Βιβλιοπαρουσιάσεων συνέχεια από το τμήμα 2 …

717586204B93CAC471CB6BBF57F84405

Η 4η βιβλιοπαρουσίαση έγινε από το τμήμα 2 και την Σίσσυ με το βιβλίο ”Μια μαμά για τον Τσόκο”…Ο Τσόκο, ο μικρός παπαγάλος, ζει ολομόναχος. Το μόνο που θέλει είναι μια μαμά. Αποφασίζει, λοιπόν, να την αναζητήσει. Στο δρόμο του συναντά ένα σωρό ζωάκια, κανένα όμως δεν του μοιάζει και κανένα δεν θα μπορούσε να είναι η δική του μαμά.Ώσπου γνωρίζει την κυρία Αρκούδα! Η αγκαλιά της είναι τόσο ζεστή και το φιλί της τόσο γλυκό, που ίσως θα μπορούσε να γίνει η καινούργια του μαμά!!!Μια πολύ τρυφερή ιστορία για τους θετούς γονείς που μας εμπνέουν με την αφοσίωση και την ευαισθησία τους …Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις οικογένεια …όλοι έχουν κάτι κοινό :Την αγάπη και την λαχτάρα να μοιραστείς το σπίτι σου και την καρδιά σου …

Ο Τσόκο ήταν ένα μικρό πουλί, που ζούσε ολομόναχο. Ευχόταν να είχε μανούλα, μα ποια θα μπορούσε να είναι η μαμά του;
Μια μέρα πήρε την απόφαση να βρει κι αυτός μια μαμά.Πρώτα ο Τσόκο συνάντησε την κυρία Καμηλοπάρδαλη. “Ω, κυρία Καμηλοπάρδαλη!” φώναξε. “Είσαι κιτρινωπή  όπως εγώ. Μήπως είσαι η μαμά μου;” “Λυπάμαι”, είπε η καμηλοπάρδαλη, “δεν έχω φτερά σαν κι εσένα, δεν είμαι η μαμά σου”.

Μετά ο Τσόκο συνάντησε την κυρία Πιγκουίνου. “Γειά σας κυρία Πιγκουίνου” φώναξε. “Εχετε φτερά όπως κι εγώ, μήπως είστε η μαμά μου;” “Λυπάμαι”, απάντησε εκείνη, “δεν έχω μεγάλα στρογγυλά μαγουλάκια όπως εσύ”.
Μετά ο Τσόκο πήγε στην κυρία Θαλάσσια Ελεφαντίνα“Εχετε μεγάλα στρογγυλά μαγουλάκια όπως κι εγώ, μήπως είστε η μαμά μου;” τη ρώτησε. “Α, κοίτα” τον αποπήρε εκείνη, “δεν έχω πόδια με ρίγες όπως εσύ, γι΄ αυτό μη μ΄ενοχλείς”.
Οσο κι αν έψαξε ο Τσόκο δεν μπόρεσε να βρει μια μαμά που να ήταν σαν κι αυτόν.
Οταν λοιπόν είδε την κυρία Αρκούδα να μαζεύει μήλα, ήξερε πως δεν θα μπορούσε να είναι η μαμά του. Η κυρία Αρκούδα δεν του έμοιαζε καθόλου, μα καθόλου.Και όμως …εε η συνέχεια στο βιβλίο μην τα αποκαλύψουμε όλα …Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην μικρή μας μαθήτρια !!!
εικόνα Viber 2024 02 23 21 32 32 526 εικόνα Viber 2024 02 23 21 32 33 901 εικόνα Viber 2024 02 23 21 32 33 280
Ακούστε το παραμύθι …