Μικροί επιστήμονες σε δράση !!!

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας έναν εκπληκτικό τρομερό επιστήμονα μοναδικό !!!Τον λένε κ.Χάρη Καβακάκη είναι μπαμπάς της Αννούλας και έχει χάρισμα να κάνει μαγικά, πειράματα φανταστικά, και έτσι γίναμε όλα τα παιδιά επιστήμονες τρανoί  και μεγάλης περιοπής !!! Ήταν πραγματικά μια υπέροχη τρίωρη εμπειρία ,όπου τα παιδιά μαγεμένα παρακολούθησαν πλήθος δραστηριοτήτων, για τα χρώματα και την ανάμειξη τους, για την βύθιση και την επίπλευση, την βαρύτητα…Φτιάξαμε φούσκες, ανακαλύψαμε τα χρώματα που τα είχαμε χάσει, γνωρίσαμε το ουράνιο τόξο και τα χρώματα του, ταξιδέψαμε με την Ίριδα ,ανεβήκαμε στο άρμα του ήλιου και συνομιλήσαμε με τον Φαέθωνα !!!Κάτω από μια μηλιά είδαμε τον Νεύτωνα και πήραμε μια μικρή γεύση από την ανακάλυψή του για την βαρύτητα …Πήραμε μέρος σε μια φοβερή έκρηξη ηφαιστείου και με ξηρό πάγο φτιάξαμε μαγικά φίλτρα για να εξαφανίσουμε τον κορονοιό .Φουσκώσαμε μπαλόνια δίχως να κουραστούμε , παίξαμε με τεράστιες σαπουνόφουσκες ,και συμφωνήσαμε όλοι ότι ήταν μια τρομερή και φοβερή εμπειρία !!!Ευχαριστούμε θερμά τον κ,Καβακάκη για την όρεξη και την υπομονή του!!!

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο με πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με την βοήθεια των μεγαλύτερων !!!

https://video.link/w/5RDyc

Και οι εντυπώσεις μας από το πρόγραμμα!!!

Λουλούδια σε γλάστρα με τύπωμα !!!

Άνοιξη στην φύση άνοιξη, και στην τάξη μας !!!Σελίδες από περιοδικό μεταμορφώθηκαν σε γλάστρες ,και οι τέμπερες βοήθησαν να σχηματίσουμε λουλούδια με την τεχνική του τυπώματος !!

Πεταλούδες καδράκι

Η ενασχόληση μας με τις πεταλούδες συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα! Με τις νερομπογιές μας φτιάξαμε μια πολύχρωμη βάση όπου κολλήσαμε πεταλούδες τις οποίες διακοσμήσαμε με διάφορα σχέδια και μόνο με μαύρο χρώμα !!Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!!!

 

Μένουμε υγιείς ,μένουμε ασφαλείς !!!

Tην βατονέτα κρατώ

στην μυτούλα την στριφογυρνώ

λίγο με γαργαλάει

καθόλου δεν πονάει !!!

Είναι για καλό

το σχολείο να μείνει ανοιχτό

Όλοι να είμαστε ασφαλείς

Και φυσικά υγιείς!!!

 

Η δεσποινίς Βατονέτα και ο self test

Πεταλούδες φτερουγίζουν…

Η πεταλούδα είναι έντομο της Τάξης των Λεπιδόπτερων και ανήκει σε μία από τις υπεροικογένειες των Hesperioidea (Εσπερίες) ή των Papilionoidea (όλες οι άλλες πεταλούδες). Οι πεταλούδες ανήκουν στο φύλο των αρθρόποδων και την τάξη των εντόμων. Τα είδη τους υπερβαίνουν τον αριθμό των 100.000 σε όλο τον κόσμο. Έχουν μακριές κεραίες, δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια, διαθέτουν στοματικά μόρια μυζητικού τύπου και οι κεραίες τους ποικίλλουν ανάλογα με το είδος.

Η μεταμόρφωσή τους από την στιγμή της γέννησης, σε μορφή κάμπιας (προνύμφες), είναι τεράστια. Έχουν σκωληκόμορφο σώμα και μασητικό στοματικό τύπο, ενώ συχνά διαθέτουν μεταξοειδείς αδένες και με τα λεπτά στρώματα μεταξιού που παράγουν, δημιουργούν ένα κουκούλι, στο οποίο εισέρχονται και μετατρέπονται σε χρυσαλίδες. Όταν βγαίνουν από το κουκούλι, έχουν πλέον τη μορφή ενήλικης πεταλούδας.

Πηγή: Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο με την μεταμόρφωση της πεταλούδας !!

https://video.link/w/altwc

Ο κόσμος των εντόμων

https://video.link/w/hitwc

Ακούστε το κλασικό αγαπημένο τραγούδι μια ωραία πεταλούδα

https://video.link/w/3mtwc

Άνοιξη στον αέρα !!!

IMG_20210518_152012 (2)

Λουλούδια στην αυλή μας ,λουλούδια και στην τάξη μας !!Χαρτόνια και πινέλα πήραν φωτιά και το αποτέλεσμα εκπληκτικό .Φτιάξαμε λουλούδια με δαχτυλοτύπωμα σε χάρτινα βαζάκια ,αλλά και λιβάδια με κατακόκκινες παπαρούνες !!!

Η γιορτή της μητέρας !!!

IMG_20210513_165310

Μπορεί η γιορτή της μητέρας να μας βρήκε με κλειστά σχολεία ,αυτό όμως δεν μας σταμάτησε και με κέφι και όρεξη ετοιμάσαμε τα δικά μας δωράκια για να τιμήσουμε τον άνθρωπο που μας έφερε στην ζωή !!Φτιάξαμε κάρτα φουστάνι με ευχές ,καδράκι με γλωσσοπίεστρα με τον εαυτό μας και την μαμά μας ,και ζωγραφήσαμε  μια υπέροχη κούπα !!!Το τμήμα 2 έφτιαξε καδράκια με την φατσούλα τους και καρδιές !!!

Μανούλες μας χρόνια πολλά να μας χαίρεστε, να σας χαιρόμαστε !!!

 

Γιορτή της μανούλας !!!

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη. Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να “σαραντίσει“, σύμφωνα με την σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα και σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες μας !!!

Δείτε μια διαδραστική αφίσα αφιερωμένη στην μητέρα μας !!!

https://www.thinglink.com/scene/1447708704689356803