Οδηγίες λειτουργίας σχολικής μονάδας

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και να μας βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η είσοδος του/της μαθητή/τριας στο σχολείο επιτρέπεται μόνο μετά τη διεξαγωγή self-test και αρνητικό αποτέλεσμα ή με την επίδειξη βεβαίωσης νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Με τον τρόπο αυτό, αν υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός μαθητής, θετικός στον covid-19, θα παραμείνει στο σπίτι, θα προφυλάξει τον εαυτό του και την οικογένειά του και δε θα μεταδοθεί η νόσος.

Μπορείτε με το ΑΜΚΑ κάθε παιδιού και την ταυτότητά σας να προμηθευτείτε δωρεάν από οποιοδήποτε φαρμακείο το selftest.

O αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα πριν την Τρίτη και την Παρασκευή. Διενεργείται στο σπίτι έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων και με τη βοήθεια του γονέα (1ο selftest Δευτέρα- 2ο selftest Πέμπτη). Ειδικά και μόνο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου τα self tests θα διενεργηθούν την Κυριακή και την Τετάρτη και θα επιδειχθούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος οι γονείς θα πρέπει κάθε φορά να επισκέπτεστε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, να επιλέγετε την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID-19» και αφού γίνει η πιστοποίηση των στοιχείων σας με έναν από τους τρόπους που προβλέπεται στο άρθρο 24 του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε και την δίνετε στον μαθητή/μαθήτρια να την επιδείξει στην είσοδο του σχολείου το πρωί της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Όσοι, όσες δεν έχετε εκτυπωτή, αφού υποβάλετε το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα και δεν μπορείτε να το εκτυπώσετε, έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε χειρόγραφη δήλωση. Στο σχολείο θα υπάρχουν δηλώσεις για να τις συμπληρώσετε χειρόγραφα όταν πραγματοποιήσετε το τεστ και αφού υποβάλετε το αποτέλεσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ο μαθητής/τρια θα πρέπει να φέρει μαζί του/ της τη Σχολική κάρτα για covid-19 και να την επιδείξει κατά την είσοδό του/της στην τάξη και θα πρέπει να την έχει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου (self-test) σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από την Διευθύντρια – Υποδιευθύντρια.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η για μάθημα, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη σχολική μας μονάδα για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού- COVID 19, μέχρις ότου οι γονείς του τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Εάν το αποτέλεσμα του test είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία οι γονείς εκτυπώνουν. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γίνει δωρεάν επανέλεγχος μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από τη δημόσια δομή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος και το παιδί έρχεται με αυτή τη βεβαίωση στο σχολείο. Σε περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα αλλά ο εργαστηριακός έλεγχος είναι αρνητικός, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Ο γονέας του μαθητή/της μαθήτριας που θα απουσιάζει Δευτέρα – Πέμπτη από το σχολείο, τηλεφωνεί στο σχολείο και ενημερώνει σχετικά με την απουσία, οπωσδήποτε αν το τεστ είναι θετικό. Σε αυτή την περίπτωση διενεργείται δωρεάν επανέλεγχος μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες σε μια δημόσια δομή, από αυτές που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και ενημερώνεται άμεσα το σχολείο για το αποτέλεσμα. Ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα απουσιάζει τις συγκεκριμένες ημέρες (Τρίτη – Παρασκευή) οφείλει να φέρει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self-test), μόλις επιστρέψει στο σχολείο.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των γύρω μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας υπόψη τα κτιριακά δεδομένα του σχολείου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτούν πολλοί μαθητές/τριες που προέρχονται από οικογένειες με δύο έως και τέσσερα παιδιά, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα σχέδιο έτσι ώστε από τη μια να διευκολύνουμε τις οικογένειες στη μετακίνηση των μαθητών/τριών, από την άλλη να αποφύγουμε το συγχρωτισμό των γονέων.

Σας παρακαλούμε πολύ να δώσετε προσοχή και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου που θα ισχύουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών:

 1. Η προσέλευση μαθητών/τριών όλων των τάξεων θα γίνεται στο διάστημα από 08.00 έως 08.15. Θα χρησιμοποιείται και η δεύτερη είσοδος του σχολείου στην οδό 18ου Δημοτικού Σχολείου. Ο κάθε μαθητής μπορεί να μπαίνει στο σχολείο από όποια είσοδο τον εξυπηρετεί καλύτερα. Θα κατευθύνεται στο τμήμα του για το μάθημά του όπου θα βάζει αντισηπτικό και θα ξεκινά το μάθημά του. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, πριν ξεκινήσει το μάθημα, επιδεικνύει την κάρτα covid στον εκπαιδευτικό με τον/την οποίο/α έχει μάθημα την πρώτη ώρα. Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, φθάνουν μέχρι την είσοδο της αυλής, δε μπαίνουν μέσα και απομακρύνονται αμέσως χωρίς να συζητούν μεταξύ τους και να συγχρωτίζονται.
 1. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με τον εξής τρόπο:

Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης δε θα μπαίνουν πλέον στην αυλή, αλλά θα περιμένουν τα  παιδιά τους στον πεζόδρομο ανάμεσα στο σχολείο και το χαμηλό σπίτι, έξω από τα κάγκελα της αυλής σε χώρο πού έχει ήδη οριστεί για τους γονείς των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2 και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μη σταθμεύει κανείς το αυτοκίνητό του επάνω στον πεζόδρομο. Ακριβώς απέναντί τους μέσα στην αυλή θα παρατάσσεται το τμήμα με τον εκπαιδευτικό που μόλις δει το γονέα, θα αφήνει το παιδί να απομακρυνθεί.

 Καλό θα ήταν η μεταφορά και η παραλαβή των παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα παραδίδουν τα παιδιά χωρίς να συζητούν με τους γονείς για να μην υπάρχει καθυστέρηση και συγχρωτισμός κατά την απομάκρυνση. Οποιαδήποτε επικοινωνία θα γίνεται μέσω τηλεφώνου ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Σας παρακαλούμε πολύ να μην έρχεστε για παραλαβή των παιδιών πιο μπροστά από την προκαθορισμένη ώρα για να μην υπάρχει συνωστισμός και να απομακρύνεστε αμέσως μόλις πάρετε τα παιδιά σας χωρίς συζητήσεις με άλλους γονείς.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν τις παρακάτω ώρες:

 • Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.10 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.20 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης καθώς και οι μαθητές /τριες των μεγαλύτερων τάξεων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) που έχουν μικρά αδέρφια θα αποχωρούν στις 13.15 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που δεν έχουν αδέρφια στις μικρές τάξεις (Α΄, Β΄ και Γ΄)  θα αποχωρούν τμηματικά και ελεγχόμενα στις 13.15 από την πίσω είσοδο του σχολείου (18ου Δημοτικού Σχολείου).
 • Οι μαθητές/τριες του ολοήμερου αποχωρούν κατά τμήματα στις προβλεπόμενες ώρες (15.00 και 16.00) από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς), ενώ οι γονείς που παραλαμβάνουν μαθητές παραμένουν έξω από το χώρο της αυλής του σχολείου.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στο σχολείο μας έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία της υγείας μαθητών/τριών και των οικογενειών τους καθώς και όλου του προσωπικού και τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:

 • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει απολυμαντικό για τακτική χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης στις τουαλέτες υπάρχει αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χαρτί.
 • Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχουν οριστεί διαφορετικά διαλείμματα για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις. Επίσης έχει οριστεί συγκεκριμένος χώρος στην αυλή για χρήση του από τους μαθητές κάθε τάξης.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.40-10.00 και 11.30-11.50.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.00-09.20, 10.45-11.00 και 12.25-12.35
 • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αντικείμενα (μολύβια, σβήστρες, μπογιές κλπ). Δεν επιτρέπεται να δανείζουν και να δανείζονται αντικείμενα από άλλα παιδιά. Καλό θα ήταν αν το κάθε παιδί είχε το δικό του μαρκαδόρο πίνακα για αποκλειστική χρήση.
 • Οι τουαλέτες, διάδρομοι και αίθουσες διδασκαλίας καθαρίζονται σχολαστικά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά τη λήξη τους.
 • Πραγματοποιείται τακτικός αερισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του σχολείου.

ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

 • Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
 • Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από το σχολείο φορώντας τη μάσκα τους. Θα φορούν τη μάσκα στους εσωτερικούς χώρους ενώ θα τη βγάζουν όταν τρώνε στην αυλή και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Καλό θα ήταν κάθε παιδί να έχει μαζί του δύο μάσκες οι οποίες πρέπει να έχουν ξεχωριστό σακουλάκι για να τοποθετούνται όταν αφαιρούνται.
 • Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά: α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.
 • Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγίες λειτουργίας σχολικής μονάδας

Ανακοίνωση αγιασμού σχολικού έτους 2021-2022

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13-09-2021 στις 09.15, χωρίς την παρουσία γονέων.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 08.15. Θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα τους κατευθύνουν στις νέες τους αίθουσες. Μόνο οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με συνοδεία μόνο ενός γονέα (με μάσκα) θα παραμείνουν στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, προκειμένου να προηγηθεί η κατανομή τους στα δύο τμήματα. Δε χρειάζεται να φέρουν τσάντες, γιατί τα βιβλία τους θα τα πάρουν την Τρίτη. Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων θα προσέλθουν με τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Η είσοδος των μαθητών/τριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Για την πρώτη εβδομάδα η επίδειξη θα γίνει τη Δευτέρα και την Πέμπτη ενώ στη συνέχεια κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Η είσοδος όλων των εισερχόμενων στο σχολείο θα γίνει απαραίτητα με χρήση προστατευτικής μάσκας. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου με παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν περίπου στις 09:45.

Το σχολείο από την Τρίτη θα λειτουργεί κανονικά με Πρωινή Ζώνη, Πρωινό και Ολοήμερο πρόγραμμα. Αναλυτικές οδηγίες θα σας σταλούν τις επόμενες ημέρες.

Σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Η Υποδιευθύντρια

Ελένη Λιόδη

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση αγιασμού σχολικού έτους 2021-2022

Έκφραση συλλυπητηρίων

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του κυρίου Κωνσταντίνου Πιπερίδη γονέα μαθητών του σχολείου μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκφραση συλλυπητηρίων

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Φέτος, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί της Θεατρικής Αγωγής στη Βόρεια Ελλάδα αποφασίσαμε να αναθέσουμε τη δραστηριότητα της ΧΡΟΝΟΚΑΨΟΥΛΑΣ στους μαθητές μας με σκοπό να τους εξοπλίσουμε με ακόμη ένα εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και διεξόδου τον καιρό της πανδημίας.

Αντικείμενα Δραστηριότητες Σκέψεις Συναισθήματα

Περιηγηθείτε και καλή απόλαυση…!

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Ρούκαλη Μαριάννα ΠΕ 91.01

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας – Οδηγίες προς τους γονείς

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

Όπως ήδη γνωρίζετε από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάνε πάλι τα μαθήματα στο σχολείο. Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με το πρόγραμμα που είχαμε πριν από το κλείσιμο. Από τη Δευτέρα επίσης θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη, το Ολοήμερο και το Κυλικείο. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα σίτισης.

 Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, οφείλουμε να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί για να μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των γύρω μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Λαμβάνοντας υπόψη τα κτιριακά δεδομένα του σχολείου, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτούν πολλοί μαθητές/τριες που προέρχονται από οικογένειες με δύο έως και τέσσερα παιδιά, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα σχέδιο έτσι ώστε από τη μια να διευκολύνουμε τις οικογένειες στη μετακίνηση των μαθητών/τριών, από την άλλη να αποφύγουμε το συγχρωτισμό των γονέων.

Σας παρακαλούμε πολύ να δώσετε προσοχή και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για τη λειτουργία του σχολείου που θα ισχύουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών:

 1. Η προσέλευση μαθητών/τριών όλων των τάξεων θα γίνεται στο διάστημα από 08.00 έως 08.15. Από τη Δευτέρα θα ανοίξει και θα χρησιμοποιείται και η δεύτερη είσοδος του σχολείου στην οδό 18ου Δημοτικού Σχολείου. Ο κάθε μαθητής μπορεί να μπαίνει στο σχολείο από όποια είσοδο τον εξυπηρετεί καλύτερα. Θα βάζει αντισηπτικό στην είσοδο του σχολείου και θα κατευθύνεται στο τμήμα του για το μάθημά του. Οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, φθάνουν μέχρι την είσοδο της αυλής, δε μπαίνουν μέσα και απομακρύνονται αμέσως χωρίς να συζητούν μεταξύ τους και να συγχρωτίζονται.

 1. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με τον εξής τρόπο:

Οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης δε θα μπαίνουν πλέον στην αυλή, αλλά θα περιμένουν τα  παιδιά τους στον πεζόδρομο ανάμεσα στο σχολείο και το χαμηλό σπίτι, έξω από τα κάγκελα της αυλής σε χώρο πού έχει ήδη οριστεί για τους γονείς των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2 και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μη σταθμεύει κανείς το αυτοκίνητό του επάνω στον πεζόδρομο. Ακριβώς απέναντί τους μέσα στην αυλή θα παρατάσσεται το τμήμα με τον εκπαιδευτικό που μόλις δει το γονέα, θα αφήνει το παιδί να απομακρυνθεί.

Καλό θα ήταν η μεταφορά και η παραλαβή των παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα παραδίδουν τα παιδιά χωρίς να συζητούν με τους γονείς για να μην υπάρχει καθυστέρηση και συγχρωτισμός κατά την απομάκρυνση. Οποιαδήποτε επικοινωνία θα γίνεται μέσω τηλεφώνου ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Σας παρακαλούμε πολύ να μην έρχεστε για παραλαβή των παιδιών πιο μπροστά από την προκαθορισμένη ώρα για να μην υπάρχει συνωστισμός και να απομακρύνεστε αμέσως μόλις πάρετε τα παιδιά σας χωρίς συζητήσεις με άλλους γονείς.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρούν τις παρακάτω ώρες:

 • Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.10 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης θα αποχωρούν στις 13.20 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης καθώς και οι μαθητές /τριες των μεγαλύτερων τάξεων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) που έχουν μικρά αδέρφια θα αποχωρούν στις 13.15 από τη γνωστή κεντρική είσοδο (Ούλωφ Πάλμε & Παιδικής Χαράς).
 • Οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που δεν έχουν αδέρφια στις μικρές τάξεις (Α΄, Β΄ και Γ΄)  θα αποχωρούν τμηματικά και ελεγχόμενα στις 13.15 από την πίσω είσοδο του σχολείου (18ου Δημοτικού Σχολείου).
 • Οι μαθητές/τριες του ολοήμερου αποχωρούν κατά τμήματα στις προβλεπόμενες ώρες (15.00 και 16.00), ενώ οι γονείς που παραλαμβάνουν μαθητές παραμένουν έξω από το χώρο της αυλής του σχολείου.

 1. Σας υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία της υγείας μαθητών/τριών και των οικογενειών τους καθώς και όλου του προσωπικού, τηρούνται και θα εξακολουθήσουν να τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:
 • Πρόβλεψη βάσει προγράμματος διαφορετικών διαλειμμάτων για τις μικρές (Α΄, Β΄, Γ΄) και τις μεγάλες (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) τάξεις.
 • Πρόβλεψη να χρησιμοποιείται στα διαλείμματα διαφορετικός χώρος στην αυλή για κάθε τάξη.
 • Συχνός και τακτικός καθαρισμός βάσει προγράμματος όλων των χώρων του σχολείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Χρήση αντισηπτικού διαλύματος κατά την είσοδο μαθητών/τριών στο σχολείο
 • Συχνή χρήση αντισηπτικού διαλύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες στις τουαλέτες για ανάγκες μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.
 • Τακτικός αερισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του σχολείου.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά πρόκειται να διενεργήσει δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου την Τρίτη 12, την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου από τις 10.00 έως τις 15.00. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, για τη μετακίνησή τους θα πρέπει να στείλουν 1 στο 13033 και κατά την είσοδό τους στο στρατόπεδο να δηλώσουν ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αργότερα θα λάβουν απάντηση με sms στο κινητό τους.

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Τους τελευταίους μήνες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είμαστε αναγκασμένοι να απομακρυνθούμε από φίλους και συγγενείς και να ζήσουμε σε μια πραγματικότητα που δεν αρέσει σε κανένα μας. Ελπίζουμε πως με τη διενέργεια των εμβολιασμών αυτή η θλιβερή κατάσταση σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κακό όνειρο. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε θερμά να μας βοηθήσετε να λειτουργήσουμε με όλες τις προαναφερόμενες προφυλάξεις και να ελαχιστο- ποιήσουμε τον κίνδυνο από την επιδημία για όλους μας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας – Οδηγίες προς τους γονείς

Εκπαιδευτική Τηλεόραση (Πρόγραμμα Δευτέρας 16 και Τρίτης 17 Νοεμβρίου)

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόγραμμα μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, για  την τηλεκπαίδευση των μαθητών Δημοτικού, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, για τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου

ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑ ΤΙΤΛΟΣ
Α ΓΛΩΣΣΑ Διδασκαλία για τον τονισμό
B ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Μαθαίνω την ώρα
Γ ΓΛΩΣΣΑ Χρόνοι ρημάτων ενεργητικής φωνής
Γ-Δ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Τα τρίγωνα 
Δ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα
Β-ΣΤ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Νοερές πράξεις Α (πρόσθεση-αφαίρεση)
Ε ΙΣΤΟΡΙΑ Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
Ε-ΣΤ ΓΛΩΣΣΑ Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες

Τρίτη 17 Νοεμβρίου

ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑ ΤΙΤΛΟΣ
Α ΓΛΩΣΣΑ Πρώτη γραφή  & ανάγνωση
Β ΓΛΩΣΣΑ Οικογένειες λέξεων-Λεξιλόγιο
Β-Γ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Η Προπαίδεια (1,2,3)
Γ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δεκαδικοί αριθμοί
Δ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Το σώμα μας
Δ-ΣΤ ΓΛΩΣΣΑ Επαναληπτικό μάθημα (θέμα, πολύς, ενεστ. αόρ.)
Ε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Διάταξη δεκαδικών αριθμών-Αξία θέσης ψηφίου
ΣΤ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Το σχήμα και οι κινήσεις της γης
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική Τηλεόραση (Πρόγραμμα Δευτέρας 16 και Τρίτης 17 Νοεμβρίου)

Ανακοίνωση σχολικής γιορτής 28ης Οκτωβρίου

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ανακοινώνουμε ότι η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο την Τρίτη το πρωί (08.00 -08.15), χωρίς τσάντα και φορώντας μάσκα.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε κάθε τμήμα ξεχωριστά από τον υπεύθυνο δάσκαλο/α.

Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο δε θα λειτουργήσουν την ημέρα αυτή.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν στις 09.40.

 

                                                                  Ο διευθυντής του σχολείου

                     Ιωάννης Μπαλής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση σχολικής γιορτής 28ης Οκτωβρίου

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας, με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της υγείας λόγω της λοίμωξης COVID-19.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες όλων των τάξεων προσήλθαν στις αίθουσες των τμημάτων τους, γνωρίστηκαν με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, παρέλαβαν τα νέα τους βιβλία καθώς και μία προστατευτική μάσκα.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Α΄τάξης ως καλωσόρισμα στο νέο τους σχολείο παρέλαβαν ειδικές χειροτεχνίες, που κατασκευάστηκαν από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας .

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες (έντυπο ΕΟΔΥ).

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες

Ανακοίνωση Αγιασμού

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14-09-2020, χωρίς την παρουσία γονέων.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης θα προσέλθουν με συνοδεία μόνο ενός γονέα (με μάσκα) στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, στις 11:00, προκειμένου να προηγηθεί η κατανομή τους στα δύο τμήματα. Δε χρειάζεται να φέρουν τσάντες, γιατί τα βιβλία τους θα τα πάρουν την Τρίτη.

Τα παιδιά των υπόλοιπων τάξεων θα προσέλθουν στις 11:15, με τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν περίπου στις 12:15.

Η είσοδος όλων των εισερχόμενων στο σχολείο θα γίνει απαραίτητα με χρήση προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου με παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφτεί όλες τις αίθουσες, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Σας παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

 

 

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Μπαλής

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση Αγιασμού

Οδηγίες έναρξης σχολικής χρονιάς 2020-2021

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Καλή Σχολική Χρονιά.

Όπως ήδη γνωρίζετε από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά. Τα δεδομένα με τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε είναι πρωτόγνωρα όμως θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από πλευράς μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει το σχολείο όσο καλύτερα γίνεται και κυρίως να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας. Σας παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή γνωρίζοντας και τηρώντας τα παρακάτω:

 • Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με όλους τους μαθητές/τριες των τμημάτων, από τις 08.15 έως τις 13.15, με ωρολόγιο πρόγραμμα που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο για τους μαθητές που έχουν εγγραφεί σε αυτά.
 • Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
 • Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από το σχολείο φορώντας τη μάσκα τους. Θα φορούν τη μάσκα στους εσωτερικούς χώρους ενώ θα τη βγάζουν στα διαλείμματα στην αυλή και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Θα πρέπει κάθε παιδί να έχει μαζί του δύο μάσκες οι οποίες πρέπει να έχουν ξεχωριστό σακουλάκι για να τοποθετούνται όταν αφαιρούνται.
 • Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά: α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.
 • Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.
 • Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών.
 • Η πόρτα της αυλής του σχολείου θα ανοίγει καθημερινά στις 08.00. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, να μην έρχεται κανείς στο σχολείο νωρίτερα. Στην αυλή δε θα μπαίνουν γονείς (εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος), αλλά στην είσοδο θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απολυμαίνουν με αντισηπτικό τα χέρια των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κατευθύνονται μόνοι τους στις αίθουσες τους με απόσταση ο ένας από τον άλλο για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Σε περίπτωση που βρέχει οι γονείς μπορούν να συνοδεύουν τα παιδιά μέχρι την είσοδο του κτιρίου όπου εκεί τα παιδιά θα απολυμαίνουν τα χέρια τους και θα κατευθύνονται στην αίθουσά τους.
 • Στις αίθουσες διδασκαλίας τα παιδιά θα κάθονται στα θρανία σε σταθερές θέσεις με μέτωπο προς τον πίνακα.
 • Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
 • Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.
 • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει απολυμαντικό για τακτική χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης στις τουαλέτες υπάρχει αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χαρτί.
 • Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχουν οριστεί διαφορετικά διαλείμματα για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις. Επίσης έχει οριστεί συγκεκριμένος χώρος στην αυλή για χρήση του από τους μαθητές κάθε τάξης.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.40-10.00 και 11.30-11.50.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.00-09.20, 10.45-11.00 και 12.25-12.35
 • Επισκέψεις των γονέων στο σχολείο θα πραγματοποιούνται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού με το διευθυντή ή τον εκπαιδευτικό του τμήματος.
 • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αντικείμενα (μολύβια, σβήστρες, μπογιές κλπ). Δεν επιτρέπεται να δανείζουν και να δανείζονται αντικείμενα από άλλα παιδιά. Καλό θα ήταν το κάθε παιδί να έχει το δικό του μαρκαδόρο πίνακα για αποκλειστική χρήση.
 • Οι τουαλέτες, διάδρομοι και αίθουσες διδασκαλίας θα καθαρίζονται σχολαστικά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά τη λήξη τους.
 • Το κυλικείο θα λειτουργήσει με συσκευασμένα προϊόντα. Προτείνουμε αμέσως μετά την είσοδο του στο χώρο του σχολείου, το παιδί να κατευθύνεται, εφόσον το επιθυμεί, στο κυλικείο για να παραγγείλει ότι θέλει για το διάλειμμα και αφού πληρώσει να κατευθυνθεί στην αίθουσά του. Όλες οι παραγγελίες λίγο πριν από το διάλειμμα θα μοιράζονται στα ανάλογα τμήματα και με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται ο συνωστισμός μπροστά στο κυλικείο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
 • Θα πρέπει να επιμείνετε και εσείς στα παιδιά να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα και πριν φάνε. Επίσης σε καμία περίπτωση να μην πίνουν νερό βάζοντας το στόμα τους στη βρύση, αλλά να χρησιμοποιούν το παγουράκι τους. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφεύγουν όσο μπορούν να αγγίζουν με τα χέρια τους το στόμα, τη μύτη και τα μάτια τους.
 • Το πρόγραμμα της σίτισης θα εξακολουθήσει. Όταν ξεκινήσει θα δοθούν περισσότερες οδηγίες.
 • Κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο, οι μαθητές/τριες, φορώντας τη μάσκα τους, θα απομακρύνονται κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι γονείς των μικρών μαθητών/τριών θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με το γνωστό τρόπο κρατώντας μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.
 • Σας παρακαλούμε πολύ, σε περίπτωση που το πρωί ξεκινώντας για το σχολείο αντιληφθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι καλά, να το κρατήσετε στο σπίτι και να απευθυνθείτε σε γιατρό.
 • Σε περίπτωση που μαθητής/τρια νοσήσει στο σχολείο απομονώνεται σε προκαθορισμένη, αεριζόμενη αίθουσα και φοράει μάσκα μέχρι την παραλαβή του από το γονέα του προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ενημερώνεται το σχολείο για να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Οι απουσίες μαθητών σχετικά με τον κορωνοϊό COVID-19 καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας. Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

i. Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.

ii. Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

 iii. Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

iv. Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

v. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 20mg/μέρα).

vii. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.

viii. Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

ix. Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.

x. Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

γ) Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.

 • Παρακαλούμε να ενημερώνεστε σε τακτικά διαστήματα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/18dimsta

Αγαπητοί γονείς, ο κορωνοϊός μας υποχρεώνει να λειτουργήσουμε με ένα πρωτόγνωρο τρόπο για όλους μας. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-21-1

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγίες έναρξης σχολικής χρονιάς 2020-2021

Ενημερωτικό υλικό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης

Στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε από το επικαιροποιημένο υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Νέου Κορωνοϊού SARS–CoV-2 (COVID-19).

EODY-DHMOTIKA

Ο ΜΑΣΚΟΥΛΗΣ

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ 1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ (SARS-CoV-2)

Παιδιά τραγουδούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στο σχολείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2020-2021 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικό υλικό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης

Επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αγαπητοί φίλοι γονείς,

Όπως ήδη γνωρίζετε από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου επανεκκινούν τα μαθήματα τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από πλευράς μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει το σχολείο όσο καλύτερα γίνεται και κυρίως να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας. Σας παρακαλούμε πολύ να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή γνωρίζοντας και τηρώντας τα παρακάτω:

 • Το σχολείο θα λειτουργήσει με υποτμήματα. Κάθε τμήμα έχει χωριστεί στα δύο. Έγινε προσπάθεια να διατηρηθεί η αναλογία αγοριών – κοριτσιών σε κάθε υποτμήμα και δόθηκε προσοχή κατά το χωρισμό τα παιδιά της ίδιας οικογένειας να έχουν το ίδιο πρόγραμμα ημερών. Όπως γίνεται κατανοητό αλλαγή υποτμήματος δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι μαθητές/τριες του πρώτου υποτμήματος θα έχουν μάθημα την πρώτη εβδομάδα(1-5/6/2020) τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ του δεύτερου υποτμήματος την Τρίτη και την Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Το πρώτο υποτμήμα θα έχει μάθημα την Τρίτη και την Πέμπτη ενώ το δεύτερο την Τετάρτη και την Παρασκευή (Η Δευτέρα 8 Ιουνίου είναι αργία του Αγίου Πνεύματος). Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα μαθήματα θα γίνουν πάλι εναλλάξ. Ήδη σας έχουν κοινοποιηθεί οι ακριβείς ημερομηνίες μαθημάτων του παιδιού σας.
 • Το σχολείο θα λειτουργήσει με το γνωστό του πρόγραμμα. Από τις 08.15 έως τις 13.15. Δε θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο.
 • Η πόρτα της αυλής του σχολείου θα ανοίγει καθημερινά στις 08.00. Για το λόγο αυτό, σας παρακαλούμε πολύ, να μην έρχεται κανείς στο σχολείο νωρίτερα. Στην αυλή δε θα μπαίνουν γονείς (εκτός και αν υπάρχει σοβαρός λόγος), αλλά στην είσοδο θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα απολυμαίνουν με αντισηπτικό τα χέρια των μαθητών. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κατευθύνονται μόνοι τους στις αίθουσες τους με απόσταση ο ένας από τον άλλο για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Συγκέντρωση στην αυλή δε θα πραγματοποιείται και η καθιερωμένη προσευχή θα γίνεται στα τμήματα. Σε περίπτωση που βρέχει οι γονείς μπορούν να συνοδεύουν τα παιδιά μέχρι την είσοδο του κτιρίου όπου εκεί τα παιδια θα απολυμαίνουν τα χέρια τους και θα κατευθύνονται στην αίθουσά τους.
 • Στις αίθουσες διδασκαλίας τα παιδιά θα κάθονται μόνα τους στα θρανία τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην ίδια διεύθυνση και με τη μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5μ.
 • Η αίθουσα πληροφορικής δε θα λειτουργήσει για να αποφευχθεί η παρουσία πολλών μαθητών από διαφορετικά τμήματα στον ίδιο χώρο. Το μάθημα θα πραγματοποιείται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό στην αίθουσα διδασκαλίας κάθε τμήματος.
 • Σε κάθε αίθουσα υπάρχει απολυμαντικό για τακτική χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης στις τουαλέτες υπάρχει αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χαρτί.
 • Για την αποφυγή συγχρωτισμού έχουν οριστεί διαφορετικά διαλείμματα για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις. Επίσης έχει οριστεί συγκεκριμένος χώρος στην αυλή για χρήση του από τους μαθητές κάθε τάξης.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.40-10.00 και 11.30-11.50.
 • Τα διαλείμματα για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων θα είναι τα εξής: 09.00-09.20, 10.45-11.00 και 12.25-12.35
 • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα δικά τους αντικείμενα (μολύβια, σβήστρες, μπογιές κλπ). Δεν επιτρέπεται να δανείζουν και να δανείζονται αντικείμενα από άλλα παιδιά. Καλό θα ήταν αν το κάθε παιδί είχε το δικό του μαρκαδόρο πίνακα για αποκλειστική χρήση.
 • Οι τουαλέτες, διάδρομοι και αίθουσες διδασκαλίας θα καθαρίζονται σχολαστικά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά τη λήξη τους.
 • Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό και καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.
 • Θα πρέπει να επιμείνετε και εσείς στα παιδιά να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους μετά την τουαλέτα και πριν φάνε. Επίσης σε καμία περίπτωση να μην πίνουν νερό βάζοντας το στόμα τους στη βρύση. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφεύγουν όσο μπορούν να αγγίζουν με τα χέρια τους το στόμα, τη μύτη και τα μάτια τους.
 • Το πρόγραμμα της σίτισης θα εξακολουθήσει. Τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό, μετά το τέλος των μαθημάτων της ημέρας, κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο θα παίρνουν μαζί τους το φαγητό που πρέπει να το καταναλώσουν μέσα στο επόμενο δίωρο.
 • Κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο, οι μαθητές/τριες θα απομακρύνονται κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι γονείς των μικρών μαθητών/τριών θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους με το γνωστό τρόπο κρατώντας μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.
 • Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 • Σας παρακαλούμε πολύ, σε περίπτωση που το πρωί ξεκινώντας για το σχολείο αντιληφθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι καλά, να το κρατήσετε στο σπίτι και να απευθυνθείτε σε γιατρό.
 • Σε περίπτωση που μαθητής/τρια νοσήσει στο σχολείο απομονώνεται σε προκαθορισμένη, αεριζόμενη αίθουσα και φοράει μάσκα μέχρι την παραλαβή του από το γονέα του προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος ενημερώνεται το σχολείο για να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 • Δίνεται η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
 • Όλοι οι εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι η παρουσία των μαθητών/τριών και η συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη από γνωστικής, παιδαγωγικής και ψυχολογικής πλευράς και για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μην απουσιάσουν χωρίς σοβαρό και πραγματικό λόγο.

Αγαπητοί γονείς, ο κορωνοϊός αφού πρώτα μας ανάγκασε να βρεθούμε σε απόσταση, τώρα μας υποχρεώνει να λειτουργήσουμε με ένα πρωτόγνωρο τρόπο για όλους μας. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

 

 

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Εγγραφές μαθητών σε Εκκλησιαστικά, Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια

Στα παρακάτω αρχεία μπορείτε να δείτε τις Οδηγίες για τις εγγραφές μαθητών σε Εκκλησιαστικά, Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (1)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (2)

ΜΟΥΣΙΚΑ (1)

ΜΟΥΣΙΚΑ (2)

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφές μαθητών σε Εκκλησιαστικά, Καλλιτεχνικά, Μουσικά, Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών/μαθητριών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

        ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Κάνουμε γνωστό στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της περιοχής μας ότι οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, θα γίνουν από 15 μέχρι 29 Μαΐου 2020.

Προς αποφυγή συγχρωτισμού και προκειμένου να ορισθεί ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα, παρακαλούμε να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία  τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο του σχολείου: 2310683840.

Κατά την προσέλευσή σας καλό θα ήταν να φοράτε μάσκα και να είστε μόνο ένα άτομο. Επίσης παρακαλούμε να είστε ακριβείς στην ώρα σας.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσα παιδιά γεννήθηκαν από 1/1/2014 έως και 31/12/2014.

 

Δικαιολογητικά εγγραφής:

 1. Το Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας, θα αναζητηθεί από το σχολείο.
 2. Απλή επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας, όπου φαίνονται οι εμβολιασμοί του μαθητή.
 3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. (Α.Δ.Υ.Μ. – Το έντυπο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το σχολείο και να το συμπληρώσει ο παιδίατρός σας)
 4. Απόδειξη λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ, όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του, σύμφωνα με τις οδούς που περιλαμβάνονται στα όρια της περιφέρειας του σχολείου..
 5. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου.

 

 

Σταυρούπολη, 13 Μαΐου 2020

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ιωάννης Μπαλής

Όρια 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών/μαθητριών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Πρόγραμμα Δευτέρας 11/05/2020

– ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Α’ – Γ’: Παίζουμε Κινηματογράφο

Α’-Γ’ Τάξη | Ευέλικτη Ζώνη – Παίζουμε Κινηματογράφο

– ΜΟΥΣΙΚΗ Α’ – Δ’: Θεωρία Μουσικής (Γραφή: Κλειδιά-Νότες)

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/a-d-taxi-moysiki-theoria-moysikis-grafi-kleidia-notes/
– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ’ – Δ΄: Κινώ το σώμα με ρυθμό και φαντασία

Γ’-Δ’ Τάξη | Φυσική Αγωγή- Κινώ το σώμα με ρυθμό και φαντασία

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ’ – Δ’ : Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης

Γ’-Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Θέατρο σκιών: Καραγκιόζης

Πρόγραμμα Τρίτης 12/05/2020

– ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Α’ – ΣΤ΄: Κατασκευή τρισδιάστατης κάρτας

Α’-ΣΤ’ Τάξη | Εικαστικά – Κατασκευή τρισδιάστατης κάρτας

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’ – ΣΤ’: Κάθετη Διαίρεση (Ευκλείδια διαίρεση)

Γ’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Κάθετη Διαίρεση (Ευκλείδεια διαίρεση)

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’- ΣΤ΄: Εισαγωγή στην αναγωγή στη μονάδα

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/d-st-taxi-mathimatika-eisagogi-stin-anagogi-sti-monada/
– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: Ατμόσφαιρα – Φαινόμενο θερμοκηπίου

ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Ατμόσφαιρα: Φαινόμενο θερμοκηπίου

Πρόγραμμα Τετάρτης 13/05/2020
– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’- ΣΤ’: Κάθετη διαίρεση: Με ακέραιους και δεκαδικούς
https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/d-st-taxi-mathimatika-katheti-diairesi-me-akeraioys-kai-dekadikoys/
– ΓΑΛΛΙΚΑ Ε’ – ΣΤ’: Τα γεύματα της ημέρας
https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/e-st-taxi-gallika-ta-geymata-tis-imeras/
– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε’ – ΣΤ’: Μυϊκή ενδυνάμωση – «Ξεπέρασε τον εαυτό σου»

ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Τhe Wheelchair 1

Πρόγραμμα Πέμπτης 14/05/2020

-ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ – Νηπιαγωγείο – Β’ Δημοτικού: Μαθαίνω για τον κορωνοϊό

Νηπιαγωγείο-Β’ Τάξη | Διαθεματικό – Μαθαίνω για τον κορωνόϊο

– ΓΛΩΣΣΑ Γ’- Δ’: Πάθη φωνηέντων

Γ’-Δ’ Τάξη | Γλώσσα – Πάθη φωνηέντων

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας από την ιστορία του τόπου μας

Γ’-Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Δημιουργώντας από την ιστορία του τόπου μας

– ΜΟΥΣΙΚΗ Γ’ – ΣΤ’: Φωνή ήχος – Ενεργοποίηση φωνής

Γ’-ΣΤ’ Τάξη | Μουσική – Φωνή ήχος-ενεργοποίηση φωνής

Πρόγραμμα Παρασκευής 15/05/2020

– ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΓ Νηπιαγωγείο – Β’ Δημοτικού: Διερεύνηση των περιοχών του νοηματικού χώρου

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/nipiagogeio-v-taxi-grammatiki-eng-diereynisi-ton-periochon-toy-noimatikoy-choroy/
– ΜΟΥΣΙΚΗ Β’ – Δ’: Ρυθμός: Τέταρτα  – Όγδοα

Β’-Δ’ Τάξη | Μουσική – Ρυθμός: Όγδοα-Δέκατα έκτα

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε’ – ΣΤ’: Γνωρίζω την Πελοπόννησο

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/e-st-taxi-geografia-gnorizo-tin-peloponniso/
– ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤ’: The Wheelchair 2

ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Τhe Wheelchair 2

Πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα 18/05/2020

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄ – Δ΄: Παίζω στο σπίτι με τον ρυθμό & το σώμα μου

Γ’-Δ’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Παίζω στο σπίτι με το ρυθμό και το σώμα μου

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Δ΄: Θέατρο – Αποστολές

Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Θέατρο-Αποστολές

– ΓΛΩΣΣΑ Γ΄- ΣΤ΄: Τα μέρη του λόγου

Γ’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Τα μέρη του λόγου

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: Έρημοι

ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Έρημοι

Πρόγραμμα Τρίτης 19/05/2020

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄- Β΄: Υπέρβαση δεκάδας

Α’-Β’ Τάξη | Μαθηματικά – Υπέρβαση δεκάδας: Προβλήματα

– ΜΟΥΣΙΚΗ Β΄ – Δ΄: Ρυθμός: Όγδοα-Δέκατα έκτα

Β’-Δ’ Τάξη | Μουσική – Ρυθμός: Όγδοα-Δέκατα έκτα

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – ΣΤ΄: Θέατρο Σκιών (Α΄Μέρος)

Α’-ΣΤ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Θέατρο σκιών (1ο Μέρος)

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Δ΄ – Ε΄: Νησιωτικά Συμπλέγματα

Δ’-Ε’ Τάξη | Γεωγραφία – Νησιωτικά Συμπλέγματα

Πρόγραμμα Τετάρτης 20/05/2020

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – Β΄: Οι πειρατές στο νησί με τους καθρέφτες

Α’-B’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Οι πειρατές στο νησί με τους καθρέφτες

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – ΣΤ΄: Θέατρο Σκιών (Β΄Μέρος)

Α’-ΣΤ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Θέατρο σκιών (2ο Μέρος)

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε΄ – ΣΤ΄: Ισοδυναμία & σύγκριση κλασμάτων

Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Ισοδυναμία και σύγκριση κλασμάτων

– ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ε΄: Α-Β & λεξιλόγιο

Ε’ Τάξη | Γερμανικά – Α-Β και λεξιλόγιο

Πρόγραμμα Πέμπτης 21/05/2020

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄ – Β΄: Σωματικά σχήματα – Eπίπεδα – Παιχνίδια ισορροπίας

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/a-v-taxi-fysiki-agogi-somatika-schimata-epipeda-paichnidia-isorropias/
– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄- Δ΄: Commedia dell’arte (Ιστορία θεάτρου)

Γ’-Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Commedia dell’arte (Ιστορία θεάτρου)

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε΄- ΣΤ΄: Καιρός και κλίμα

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Καιρός και κλίμα

– ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤ΄: Ερωτήσεις – Προσ. αντ/μίες – Ρήματα

ΣΤ’ Τάξη | Γερμανικά – Ερωτήσεις-Προσ. αντ/μίες-Ρήματα

Πρόγραμμα Παρασκευής 22/05/2020

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β΄: Κέρματα του ευρώ – Υπολογίζω τα ρέστα

Β’ Τάξη | Μαθηματικά – Κέρματα του ευρώ-Υπολογίζω τα ρέστα

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄- Δ΄: Συντονισμός – Συγχρονισμός

Γ’-Δ’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Συντονισμός-συγχρονισμός

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε΄ – ΣΤ΄: Το Ηλιακό μας Σύστημα

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Το ηλιακό μας σύστημα

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤ΄: Το άτομο και η διεθνής κοινότητα

ΣΤ’ Τάξη | Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή – Το άτομο και η διεθνής κοινότητα

Πρόγραμμα Δευτέρας 25/05

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α’ – Β’: Οι πειρατές στο νησί της επικοινωνίας

Α’-Β’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Οι πειρατές στο νησί της επικοινωνίας

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ’ – Δ’: Κοίτα πώς γυμνάζομαι παίζοντας

Γ’-Δ’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Κοίτα πώς γυμνάζομαι παίζοντας

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’ – Ε΄: Συμμιγείς αριθμοί

Δ’-Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Συμμιγείς αριθμοί

– ΓΛΩΣΣΑ Ε’ – ΣΤ’: Ενεργητική και παθητική σύνταξη

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Ενεργητική και παθητική σύνταξη

Πρόγραμμα Τρίτης 26/05

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α’ – Β’: Βήματα και σχήματα με τη φαντασία

Α’-Β’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Βήματα και σχήματα με τη φαντασία

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ’ – Δ΄: Ελισαβετιανό θέατρο

Γ’-Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Ελισαβετιανό θέατρο

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε’ – ΣΤ’: Η οικογένεια

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή – Η οικογένεια

– ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤ’: Μέρες και μήνες – Ώρα

ΣΤ’ Τάξη | Γερμανικά – Μέρες, μήνες, ώρα

Πρόγραμμα Τετάρτης 27/05

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ’: Πώς λύνω προβλήματα

Γ’ Τάξη | Μαθηματικά – Πώς λύνω προβλήματα

– ΙΣΤΟΡΙΑ Δ’: Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Η ναυμαχία της Σαλαμίνας

– ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε’ – ΣΤ’: Γυμνάζομαι με μια καρέκλα

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Γυμνάζομαι με μια καρέκλα

– ΜΟΥΣΙΚΗ Ε’ – ΣΤ’: Συνήχηση

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μουσική – Συνήχηση

 

Πρόγραμμα Πέμπτης 28/05

– ΓΛΩΣΣΑ Γ’: Ουσιαστικά – προσωπικές και κτητικές αντωνυμίες

Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Ουσιαστικά-Προσωπικές και κτητικές αντωνυμίες

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – ΣΤ’: Ξενάγηση στο Λονδίνο

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Ξενάγηση στο Λονδίνο

– ΓΛΩΣΣΑ Ε’ – ΣΤ΄: Οι βαθμοί του επιθέτου

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Οι βαθμοί του επιθέτου

– ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ’: Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

ΣΤ’ Τάξη | Θρησκευτικά – Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Πρόγραμμα Παρασκευής 29/05

– ΓΛΩΣΣΑ Α’: Γραπτός λόγος – Ασκήσεις ορθογραφίας

Α’ Τάξη | Γλώσσα – Γραπτός λόγος: Ασκήσεις ορθογραφίας

– ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Γ’: Η παραβολή του Ασώτου

Γ’ Τάξη | Θρησκευτικά – Η παραβολή του ασώτου

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε’- ΣΤ’: Τα γεωμετρικά σχήματα και οι ιδιότητές τους

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Τα γεωμετρικά σχήματα και οι ιδιότητές τους

– ΓΑΛΛΙΚΑ Ε’ – ΣΤ΄: Η τάξη μου

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γαλλικά – Η τάξη μου

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020:

Δευτέρα 04/05/2020

ΓΛΩΣΣΑ Α΄:«Άλφα-Βήτα με λεξιλόγιο Νοηματικής»

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/a-taxi-glossa-alfa-vita-me-lexilogio-noimatikis/

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄- Γ’: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου – Α΄ μέρος»

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/a-g-taxi-theatriki-agogi-kataskeyi-koyklotheatroy-1o-meros/

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Γ’ – Δ’: «Η ελιά»

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/g-d-taxi-diathematiko-i-elia/

ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – ΣΤ΄: «Διδακτικοί μύθοι 2»

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/d-st-taxi-agglika-didaktikoi-mythoi-2/

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’ – ΣΤ’: «Η θέση μου στο επίπεδο – Συντεταγμένες»

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Η θέση μου στο επίπεδο-Συντεταγμένες

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: «Προβλήματα με εξισώσεις»

ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Προβλήματα με εξισώσεις

Τρίτη 05/05/2020

 • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄-Γ΄: «Κατασκευή Κουκλοθέατρου» Β΄ μέρος

https://webtv.ert.gr/mathainoume-sto-spiti/a-g-taxi-theatriki-agogi-kataskeyi-koyklotheatroy-2o-meros/

 • ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α’ – Β΄: «Η απόδραση των γραμμάτων»

Α’-B’ Τάξη | Φυσική Αγωγή – Η απόδραση των γραμμάτων

 • ΓΛΩΣΣΑ Ε’ – ΣΤ΄: «Από την πρόταση στο κείμενο-Α’ Μέρος»

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Από την πρόταση στο κείμενο (Μέρος Α’)

 • ΓΑΛΛΙΚΑ Ε’ – ΣΤ΄: «Συστηνόμαστε στα Γαλλικά»

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γαλλικά – Συστηνόμαστε στα γαλλικά

 • ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ΄: «Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης»

ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Το σχήμα και οι κινήσεις της γης

 • ΦΥΣΙΚΗ ΣΤ΄: «Φως και χρώματα»

ΣΤ’ Τάξη | Φυσική – Φως και Χρώματα

Τετάρτη 06/05/2020

Γ’-Δ’ Τάξη | Μουσική – Κατασκευή μουσικού οργάνου-ρυθμός

Πέμπτη 07/05/2020

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για την εβδομάδα από Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για την εβδομάδα από Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

– ΓΛΩΣΣΑ Α΄- Β’: Παραγωγή προφορικού λόγου (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

Α’-Β’ Τάξη | Γλώσσα – Παραγωγή προφορικού λόγου

– ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Γ’: Ο μύθος της Πανδώρας (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)

Γ’ Τάξη | Διαθεματικό – Ο μύθος της Πανδώρας

– ΑΓΓΛΙΚΑ Γ’ – Δ’ : Plural number (Εκπαιδευτικός: Σεσίλια Πλακουράκη)

Γ’-Δ’ Τάξη | Αγγλικά – Plural number

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – ΣΤ’ : The monkey and the crocodile: Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Ζάφη Μάνδαλη)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – The monkey and the crocodile: Λεξιλόγιο

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο (Εκπαιδευτικός Γεώργιος Ανδρίκος)

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Εισαγωγή στα Κλάσματα: 2ο Μέρος

– ΙΣΤΟΡΙΑ Ε΄- Εικονομαχία (Εκπαιδευτικός: Ευάγγελος Στάθης)

Τρίτη 28 Απριλίου 2020
– ΓΛΩΣΣΑ Α΄: Ασκήσεις γραφής και φωνολογικής επίγνωσης (Εκπαιδευτικός: Δώρα Τσιαγκάνη)

Α’ Τάξη | Γλώσσα – Ασκήσεις γραφής & φωνολογικής επίγνωσης

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α΄-Β΄: Θεατρικές δραστηριότητες (Εκπαιδευτικός: Ηλέκτρα Μήτσουρα)

Α’-Β’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Θεατρικές δραστηριότητες

– ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Δ’-Ε΄: Τα γεωγραφικά διαμερίσματα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)

Δ’-Ε’ Τάξη | Γεωγραφία – Τα γεωγραφικά διαμερίσματα

– ΓΛΩΣΣΑ Δ’ – ΣΤ’: Παραγωγή γραπτού λόγου: Επιχειρηματολογία (Εκπαιδευτικός: Ηλίας Βασιλείου)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Παραγωγή γραπτού λόγου: Επιχειρηματολογία

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε’- ΣΤ΄: Κλάσματα – Πολλαπλασιασμός – Διαίρεση (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Κλάσματα: Πολλαπλασιασμός-Διαίρεση

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: Πράξεις με αριθμητικές παραστάσεις (Εκπαιδευτικός: Μαρία Δημακοπούλου)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020
– ΓΛΩΣΣΑ Α΄: Επανάληψη στα γράμματα και στα δίψηφα σύμφωνα (Εκπαιδευτικός: Δώρα Τσιαγκάνη)

Α’ Τάξη | Γλώσσα – Επανάληψη στα γράμματα και στα δίψηφα σύμφωνα

– ΜΟΥΣΙΚΗ Α’ – Β’: Διαβάζουμε λογοτεχνία και τραγουδάμε (Εκπαιδευτικός: Πόλυ Νικολοπούλου)

Α’-Β’ Τάξη | Μουσική – Διαβάζουμε Λογοτεχνία και τραγουδάμε

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Γ΄- Δ’: Το αρχαίο ελληνικό θέατρο (Εκπαιδευτικός: Ηλέκτρα Μήτσουρα)

Γ’-Δ’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Το αρχαίο ελληνικό θέατρο

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – Ε’: Simple Present – Present Continuous (Εκπαιδευτικός: Σεσίλια Πλακουράκη)

Δ’-Ε’ Τάξη | Αγγλικά – Simple Present – Present Continuous

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – ΣΤ΄: Διδακτικοί μύθοι 1 (Εκπαιδευτικός: Ζέφη Μάναλη)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Διδακτικοί μύθοι 1

– ΓΛΩΣΣΑ Ε΄- ΣΤ΄: Ευθύς και πλάγιος λόγος (Εκπαιδευτικός: Ρενάτα Ζαφείρη)

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020
– ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Α΄: Αγαθά και επαγγέλματα (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Κότσαρη)

Α’ Τάξη | Διαθεματικό – Αγαθά και Επαγγέλματα

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄: Προσθέσεις με ταυτόχρονη χρήση νοηματικής (Εκπαιδευτικός: Δημήτριος Τσαφάς)

Α’ Τάξη | Μαθηματικά- Προσθέσεις με ταυτόχρονη χρήση νοηματικής

– ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ Β΄: Ανάγκες και δικαιώματα (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Κότσαρη)

Β’ Τάξη | Διαθεματικό – Ανάγκες και Δικαιώματα

– ΓΛΩΣΣΑ Γ’ – Ε’: Ορθογραφία λέξεων (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

Γ’-Ε’ Τάξη | Γλώσσα – Ορθογραφία λέξεων

– ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Δ’ – ΣΤ΄: Κινηματογραφικό Εργαστήρι (Εκπαιδευτικός: Γιάννα Δεληγιάννη)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Ευέλικτη Ζώνη – Κινηματογραφικό Εργαστήρι

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ΄- ΣΤ΄: Παραλληλία και Καθετότητα (Εκπαιδευτικός: Φωτεινή Παπανικολάου)

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για την εβδομάδα από Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως και 10/05/2020

Με ΚΥΑ  αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

fek_1293_v_2020

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών έως και 10/05/2020

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για τις επόμενες ημέρες

Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

– ΓΛΩΣΣΑ Α΄: Ο παπουτσωμένος Χιονόδρακος (Εκπαιδευτικός: Μαρία Κουτσοκέρα)

Α’ Τάξη | Γλώσσα – Ο Παπουτσωμένος Χιονόδρακος

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β΄: Προπαίδεια (3) (Εκπαιδευτικός: Παναγιώτα Κοσμοπούλου)

Β’ Τάξη | Μαθηματικά – Προπαίδεια (3)

– ΙΣΤΟΡΙΑ Γ’: Οι θεοί του Ολύμπου (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Καρατζογιάννης)

Γ’ Τάξη | Ιστορία – Οι Θεοί του Ολύμπου

– ΦΥΣΙΚΗ Ε΄- ΣΤ΄: Ιδιότητες του Φωτός (Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου)

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Φυσική – Ιδιότητες του Φωτός

 

Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020

– ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄: Δημιουργία προτάσεων (Εκπαιδευτικός: Παναγιώτα Κοσμοπούλου)

Α’-Β’ Τάξη | Γλώσσα – Δημιουργία προτάσεων

– ΑΓΓΛΙΚΑ Γ’-Δ΄: From me to you! (Εκπαιδευτικός: Δενδάκη Αγάπη)

Γ’-Δ’ Τάξη | Αγγλικά – From me to you!

– ΙΣΤΟΡΙΑ Δ΄: Πελοποννησιακός πόλεμος 2 (Εκπαιδευτικός: Ποτάμιας Γιώργος)

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Πελοποννησιακός Πόλεμος (2ο Μέρος)

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ΄: Εξισώσεις 2 -Πολλαπλασιασμός και διαίρεση (Εκπαιδευτικός: Δημακοπούλου Μαρία)

ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Εξισώσεις 2: Πολλαπλασιασμός, Διαίρεση

 

Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

– ΓΛΩΣΣΑ Β΄: Οικογένειες λέξεων – Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Ζέρβα Ειρήνη)

Β’ Τάξη | Γλώσσα – Οικογένειες λέξεων-Λεξιλόγιο

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ΄: Τέλεια και ατελής διαίρεση (Εκπαιδευτικός: Παναγιωτοπούλου Σοφία)

Δ’ Τάξη | Μαθηματικά – Τέλεια και ατελής διαίρεση

– ΜΟΥΣΙΚΗ Α΄- Δ΄: Γνωριμία με τις νότες (Εκπαιδευτικός: Νικολοπούλου Πόλυ)

Α’-Δ’ Τάξη | Μουσική – Γνωριμία με τις νότες

– ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤ΄: Rock you! (Εκπαιδευτικός: Δενδάκη Αγάπη)

ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Rock you!

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

– ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α’- Β΄: Δημιουργία κινουμένων σχεδίων (Εκπαιδευτικός: Ισμήνη Σακελλαροπούλου)

Α’-Β’ Τάξη | Θεατρική Αγωγή – Δημιουργία κινουμένων σχεδίων

– ΜΟΥΣΙΚΗ Α΄-Γ΄: Ταξίδι στην Πασχαλινοχώρα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Σταυροπούλου)

Α’-Γ’ Τάξη | Μουσική – Ταξίδι στην Πασχαλινοχώρα

– ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Α’- ΣΤ’: Στολισμός λαμπάδας (Εκπαιδευτικός: Σεμέλη Προκοπίου)

Α’-ΣΤ’ Τάξη | Εικαστικά – Στολισμός λαμπάδας

– ΜΟΥΣΙΚΗ Δ΄- ΣΤ΄: Πασχαλινοί ύμνοι και παραδόσεις (Εκπαιδευτικός: Σοφία Σταυροπούλου)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Μουσική – Πασχαλινοί ύμνοι και παραδόσεις

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α’: Μονάδες – Δεκάδες (Εκπαιδευτικός: Πένυ Σακέτου)

Α’ Τάξη | Μαθηματικά – Μονάδες-Δεκάδες

– ΓΛΩΣΣΑ Γ΄: Παρόν – Παρελθόν (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Τσάλλα)

Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Παρόν-Παρελθόν

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’ – Ε’: Πολλαπλασιασμός – Διαίρεση (Εκπαιδευτικός: Ράνια Κουκλή)

Δ’-Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Πολλαπλασιασμός-Διαίρεση

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ΄: Amazing animals: Περιγράφω και μιλάω για τα ζώα (Εκπαιδευτικός: Δημήτριος Πριμάλης)

Δ’ Τάξη | Αγγλικά – Amazing animals: Περιγράφω και μιλάω για τα ζώα!

– ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤ: Let’s tell a story: Simple Past, Past Continuous (Εκπαιδευτικός: Δημήτριος Πριμάλης)

ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Let’s tell a story: Simple Past, Past Continuous

– ΓΛΩΣΣΑ Β’ – ΣΤ’: Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός λόγος (Εκπαιδευτικός: Ηλίας Βασιλείου)

Β’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος

Πέμπτη 23/04/2020 

– ΓΛΩΣΣΑ Β΄- Γ΄: Πτώσεις (Εκπαιδευτικός: Ράνια Κουκλή)

Β’-Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Πτώσεις

– ΓΛΩΣΣΑ Γ’: Οικογένειες λέξεων (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)

Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Οικογένειες λέξεων

– ΙΣΤΟΡΙΑ Δ’: Η μάχη των Θερμοπυλών (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ποταμιάς)

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Η Μάχη των Θερμοπυλών

– ΙΣΤΟΡΙΑ Δ΄: Η μάχη του Μαραθώνα (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ποταμιάς)

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Η Μάχη του Μαραθώνα

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Δ’- Ε΄: Επίλυση προβλημάτων: Μεικτό και καθαρό βάρος (Εκπαιδευτικός: Σοφία Πανταζή)

Δ’-Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Επίλυση προβλημάτων

– ΜΟΥΣΙΚΗ Α΄- ΣΤ΄: Μουσικά όργανα (Εκπαιδευτικός: Πόλυ Νικολοπούλου).

Α’-ΣΤ’ Τάξη | Μουσική – Μουσικά Όργανα

Παρασκευή 24/04/2020 

– ΓΛΩΣΣΑ Α’ – Β’: Ορθογραφία: Τα λάθη μου (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

Α’-Β’ Τάξη | Γλώσσα – Ορθογραφία: Τα λάθη μου

– ΓΛΩΣΣΑ Δ΄- ΣΤ’: Κατανόηση κειμένου: Στρατηγικές περίληψης (Εκπαιδευτικός: Ηλίας Βασιλείου)

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Κατανόηση κειμένου: Στρατηγικές Περίληψης

– ΑΓΓΛΙΚΑ Δ’ – ΣΤ’: Μύθοι Αισώπου: Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Ζάφη Μάνδαλη

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Αγγλικά – Μύθοι Αισώπου: Λεξιλόγιο

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο (Εκπαιδευτικός Γεώργιος Ανδρίκος)

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Εισαγωγή στα Κλάσματα: 1ο Μέρος

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε’- ΣΤ’: Κλάσματα: Πρόσθεση και Αφαίρεση (Εκπαιδευτικός: Γεώργιος Ανδρίκος)

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Κλάσματα: Πρόσθεση-Αφαίρεση

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ’: Προβλήματα με ποσοστά (Εκπαιδευτικός: Σοφία Πανταζή).

ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Προβλήματα με ποσοστά

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για τις επόμενες ημέρες

Ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδέσμων από μουσεία και άλλους φορείς με εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδέσμων από μουσεία και άλλους φορείς, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες, κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, να έρθουν σε επαφή και να αξιοποιήσουν διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Α) Μουσείο Ακρόπολης – Εκπαιδευτικό Υλικό – Κεντρική Σελίδα

https://www.theacropolismuseum.gr/el/content/ekpaideftiko-yliko

Επιλεγμένα στοιχεία από την κεντρική σελίδα
Διαδραστικά Παιχνίδια
https://www.theacropolismuseum.gr/peploforos/
http://www.acropolis-athena.gr/

http://www.parthenonfrieze.gr/#/home

http://acropolisvirtualtour.gr/theglafkaproject/#/el/home

Εκπαιδευτικό Αποθετήριο
http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/?locale=el

Β) Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
http://repository-mca.ekt.gr/mca/

Γ) Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
https://www.nationalgallery.gr/el/ekpaideusi/paihnidia.html

Δ) Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/psifiaka-paihnidia/

Ε) Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία

Αρχική

ΣΤ) Φιλαναγνωσία
https://ereading.nlg.gr/el/?server=1

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδέσμων από μουσεία και άλλους φορείς με εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών/τριών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο του νέου εγχειρήματος για εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στη διαδικασία της Σύγχρονης και Ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας, αξιοποιώντας παράλληλα και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Ολοκληρώνοντας το πλέγμα δράσεων αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, από τη Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 π.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές/τριες του Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, τα οποία σύντομα θα είναι προσβάσιμα και στους/στις μαθητές/τριες με προβλήματα ακοής.
Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι» αναρτάται καθημερινά στις διευθύνσεις:
www.edutv.gr

https://blogs.sch.gr/dertv/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΤ2


Οι εκπομπές, μετά την προβολή τους, διατίθενται ανά τάξη «κατ’ απαίτηση» (on demand) στη διεύθυνση: https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/ .

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για την Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Συμβουλές ασφάλειας προς τους γονείς

Συμβουλές χρήσης διαδικτύου

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικά φυλλάδια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2

Στη συχνότητα της ΕΡΤ2 εντάσσεται από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 η εκπαιδευτική τηλεόραση.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού και θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της από τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

Δ’-Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Επαναληπτικό μάθημα

2. Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Ο Μέγας Αλέξανδρος

3. Φυσική Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

E’ Τάξη | Φυσική

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

Γ’-Δ’ Τάξη | Μαθηματικά – Τα Τρίγωνα

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

Δ’-Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Γεωμετρία (Εισαγωγή)

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Φυσική – Ενέργεια

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Τετάρτη 01/04/2020

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»

Ε’-ΣΤ’ Τάξη | Φυσική – Θερμοκρασία-Θερμότητα

-Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»

Ε’ Τάξη | Φυσική – Στατικός Ηλεκτρισμός

-Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Ε’ Τάξη | Γλώσσα – Εγκλίσεις των ρημάτων

Την Πέμπτη 02/04/2020

-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»

Β’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Νοερές Πράξεις (Μέρος Α)

-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»

Δ’-ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Νοερές Πράξεις (Μέρος Β)

-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Β’ Τάξη | Γλώσσα – Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός λόγος

Την Παρασκευή 03/04/2020

-Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»

-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα»

ΣΤ’ Τάξη | Γλώσσα – Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα

Πρόγραμμα Δευτέρας 06/04/2020

-Γλώσσα Α’ «Επανάληψη: Γραφή και Ανάγνωση»

Α’ Τάξη | Γλώσσα – Επανάληψη: Γραφή και Ανάγνωση

-Μαθηματικά Β’ «Κάθετες Πράξεις»

Β’-Γ’ Τάξη | Μαθηματικά – Κάθετες Πράξεις (Πρόσθεση-Αφαίρεση)

-Γλώσσα Γ’ «Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής»

Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Χρόνοι Ρημάτων Ενεργητικής Φωνής

-Ιστορία Ε’ «Η Καθημερινή Ζωή στο Βυζάντιο»

Ε’ Τάξη | Ιστορία – Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο

Πρόγραμμα Τρίτης 07/04/2020

-Μαθηματικά Α’ «Επανάληψη: Αριθμοί και Πράξεις. Οι αριθμοί μέχρι το 50, Δεκάδες και Μονάδες, Πρόσθεση»

Α’ Τάξη | Μαθηματικά – Οι αριθμοί μέχρι το 50, Δεκάδες και Μονάδες, Πρόσθεση

-Γλώσσα Β’-Γ’ «Σύνθετες Λέξεις»

Β’-Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Σύνθετες Λέξεις

-Γλώσσα Ε’ «Επανάληψη: Δευτερεύουσες Προτάσεις»

Ε’ Τάξη | Γλώσσα – Επανάληψη: Δευτερεύουσες Προτάσεις

– Φυσική ΣΤ΄ «Μαγνητισμός και Ηλεκτρομαγνητισμός»

ΣΤ’ Τάξη | Φυσική – Μαγνητισμός και Ηλεκτρομαγνητισμός

 

Πρόγραμμα Τετάρτης 08/04/2020

-Μαθηματικά Ε’ «Πράξη Κλασμάτων»

Ε’ Τάξη | Μαθηματικά – Πράξεις με κλάσματα

-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση ’21: Προετοιμασία και Έναρξη»

ΣΤ’ Τάξη | Ιστορία – Επανάσταση 1821: Προετοιμασία και έναρξη

-Ιστορία Δ΄ «Πελοποννησιακός Πόλεμος (1ο μέρος)»

Δ’ Τάξη | Ιστορία – Πελοποννησιακός Πόλεμος (1ο Μέρος)

-Μαθηματικά Β΄- Γ΄ «Η προπαίδεια (1, 2, 3)»

Β’-Γ’ Τάξη | Μαθηματικά – Η Προπαίδεια (1,2,3)

Πρόγραμμα Πέμπτης 09/04/2020

-Γλώσσα Α’-Β’ «Χρήση διαλυτικών – Δίφθογγοι»

Α’-Β’ Τάξη | Γλώσσα – Χρήση διαλυτικών-Δίφθογγοι

-Μαθηματικά Γ’ «Δεκαδικοί αριθμοί»

Γ’ Τάξη | Μαθηματικά – Δεκαδικοί αριθμοί

-Γλώσσα Δ’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Δ’ Τάξη | Γλώσσα – Εγκλίσεις των ρημάτων

-Μαθηματικά ΣΤ’ «Εξισώσεις 1: Πρόσθεση, Αφαίρεση»

ΣΤ’ Τάξη | Μαθηματικά – Εξισώσεις 1: Πρόσθεση, Αφαίρεση

Πρόγραμμα Παρασκευής 10/04/2020

-Γλώσσα Α’-Β’ «Δίψηφα σύμφωνα, δίψηφα φωνήεντα, συλλαβισμός»

Α’-Β’ Τάξη | Γλώσσα – Δίψηφα σύμφωνα, δίψηφα φωνήεντα, συλλαβισμός

-Γλώσσα Β’-Γ’ «Τοπικά Επιρρήματα»

Β’-Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Τοπικά επιρρήματα

-Γλώσσα Γ’ «Δομή προτάσεων»

Γ’ Τάξη | Γλώσσα – Δομή προτάσεων

-Ιστορία ΣΤ’ «Επανάσταση 1821: Εξέλιξη και Ολοκλήρωση»

ΣΤ’ Τάξη | Ιστορία – Επανάσταση 1821: Εξέλιξη και ολοκλήρωση

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα μαθήματα κι από την ιστοσελίδα https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2

Αναλυτικός οδηγός με οδηγίες για συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-me

Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών σε κυψέλη (ψηφιακή τάξη) του εκπαιδευτικού στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me.
όδηγός e-me για γονείς

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2019-2020 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναλυτικός οδηγός με οδηγίες για συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-me