18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Δεκ 20193

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και την ένταξή τους σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής καθημερινότητας, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας διοργάνωσε δράσεις ενημέρωσης, καλλιτεχνικές, οργανωμένου παιχνιδιού, αθλοπαιδιών και ευαισθητοποίησης που αφορούν στο δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία και ειδικες εκπαιδευτικές αναγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση , στην καταπολέμηση στερεότυπων και προκαταλήψεων και στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας. Το μήνυμα που κυριάρχησε είναι πως «Η στήριξη της πλήρους ενσωμάτωσης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία αποτελούν κριτήρια προόδου και ανθρωπισμού και συμβάλλουν στη διαμόρφωση των μελλοντικών αντιλήψεων για αξιοπρέπεια και ευημερία μεταξύ των διαφορετικών ομάδων.Υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Λέτσιος Δημήτρης,Γκονέτη Όλγα,Μουζιούρα Λίνα.

«Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα» στο συνέδριο «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση»

Νοέ 201924

22-24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο σε συνεργασία με τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης με θέμα: «Προτάσεις Τέχνης και Πολιτισμού στην Εκπαίδευση», https://synart.sites.sch.gr

Στο συνέδριο συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί: Δημήτρης Ντανόπουλος, Ειρήνη Παππά, Ελένη Σταμάτη, παρουσιάζοντας τη δική τους πρόταση σχεδίου εργασίας (project), όπως τo σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας την περσινή σχολική χρονιά: «Ένα Παιδί Μετράει τ’ Άστρα», Το σχολείο / η σχολική ζωή στο χώρο και στο χρόνο.

Οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν πώς με όχημα το κλασικό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη πλοηγήθηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες στο χωροχρόνο, μέσα από βιωματικές, συνεργατικές, δημιουργικές δραστηριότητες: Ανάγνωση κατευθείαν από το λογοτεχνικό κείμενο (φιλαναγνωσία, πρόσληψη, ανταπόκριση), μαθήματα ιστορικής τεκμηρίωσης και παραγωγής ντοκιμαντέρ, θέαση κινηματογραφικών ταινιών με θέμα την παιδική ηλικία, τη σχολική ζωή και τη διαφορετικότητα, εορτασμό Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οργάνωση έκθεσης σχολικής τάξης παλιάς εποχής κλπ.

Η εισήγηση κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχουσών / συμμετεχόντων, που, μέσα από τη συζήτηση, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι περιορισμοί κι οι δυσκολίες υλοποίησης των σχεδίων εργασίας μπορούν να καταστούν προκλήσεις δημιουργίας για το μέλλον. Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την παρουσίαση σε μορφή pdf.https://www.scribd.com/document/436757220/Astra-thessaloniki-Noe19-PDF?fbclid=IwAR1zftV0UWriMrWO-4G2qI46_X3UxJlxl_FxMVEaVIzKxL_FZb026VkRIlc

20 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού!

Νοέ 201921

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, τα παιδιά του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας διοργάνωσαν ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες με σκοπό αφενός την ενημέρωση και τη μετάδοση της γνώσης για το θέμα, αφετέρου την ευαισθητοποίηση όλων, μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά ενεπλάκησαν σε διάλογο με προτάσεις τρόπων αντιμετώπισης των δυσκολιών, σε εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις και έκλεισαν την εκδήλωση με το’Γαιτανάκι’ της Ζωρζ Σαρή σε στίχους Γιάννη Ρίτσου’Αν όλα τα παιδιά της Γης δίναν γερά τα χέρια…Την επιμέλεια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η δασκάλα του τμήματος Γ1 κ.Ελένη Κατσίφα.

Εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου

Νοέ 201915

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του σχολείου μας τίμησαν με μιά σεμνή και όμορφη εκδήλωση την επέτειο του Πολυτεχνείου.Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.Μάρθας Σβερώνη και κ.Τιτίκας Κουκόση μας μετέδωσαν με συγκινητικό τρόπο το κλίμα της εποχής και τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου για ¨Ψωμί,Παιδεία,Ελευθερία»

Ενισχύοντας τη Φιλαναγνωσία στο Σχολείο

Νοέ 201913

Μια απολαυστική μέρα είχαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου τα παιδιά των Α, Β και Γ τάξεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μέσα από την συμμετοχή τους στην παρακολούθηση της παρουσίασης του λογοτεχνικού βιβλίου της κας Οικονομίδου Μαρίας (εκπαιδευτικού, συγγραφέα και ζωγράφου ) » Ο ροζ λύκος της Μυρτούς». Τα παιδιά κατά την παρουσίαση του βιβλίου έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, καθώς η ανάγνωση είχε χαρακτήρα συναρπαστικό, παιγνιώδη με έντονο το στοιχείο της έκπληξης. Ακολούθησαν δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης και ζωγραφική με στόχο την ενδυνάμωση του αισθητικού κριτηρίου και την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικής και κριτικής ικανότητας των μαθητών.Την εκδήλωση διοργάνωσε η εκπαιδευτικός κ.Ελένη Κατσίφα,υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου

Νοέ 20197

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 τα τμήματα Δ1 και Δ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.Γκαγκλίδου,κ.Τσιάκου,κ.Ζουμπουγιάννη και κ.Σταμάτη στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος ‘Δάσος το σπίτι μας» που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά.Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κέντρου και συμμετείχαν σε πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.Αφού πήραν μέρος σε διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια,επέστρεψαν στο σχολείο μας γεμάτοι πλούσιες εμπειρίες.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 201926

Με αφορμή την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές της Δ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας παρουσίασαν θεατρικά έργα και τραγούδησαν επετειακά τραγούδια, με την βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.Γκαγλίδου Ρούλας, κ.Τσιάκου Φανής και της μουσικού κ.Ζουμπουγιάννη Γεωργίας.

 

Eκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια.

Οκτ 201920

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 τα τμήματα Ε1 και Ε2 του σχολείου μας,συνοδεία των δασκάλων τους,επισκέφτηκαν τα ιστορικά Αμπελάκια.Αφού ξεναγήθηκαν στο περίφημο πετρόκτιστο αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου (Σβάρτς),περπάτησαν στα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια, ανακαλύπτωντας μια μαγεία διάχυτη μέσα στα στενά του χωριού.

Aγιασμός στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Σεπ 201911

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το σχολείο μας καθώς υποδέχτηκε τους αγαπημένους μαθητές και με τον καθιερωμένο Αγιασμό δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη της νέας Σχολικής Περιόδου.Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

 

Καλοκαιρινή Γιορτή στο 18ο Δημοτικό και 33ο Νηπιαγωγείο.

Ιούν 201923

Μιά ακόμη δημιουργική σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της! Μιά ακόμη τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των νηπίων με το συντονισμό και την επίβλεψη της γυμνάστριας κ.Γκονέτη Όλγας!Η θεματολογία της γιορτής ‘Παλιός,καλός ελληνικός κινηματογράφος’! Οι μαθητές μας,μικροί και μεγάλοι,όχι μόνο μας κατέπληξαν με τις ερμηνείες τους αλλά και μας συγκίνησαν θυμίζοντάς μας ποιοτικές,παλιές,νοσταλγικές ,ελληνικές ταινίες.Ήταν μία υπέροχη βραδυά με πολύ τραγούδι,χορό,σουβλάκια από το Σύλλογο Γονέων,αποχαιρετισμό και συγκίνηση για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης που αφήνουν τη ζεστή αγκαλιά μας.Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

« Παλιότερα άρθρα
Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

  1. 11/12/1946: Δημιουργείται η UNICEF, που βραβεύτηκε για την προσφορά της με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων