Η γιορτή του σχολείου μας για το Πολυτεχνείο 2016

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης με τους δασκάλους τους κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κ. Κώστα Παπαγεωργίου παρουσίασαν τη γιορτή για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, τραγούδια και προβολή ντοκουμέντων, ξεδίπλωσαν μπροστά μας όλα όσα συνέβησαν εκείνες τις μέρες του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, με την ηρωική αντίσταση των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία και τον αγώνα τους για ελευθερία και δημοκρατία. Ήταν μια συγκινητική γιορτή που άγγιξε όλους όσους την παρακολούθησαν. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους!

Συγκέντρωση πωμάτων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΩΜΑΤΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον αλλά και για να χαρίσουμε χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο έπαινος και οι ευχαριστίες του Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων για τη συμβολή μας στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου υπήρξε ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε και φέτος τη συγκέντρωση πωμάτων.

Γιορτή Αγίου Νεκταρίου

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του προστάτη της ενορίας μας Αγίου Νεκταρίου. Το βράδυ της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου. Πλήθος κόσμου συνόδευσε με κατάνυξη την εικόνα από τον ιερό ναό μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών. Στη Λιτάνευση παρευρέθηκαν και οι μαθητές του σχολείου μας που μαζί με τη φιλαρμονική προπορεύονταν της ιεράς εικόνας. Και του χρόνου παιδιά!

” Halloween ” ένα έθιμο του δυτικού κόσμου

HALOWEEN

Κάθε χρόνο τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου στα κράτη του δυτικού κόσμου γιορτάζεται το Halloween. Τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι ”τρομακτικό” κι επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως ”Trick or Τreat” (Φάρσα ή Κέρασμα). Στη σύγχρονη εποχή η γιορτή αφορά τη διασκέδαση, τις εορταστικές μεταμφιέσεις και τις εύθυμες παρελάσεις με κεράσματα γλυκών. Οι μαθητές του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Αγγλικών, διάβασαν κείμενα σχετικά με τα έθιμα του εορτασμού του Halloween, ζωγράφισαν σχετικές αφίσες και είδαν βίντεο με αυτό το θέμα. Με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού εικαστικών κ. Πουλοπούλου Βασιλικής, οι μαθητές έφτιαξαν την αφίσα που διακοσμεί τον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου μας.