Ο φίλος μας ο Κ. Κανονάκης!!!

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η ανάγκη για άμεση τοποθέτηση ορίων και κανόνων καθώς πολλά παιδιά έχουν την πρώτη τους επαφή με το σχολείο. Με τα παιδιά συζητήσαμε τι σημαίνει ”κανόνας” και αν έχουν κανόνες στο σπίτι τους. Καθημερινά συμβάντα του νηπιαγωγείου μας οδήγησαν σε συζητήσεις [όπως συγκρούσεις παιδιών ,λανθασμένος τρόπος χρήσης των παιχνιδιών, των γωνιών ελεύθερων δραστηριοτήτων, της τουαλέτας κλπ} και τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης …Μαζί με τα παιδιά κατασκευάσαμε τον Κ.Κανονάκη με τους κανόνες της τάξης μας ενώ παράλληλα  φτιάξαμε και μια μαγική συνταγή για να περάσουμε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά !!! Και μην νομίζετε ότι σταματήσαμε εκεί …Με τις παλάμες μας φτιάξαμε λουλούδια της φιλίας ,με λωρίδες χρωματιστού χαρτιού φτιάξαμε το φιδάκι της φιλίας και φωτογραφηθήκαμε όλοι μπροστά στα καλλιτεχνήματά μας !!!

 

     

    

 

 

 

     

 

 

  

 

Η πρώτη μου κατασκευή στο νηπιαγωγείο !!!

Τέμπερες ,πινέλα, μαρκαδόροι ,χρωματιστά χαρτόνια και μπόλικη φαντασία επιστρατεύτηκαν για την πρώτη μας κατασκευή στο νηπιαγωγείο!!! Ζωγραφήσαμε ελεύθερα ότι μας άρεσε και μετά αφήσαμε το μοναδικό μας χρωματιστό αποτύπωμα στο χαρτόνι !!!

   

 

 

Το όνομά μου γράφω στον αέρα κοίτα με και χαμογέλα !!!

Έχουμε πλέον συμπληρώσει παραπάνω από ένα μήνα που έχουμε επιστρέψει στο νηπιαγωγείο μας και ήδη οι τοίχοι και τα ταμπλό των τάξεων έχουν γεμίσει από τα καλλιτεχνήματα μας !!!Από τις πρώτες μας δημιουργίες ήταν φυσικά το όνομά μας …Θαυμάστε μερικά από τα έργα μας !!!

  

Μια εξαιρετική παράσταση κουκλοθεάτρου είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε στο νηπιαγωγείο μας ,από την Αναστασία Ξηρομερίτου και το κουκλοθέατρο Λαμίας http://anastasiakouklotheatro.blogspot.com/p/blog-page_26.html.Μια παράσταση με θέμα το έπος του ,40 την Ειρήνη και τον Πόλεμο, μια παράσταση βιωματική, συγκινητική, με ενσυναίσθηση όπου οι μικροί μας μαθητές ταυτίστηκαν με τις κούκλες και τους ήρωες του έργου !!! Το χαμόγελο, το χειροκρότημα και η χαρά στα ματάκια των παιδιών μαρτυρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ποιότητα της παράστασης που είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε. Στο τέλος η κ. Αναστασία χάρισε σε όλα τα παιδιά από μια χειροποίητη κούκλα μαρότα .