Μαγειρική με τοπικά προϊόντα
23/01/2025 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με μεράκι, δημιουργικότητα και πολλή αγάπη για την παράδοση, οι μαθητές της Πέμπτης τάξης αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας. Χρησιμοποίησαν αγνά τοπικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μυζήθρα, για να φτιάξουν λαλαγγίδες, ένα αγαπημένο έδεσμα της περιοχής μας.
Οι μαθητές συζήτησαν για την προέλευση των υλικών, την αξία των τοπικών προϊόντων στη διατροφή μας και τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους και ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή, ζύγισαν τα υλικά, ζύμωσαν τη ζύμη και έφτιαξαν λαλαγγίδες με μυζήθρα και με μέλι. Όλο το σχολείο μοσχομύρισε, με αρώματα του τόπου μας. Οι λαλαγγίδες μοιράστηκαν στους μαθητές και ακολούθησε δοκιμή! Η συνταγή πέτυχε και όλοι γεύτηκαν τις δημιουργίες τους!
Η γευστική αυτή δραστηριότητα δεν ήταν μόνο μια εμπειρία μαγειρικής, αλλά και ένα μάθημα συνεργασίας και δημιουργίας. Τα παιδιά κατέληξαν σε ένα σημαντικό μήνυμα: η παράδοση και τα τοπικά προϊόντα αξίζει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και της διατροφής μας.
Δημοσιευμένο στην κατηγορία Δράσεις .














