Μικροί επιστήμονες σε δράση !!!

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας έναν εκπληκτικό τρομερό επιστήμονα μοναδικό !!!Τον λένε κ.Χάρη Καβακάκη είναι μπαμπάς της Αννούλας και έχει χάρισμα να κάνει μαγικά, πειράματα φανταστικά, και έτσι γίναμε όλα τα παιδιά επιστήμονες τρανoί  και μεγάλης περιοπής !!! Ήταν πραγματικά μια υπέροχη τρίωρη εμπειρία ,όπου τα παιδιά μαγεμένα παρακολούθησαν πλήθος δραστηριοτήτων, για τα χρώματα και την ανάμειξη τους, για την βύθιση και την επίπλευση, την βαρύτητα…Φτιάξαμε φούσκες, ανακαλύψαμε τα χρώματα που τα είχαμε χάσει, γνωρίσαμε το ουράνιο τόξο και τα χρώματα του, ταξιδέψαμε με την Ίριδα ,ανεβήκαμε στο άρμα του ήλιου και συνομιλήσαμε με τον Φαέθωνα !!!Κάτω από μια μηλιά είδαμε τον Νεύτωνα και πήραμε μια μικρή γεύση από την ανακάλυψή του για την βαρύτητα …Πήραμε μέρος σε μια φοβερή έκρηξη ηφαιστείου και με ξηρό πάγο φτιάξαμε μαγικά φίλτρα για να εξαφανίσουμε τον κορονοιό .Φουσκώσαμε μπαλόνια δίχως να κουραστούμε , παίξαμε με τεράστιες σαπουνόφουσκες ,και συμφωνήσαμε όλοι ότι ήταν μια τρομερή και φοβερή εμπειρία !!!Ευχαριστούμε θερμά τον κ,Καβακάκη για την όρεξη και την υπομονή του!!!

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο με πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με την βοήθεια των μεγαλύτερων !!!

https://video.link/w/5RDyc

Και οι εντυπώσεις μας από το πρόγραμμα!!!

Λουλούδια σε γλάστρα με τύπωμα !!!

Άνοιξη στην φύση άνοιξη, και στην τάξη μας !!!Σελίδες από περιοδικό μεταμορφώθηκαν σε γλάστρες ,και οι τέμπερες βοήθησαν να σχηματίσουμε λουλούδια με την τεχνική του τυπώματος !!

Πεταλούδες καδράκι

Η ενασχόληση μας με τις πεταλούδες συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα! Με τις νερομπογιές μας φτιάξαμε μια πολύχρωμη βάση όπου κολλήσαμε πεταλούδες τις οποίες διακοσμήσαμε με διάφορα σχέδια και μόνο με μαύρο χρώμα !!Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!!!