Πρόγραμμα “Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”

37a06e4a72d6cb27621f1ed829bbee81 XL

Την Τετάρτη 30 Μ αρτίου 2016 η ΣΤ΄ Τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κανήθου στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Εκεί μας υποδέχτηκαν ο διευθυντής και οι υποδιευθυντές και μας ξενάγησαν στους χώρους του Γυμνασίου. Μας έδειξαν τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικής και μας ενημέρωσαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται την τρέχουσα σχολική χρονιά. Τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες είχαν φτιάξει δύο δέντρα με τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους αντίστοιχα, για την είσοδό τους στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία έδωσαν στους υποδιευθυντές του Γυμνασίου. Εκείνοι απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς των παιδιών. Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κανήθου για τη φιλοξενία!

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ 25 2016

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821.Η γιορτή ξεκίνησε με το Απολυτίκιο της Θεοτόκου από τη χορωδία των μαθητών της Ε΄ τάξης. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ? τάξης παρουσίασαν το χρονικό της επανάστασης διάσπαρτο με μονόπρακτα έργα, ποιήματα και τραγούδια και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Αφίσα θεάτρου Χαλκίδας

ΑΦΙΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Τέσσερα σχολεία της Εύβοιας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θεάτρου Χαλκίδας και έστειλαν συμμετοχές για τον σχεδιασμό της αφίσας για την παράσταση για παιδιά «Ο άρχοντας των χωματερών, η εξολόθρευση», ένα έργο για την ανακύκλωση. Πρόκειται για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το Δημοτικό Σχολείο Αλμυροπόταμου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Θεάτρου Χαλκίδας προέκρινε την αφίσα που σχεδίασε το Δ1 τμήμα του 15ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία έγινε η αφίσα της παράστασης.

Τα χελιδονίσματα

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 16

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, την 1η Μαρτίου, τα παιδιά γυρνούν στα σπίτια κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού, τη “Χελιδόνα” και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, τα “Χελιδονίσματα’. Το έθιμο της Χελιδόνας είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και αναβιώνει κάθε χρόνο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Τη Χελιδόνα σε κάποιες περιοχές τη στολίζουν με φύλλα κισσού, που είναι χαρακτηριστικό της αειθαλούς βλάστησης , σε άλλες με ζουμπούλια ή άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια κι αλλού της κρεμούν κουδουνάκια και χρωματιστά χαρτιά. Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 ,οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου και οι μαθητές της Α τάξης αναβιώσαμε το έθιμο της Χελιδόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος: Ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά τραγούδησαν τα Χελιδονίσματα στο σχολείο μας, αλλά και στα γειτονικά σπίτια με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Μεγάλος ήταν και ο ενθουσιασμός των γειτόνων , μητέρων παππούδων και γιαγιάδων που υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές με κεράσματα και πολλά χαμόγελα!