Ιούν 18
06

Συλλογή πλαστικών πωμάτων

«Συμμετοχή σε δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων για καθαρότερο περιβάλλον, αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία»

Το 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, για 2η συνεχή χρονιά, συμμετείχε στη δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων με τίτλο « ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που διοργάνωσαν και συντόνισαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Η τελική εκδήλωση παράδοσης των σάκων έγινε στην περιοχή του Ρίου (όπισθεν Κάστρου) τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και σε αυτήν παρευρέθηκε ο υπεύθυνος για τη δράση εκπαιδευτικός του σχολείου μας Γιάννης Βλάχος, ο οποίος και παρέδωσε στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Β/θμιας Εκπ/σης Αχαϊας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου 33 κιλά πλαστικά καπάκια που συνέλλεξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.
Αξίζει πολλά συγχαρητήρια η δυναμική και συγκινητική φετινή παρουσία πολλών σχολείων της Αχαΐας στη δράση που κατόρθωσαν να συλλέξουν πάνω από 18 τόνους πλαστικά πώματα, που θα μετατραπούν σε χρήσιμα υλικά πρώτης ανάγκης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη δράση, πιστεύουμε ότι αποθέσαμε ένα μικρό λιθαράκι για ένα αειφόρο μέλλον σε περιβαλλοντικό- κοινωνικό επίπεδο και ταυτόχρονα συμμετείχαμε στο χτίσιμο και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, ενός κόσμου με αξίες όπως του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και των ενεργών πολιτών.

 

 



Δεν επιτρέπονται σχόλια.