ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

09/03/2026 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»: ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ KAI ΤΩΝ 19 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ 2ΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

 

PNEYMATIKO

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εσπερίδα με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που διέπουν τον γονεϊκό και εκπαιδευτικό ρόλο. Η μαζική συμμετοχή του κοινού λειτούργησε ως αδιάψευστος μάρτυρας της ανάγκης για έναν έγκριτο δημόσιο λόγο γύρω από τα ζητήματα της παιδαγωγικής και της ψυχικής υγείας, μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα κομβικό σημείο συνάντησης της επιστήμης με την τοπική κοινωνία.

 

Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο της διοργάνωσης υπήρξε το υποδειγματικό συνεργατικό πλαίσιο των 19 Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της 2ης Ενότητας της ΔΙ.Π.Ε. Μεσσηνίας από τέσσερεις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας: 1. Καλαμάτας, 2. Μεσσήνης, 3. Οιχαλίας, 4. Δυτικής Μάνης. Υπό τον τυπικό και διακριτικό συντονισμό του Συμβούλου Εκπαίδευσης, κ. Μιχάλη Πολυχρονόπουλου, οι Σχολικές Μονάδες είχαν αναλάβει, εξ’ ολοκλήρου, το ρόλο του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της τελικής υλοποίησης της Εσπερίδας επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη εξωστρέφεια και συλλογικότητα! Η σύμπραξη αυτή ανέδειξε τη δυναμική της δημόσιας εκπαίδευσης που λειτουργεί ως οργανικός πυλώνας επιμόρφωσης, προάγοντας μία ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των σύγχρονων κοινωνικών και εκπαιδευτικών προκλήσεων.

SYMBOYLOS

Τα συμμετέχοντα Σχολεία της 2ης Ενότητας της ΔΙ.Π.Ε Μεσσηνίας ήταν τα κάτωθι:

Α/Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΟΣ
1                 5ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΜΠΕΝΑΚΕΙΟΝ»
 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2 8ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
3 
 9ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
4 
 11ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
5 
 12ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
6 13ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
7 14ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
8 16ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
9 22ο Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
10 Δ.Σ.  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
11 Δ.Σ. ΕΥΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
12 Δ.Σ. ΒΑΛΥΡΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
13 Δ.Σ. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
14 Δ.Σ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
15 Δ.Σ. ΜΕΡΟΠΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
16 Δ.Σ. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
17 Δ.Σ. ΔΩΡΙΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
18 Δ.Σ. ΚΑΜΠΟΥ ΔΥΤ.ΜΑΝΗΣ
19 1ο Δ.Σ. ΔΥΤ. ΜΑΝΗΣ «Π. ΦΩΤΕΑΣ» ΔΥΤ.ΜΑΝΗΣ

Η παρουσία του κ. Μάνου ΤσαλαμανιούΠροέδρου της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, προσέδωσε στην εκδήλωση υψηλό επιστημονικό κύρος. Μέσα από μια διεισδυτική ανάλυση, ο κ. Τσαλαμανιός χαρτογράφησε τις σύνθετες ψυχοκοινωνικές παραμέτρους που επηρεάζουν τη σχέση σχολείου και οικογένειας σήμερα. Η εισήγησή του επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της αποτελεσματικής επικοινωνίας, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους τεκμηριωμένα εργαλεία για την κατανόηση των αναγκών των παιδιών και κυρίως των εφήβων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η εκπ/κός ΠΕ70 του 14ου Δ.Σ. Καλαμάτας κ. Χρύσα Τσάμπουρα η οποία με τον επαγγελματισμό, τη ζεστασιά και τη μεταδοτικότητά της ανέδειξε το περιεχόμενο της βραδιάς και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της! Την τεχνική υποστήριξη της εσπερίδας διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία οι εκπ/κοί ΠΕ 70 κ.κ. Νικόλαος Γάλλος και Φώτιος Μπερδέκλης του 8ου Δ.Σ. Καλαμάτας και του 16ου Δ.Σ. Καλαμάτας, αντίστοιχα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον εισηγητή κ. Μάνο Τσαλαμανιό για την επιστημονικά άρτια ομιλία του,  στον οργανωτικό φορέα για τη σχολαστική προετοιμασία – υλοποίηση της δράσης και το όραμα μιας παιδείας που δεν περιορίζεται στα στενά όρια της τάξης, αλλά αγκαλιάζει ενεργά την κοινωνία καθώς και στο πολυπληθές κοινό εκπαιδευτικών και γονέων για το υψηλό ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


ekl
eggrafes mathhton 1
logo youtube school channel
Bibliokerasmata me Giortines Floges
efhmerida logo
Magazino 1

Σαν σήμερα

7/4: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

European SchoolRadio Logo
Απρίλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ιστορικό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

images

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς