελώς τυχαία όλοι έχουν ετοιμάσει σκηνές από το έργο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, είτε αυτούσιες είτε με μικρές παραλλαγές.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοσμοπούλου Κλεομένη (καθ. θεατρικής αγωγής)

Συντονισμός: Λιόδη Ελίνα (καθ. αγγλικής), Σκηνικά: Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος (καθ. εικαστικών)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων, ώρα 11:00

Το τμήμα θεατρικής αγωγής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Σταυρούπολης της ΔΗΚΕ “ΙΡΙΣ” Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει το έργο “Ο μικρός πρίγκηπας” του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερι σε διασκευή Τώνιας Καράογλου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα ασυνήθιστο αγόρι, γνωρίζει τον αεροπόρο ενός χαλασμένου αεροπλάνου που έχει πέσει στη Σαχάρα. Εκεί, το μικρό παιδί, αρχίζει να διηγείται στον αεροπόρο τις περιπέτειες που είχε, ενώ ταξίδευε σε διάφορους πλανήτες . Σιγά σιγά οι δυο τους γίνονται φίλοι.

Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Γρίβα Μαρία (θεατρολόγος)

Εδώ, μπορείτε επίσης να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παιδείας Πρόγραμμα Φεστιβάλ Παιδείας 2015

festival_paideias

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2014 - 2015, Πολιτιστικά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.