Σπατάλη τροφίμων

1,3 δις τόνοι τροφής καταλήγουν παγκοσμίως στα σκουπίδια. 1.000.000 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό σε ολόκληρο τον πλανήτη. 179 κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος απαιτεί 10.000 λίτρα νερού. Υπάρχει άραγε κανείς που να διαφωνεί ότι η σπατάλη τροφίμων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο;

Πατήστε στην εικόνα για ιστοεξερεύνηση.

 

Google maps

Φύλλο εργασίας για το Google Maps. Κατεβάστε το από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο και στη συνέχεια ανοίξτε το με το MS-Word.

Φύλλο Εργασίας 1 – google maps

Κάνετε εισαγωγή της τελικής σας πρότασης δηλαδή του τελικού σας προορισμού αφού πατήσετε στην παρακάτω εικόνα.

 

Το ταξίδι της φυγής

Μπαίνω στη θέση ενός παιδιού πρόσφυγα παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι «Το ταξίδι της φυγής» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες​. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι με δωρεάν πρόσβαση, ένα παιχνίδι-ριάλιτι, το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σ’ ένα ταξίδι φυγής: από τη στιγμή της δίωξης μέχρι την αναζήτηση ασύλου και ασφάλειας. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και το άσυλο, καθώς και ευρύτερα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανοχής και πολυπολιτισμικότητας.

Τα Γυαλιά της Διαφορετικότητας

«Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» είναι μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ για την Ελλάδα »Είμαστε όλοι Πολίτες». Μέσα από την ιδέα των «αόρατων ανθρώπων» γύρω μας, αυτών που όλοι μας συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε, η ταινία προσπαθεί να δείξει ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στάσης ενός ενεργού πολίτη.

Το ηλιακό μας σύστημα.

Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από εννέα πλανήτες, ένας από τους οποίους είναι και η Γη, τους δορυφόρους τους και αναρίθμητα άλλα αντικείμενα που περιφέρονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Προσδεθείτε, και πάμε να γνωρίσουμε τους γειτονικούς μας πλανήτες.

  1. Δημιουργήστε ένα πίνακα στο MS-WORD διάστασης 3Χ11.
  2. Εισάγεται στην πρώτη γραμμή τις επικεφαλίδες «Όνομα πλανήτη», «Φωτογραφία», και «Το βάρος σ’ αυτόν τον πλανήτη«.
  3. Στην πρώτη στήλη πληκτρολογούμε το όνομα των πλανητών Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, και Σελήνη.
  4. Από την ιστοσελίδα https://sites.google.com/site/sxoleiastastra/home/planetes αντιγράψτε στο έγγραφό μας τις φωτογραφίες των πλανητών.
  5. Για την τρίτη στήλη θα χρειαστούμε την βοήθεια της παρακάτω ιστοσελίδας «Το βάρος μας σε άλλα ουράνια σώματα.
  6. Πληκτρολογήστε το βάρος σας και πατήστε το κουμπάκι «=»
  7. Να μεταφέρεται τους αντίστοιχους αριθμούς στα κατάλληλα κελιά του πίνακα.
  8. Αποθηκεύστε το έγγραφό μας με το όνομα της τάξης σας και την λέξη Πλανήτες.