Οι μαθητές του ΣΤ2 εξερευνούν την ενέργεια μέσα από τις ΤΠΕ

02/11/2025 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Οι μαθητές του ΣΤ2, στο πλαίσιο της ενότητας «Ενέργεια» του μαθήματος Φυσική, προσεγγίζουν τη νέα γνώση αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ που ενισχύουν την ενεργό και διερευνητική μάθηση. Μέσα από ψηφιακά εργαλεία χαρτογράφησης ιδεών, οπτικής αναπαράστασης και δημιουργίας πολυμέσων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τις μορφές ενέργειας και να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική και η υδροηλεκτρική.

Η ενότητα συνδυάστηκε με την εκπαιδευτική εκδρομή στη Δημητσάνα, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Υδροκίνησης και παρακολούθησαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην ενέργεια του νερού. Η επίσκεψη αυτή ενίσχυσε την κατανόηση της χρήσης της υδροηλεκτρικής ενέργειας και πρόσφερε μια βιωματική εμπειρία που συνδέει τη θεωρία με την πράξη.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά για να δημιουργήσουν αφίσες που προβάλλουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο, στο σπίτι και στην πόλη. Παράλληλα, η ομάδα των μαθητών-δημοσιογράφων συνέταξε έναν Δεκάλογο Εξοικονόμησης Ενέργειας, ο οποίος περιλαμβάνει πρακτικές και ιδέες που μπορούν όλοι να εφαρμόσουν στην καθημερινή ζωή.

Δείτε παρακάτω τις αφίσες και τον Δεκάλογο που δημιούργησαν οι μαθητές:

Omada 1 exoikonomhsh energeias sto scholeio Omada 2 exoikonomhsh energeias sto spiti 1

dekalogos

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά ,Δράσεις Ετικέτες: .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


ekl
eggrafes mathhton 1
logo youtube school channel

Σαν σήμερα

4/11/1821: Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα.

European SchoolRadio Logo
Νοέμβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ιστορικό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

images

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς