Χριστουγεννιάτικη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Γονένων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, με την ευκαιρία των σχολικών διακοπών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ετοίμασε μια πολύ ωραία δράση για τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Έγινε κατάλληλος στολισμός και διακόσμηση του χώρου, προσφέρθηκαν δώρα και γλυκά στους μαθητές και μαθήτριες, οι μαθητές κι οι μαθήτριες φωτογραφήθηκαν με τον Άγιο Βασίλη, έγινε face painting, οι μαθητές έγραψαν τις ευχές τους, χόρεψαν, διασκέδασαν κι έπαιξαν. Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες από το Σύλλογο Γονένων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ωραία τους πρωτοβουλία!

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χριστουγεννιάτικη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας

Αφιέρωμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «Χριστούγεννα στα αναγνωστικά 1920-1980».

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα αφιέρωμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «Χριστούγεννα στα αναγνωστικά 1920-1980».

http://www.iep.edu.gr/library/index.php/2012-09-21-10-00-52/1920-1980

αλφαβητάριο τα καλά παιδιάαναγνωστικό β δημοτικούαναγνωστικό γ δημοτικούαναγνωστικό στ δημοτικού

 

 

 

 

 

Επίσης στον σύνδεσμο

http://www.iep.edu.gr/library/index.php/2012-09-21-10-37-36/2012-09-21-10-02-39

μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό: α) για την ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου, β) για τα κάλαντα, γ) για τα ήθη και τα έθιμα του δωδεκαήμερου, δ) για τους Καλικάντζαρους και ε) για τα φαγητά και τα γλυκά του δωδεκαήμερου.

dodekahmeroΚαλικάντζαροιΤα κάλανταΤο χριστουγεννιάτικο δέντροΦαγητά και γλυκά του δωδεκαημέρου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αφιέρωμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «Χριστούγεννα στα αναγνωστικά 1920-1980».

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Οι καλικάντζαροι σώζουν τη γη». Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Κατηγορίες: Γιορτές, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας

Η πρώτη μέρα της φετινής έκθεσης βιβλίου στο σχολείο μας

      Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της φετινής έκθεσης βιβλίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Την Παρασκευή στις 18.00
  1. Μαθητές της Β΄ τάξης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Μαρίας Μιχαήλ.
  2. Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γερμανική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Νέικου Αφροδίτης.                                                 Μαζί τους στο αρμόνιο ήταν η κα Κυριακή Βενιωτά.

 

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018, Εκθέσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η πρώτη μέρα της φετινής έκθεσης βιβλίου στο σχολείο μας

Η 23η έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο σχολείο μας

Φωτογραφικό υλικό από την 23η έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο σχολείο μας.

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018, Εκθέσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η 23η έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο σχολείο μας

23η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την 23η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώνει το σχολείο μας την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

            Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Την Παρασκευή στις 18.00:
  1. Μαθητές της Β΄ τάξης θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Μαρίας Μιχαήλ.
  2. Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη γερμανική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Νέικου Αφροδίτης. Μαζί τους στο αρμόνιο η κα Κυριακή Βενιωτά.
  • Το Σάββατο στις 18.00, μαθητές της Α΄ και Δ΄ τάξης θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Μαρίας Πάλιουρα.
  • Την Κυριακή στις 18.00, μαθητές της Γ΄ τάξης θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα με την καθοδήγηση της κας Ελίνας Λιόδη.

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 17.00 – 20.00

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 23η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας για τη σχολική τους πρόοδο

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14.15-15.15, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες όλων των τάξεων θα ενημερώσουν τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας για τη σχολική πρόοδο του πρώτου τριμήνου στις αίθουσες των αντίστοιχων τμημάτων. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ θα παραλάβουν τους ελέγχους σχολικής προόδου του πρώτου τριμήνου.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας για τη σχολική τους πρόοδο

Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού του σχολείου μας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κυρία Ζυγούρη Εύη και η κυρία Λαλακίδου Ελένη κατασκεύασαν όμορφα πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Κοινωνικές ιστορίες για τον αυτισμό

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κυρία Σπένδα Δέσποινα, Ζυγούρη Εύη και Γραΐδου Χαρά σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν συμμαθητές τους, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μέσω κοινωνικών ιστοριών έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους κι εκπαίδευσής τους ώστε να μπορούν να τους βοηθούν με θετικό τρόπο. Παρακάτω, αναφέρουμε μερικά παραδείγματα τα οποία οι μαθητές/τριες συζήτησαν.

«Σήμερα στο μάθημα της γυμναστικής, ενώ τα άλλα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, εγώ καθόμουν μόνος μου. Θα ήθελα να συμμετέχω αλλά νομίζω δεν θα τα καταφέρω. Πώς μπορούν να με βοηθήσουν οι συμμαθητές μου;»

«Στο διάλειμμα τα παιδιά έκαναν φασαρία και φώναζαν και εμένα με ενοχλεί ο θόρυβος και έκλεισα τα αυτιά μου. Οι άλλοι δεν καταλάβαιναν γιατί. Άραγε πώς μπορούν οι άλλοι να με βοηθήσουν;»

«Σήμερα την πρώτη ώρα άλλαξε το πρόγραμμα και αντί για γλώσσα κάναμε γυμναστική. Εγώ ταράχτηκα πολύ και δεν συμμετείχα. Πώς μπορούν οι συμμαθητές μου να με βοηθήσουν να ηρεμήσω;»

«Όταν έχουμε μια ομαδική δραστηριότητα δεν καταλαβαίνω τις οδηγίες και δεν θέλω να συμμετέχω. Πώς μπορούν οι συμμαθητές μου να με βοηθήσουν;»

«Ήταν άδικο! Ο δάσκαλος δεν σήκωσε εμένα, σήκωσε την Σοφία. Με σήκωσε μόνο 2 φορές αυτή την ώρα. Ήταν άδικο! Νευρίασα, σηκώθηκα από την καρέκλα και άρχισα να φωνάζω. Πέταξα κάτω τα βιβλία μου στο πάτωμα και άρχισα να κλαίω. Κανείς δεν με βοήθησε. Πώς θα μπορούσαν οι συμμαθητές μου να με βοηθήσουν;»

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοινωνικές ιστορίες για τον αυτισμό

«3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιούνται στο σχολείο μας σειρά εκδηλώσεων με θέμα την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα αναπηρίας, προβλημάτων όρασης, ακοής, ομιλίας. Ενημερώθηκαν για τη γραφή braille καθώς και για τη νοηματική γλώσσα. Διδάχθηκαν μάλιστα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κι έμαθαν να τα εκτελούν στη νοηματική γλώσσα. Την επιμέλεια είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κυρία Σπένδα Δέσποινα, Ζυγούρη Εύη και Γραΐδου Χαρά.

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία»

Πραγματοποίηση εισήγησης

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 – 20.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα: «Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοεκτίμηση», από την ψυχολόγο του Δικτύου Άλφα κυρία Φωτεινή Μαρόγλου.

Την εισήγηση παρακολούθησαν αρκετοί γονείς μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε.

DSCN6616

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πραγματοποίηση εισήγησης

Ανακοίνωση – Πρόσκληση για παρακολούθηση εισήγησης

18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

       ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ                18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 – 20.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με θέμα: «Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοεκτίμηση», από την ψυχολόγο του Δικτύου Άλφα κυρία Φωτεινή Μαρόγλου.

            Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην εκδήλωση που μας αφορά όλους.

            Λόγω της σοβαρότητας του θέματος η εκδήλωση απευθύνεται μόνο σε ενηλίκους.

 

Ο Διευθυντής του 18ου Δημοτικού Σχολείου      Η Πρόεδρος του Διοικητικού

                                                                                                        Συμβουλίου

                 Ιωάννης Μπαλής                                              Σοφία Ζαρολιάγκη

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση – Πρόσκληση για παρακολούθηση εισήγησης

Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μια όμορφη σχολική γιορτή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, για να τιμηθεί η Επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την οργάνωση της γιορτής είχαν αναλάβει οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή.

DSCN6566 DSCN6570 DSCN6573 DSCN6576 DSCN6578 DSCN6580 DSCN6582 DSCN6585 DSCN6586 DSCN6587 DSCN6591 DSCN6593 DSCN6594 DSCN6596 DSCN6597 DSCN6600 DSCN6601 DSCN6604 DSCN6605 DSCN6606 DSCN6608 DSCN6609 DSCN6611 DSCN6612 DSCN6613

Κατηγορίες: Γιορτές, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η σχολική μας γιορτή για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940»

Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την Εθνική Επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940». Την οργάνωση της γιορτής είχαν αναλάβει οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμα της σχολικής γιορτής περιελάμβανε:

    Αφηγήσεις

    Ποιήματα

    Παρουσιάσεις Βίντεο

    Σκετς

Η Χορωδία τραγούδησε τα τραγούδια «Μέσα μας βαθιά για σένα», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», «Ο Ντούτσε», «Ήρωες» και τον «Εθνικό Ύμνο».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη σχολική μας γιορτή.

DSCN6519 DSCN6520 DSCN6521 DSCN6522 DSCN6523 DSCN6524 DSCN6525 DSCN6526 DSCN6527 DSCN6528 DSCN6529 DSCN6530 DSCN6531 DSCN6532 DSCN6533 DSCN6534 DSCN6535 DSCN6536 DSCN6537 DSCN6538 DSCN6539 DSCN6540 DSCN6541 DSCN6542 DSCN6543 DSCN6544 DSCN6545 DSCN6546 DSCN6547 DSCN6548 DSCN6549 DSCN6550 DSCN6551 DSCN6552 DSCN6553 DSCN6554

Κατηγορίες: Γιορτές, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η σχολική μας γιορτή για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940»

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Ανακοινώνουμε στα μέλη του Συλλόγου μας πως την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης (18ου Δημοτικού Σχολείου, 10), με θέματα:

1.     Ενημέρωση για το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

2.     Λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε αριθμό παρευρισκομένων μελών. Θεωρούμε την παρουσία σας επιβεβλημένη.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες σχολικού έτους 2017 - 2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων