Χριστούγεννα στο 13ο Ηλιούπολης

bazaar2

Συγχαρητήρια στην αγγλογαλλογερμανική μουσική συνεργασία, στο Bazaar της ΣΤ’ τάξης και στη θεατρική παράσταση της Γ’ 👏

Δώσανε τόνο εορταστικό και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σχολείο!✨

Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα!🌲

Τέχνη για τη Β’ τάξη

viber image 2023 12 20 10 54 35 074Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Σε ένα διαδραστικό ταξίδι γνωριμίας με τον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης ήρθαν σε επαφή με αγαπημένα και εμβληματικά έργα της Συλλογής του Μουσείου. Αντλώντας έμπνευση από τις ιστορίες των καλλιτεχνών, αναρωτήθηκαν τι είναι μια συλλογή έργων τέχνης; Πώς μπορούμε από τις ιστορίες τους να οδηγηθούμε σε μακρινές χώρες; Πώς αποτυπώνει ένας καλλιτέχνης σχήματα και χρώματα; Τα παιδιά ενθουσιάζονται από την τέχνη και δημιουργούν με πρωτότυπο, δημιουργικό τρόπο. Το κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Γι’ αυτό η παιδική εικαστική έκφραση μάς συγκινεί.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Θεματικός Κύκλος “Φροντίζω το Περιβάλλον, Παγκόσμια & Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά”).

 

viber image 2023 12 20 11 16 10 171

Προγράμματα eTwinning

Το σχολικό έτος 2023-2024 σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο σχολείο μας ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών/τριών.

Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ Γλώσσα έργου ΤΑΞΕΙΣ/ΤΜΗΜΑΤΑ Διάρκεια
1 Brieffreundschaft “Be my friend”  Γερμανία

Ελλάδα

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΖΥΓΟΛΑΝΗ Γερμανικά Τμήματα Γερμανικών Ε΄και Στ΄  Νοέμβριος 2023 – Μάιος 2024
2 Wellbeing through STREAM Κροατία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβακία,Ελλάδα ΖΩΗ ΠΗΤΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΙΤΖΗ

Αγγλικά E2 (Εργαστήρια Δεξιοτήτων) Νοέμβριος 2023- Μάιος 2024
3 As you like it eTwinning Club Γερμανία, Ελλάδα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΖΙΤΖΗ

Αγγλικά Ομάδα μαθητών/τριών Γ΄& Δ΄ *  Φεβρουάριος 2023 – Μάιος 2024

 

Bazaar από την Στ’ τάξη

glitterfy3161812814B81

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 διοργανώνεται bazaar στο χώρο του σχολείου με χειροποίητες δημιουργίες από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης. Το bazaar θα λειτουργήσει για τους γονείς/κηδεμόνες μετά τις 13:15.

SaferInternet4Kids για Β’ και Δ’ τάξεις

viber image 2023 12 15 12 43 34 846
SaferInternet4Kids για τη Β’ τάξη (15 Δεκεμβρίου 2023)

Οι μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων της Β’ και της Δ΄συμμετείχαν σήμερα στη διαδικτυακή ενημέρωση SafeInternet4Kids (Για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο) με σκοπό την ασφαλή, υπεύθυνη και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερως από τα παιδιά!

Η σημερινή ενημέρωση αποτελεί τη δεύτερη ενημέρωση και την πρώτη διαδικτυακή που συμμετέχει το 13ο Δημ. Σχ. Ηλιούπολης. Προηγήθηκε στις η δια ζώσης ενημέρωση από την κα στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης (τμήματα Ε1, Ε2). Έπεται η διαδικτυακή ενημέρωση για την Στ΄τάξη που θα πραγματοποιηθεί στις Η συμμετοχή σρτις δράσεις του saferInternet4kids σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Ε΄και της Στ΄(Θεματικός Κύκλος: Ζω καλύτερα – Ευ ζην) και της οριζόντιας δράσης “Ευ ζην” για ολόκληρο το σχολείο.

Ψηφιακή περιήγηση στην Ακρόπολη

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Δ’ δημοτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο: “Μια περιήγηση στην Ακρόπολη και την αρχαία Αθήνα του Περικλή”. Περιηγήθηκαν στην Ακρόπολη του τότε και του σήμερα και είδαν ομοιότητες και διαφορές.
Έγινε συζήτηση για την αρχιτεκτονική του Παρθενώνα και των ναών της εποχής και αναφορά στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που αποτυπώνονται στη ζωφόρο του Παρθενώνα. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις/κουίζ με τη χρήση έγχρωμων κουμπιών που βρίσκονταν στη θέση που κάθονταν. Έπειτα, μάθαιναν ποια ήταν η σωστή απάντηση και γιατί καθώς και ποιοι/ες ήταν οι τρεις γρηγορότεροι/ες που πάτησαν το κουμπί. Οι μαθητές/τριες το απόλαυσαν πολύ και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για την αρχαία Αθήνα.

Πρόσκληση σε ψηφοφορία

Λογότυπο 13ου Δ.Σχ. Ηλιούπολης: Ψηφοφορία σχολικής κοινότητας 

Με στόχο τη συμμετοχή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας στην ανάδειξη της εικόνας (ζωγραφιάς) που θα αποτελέσει το λογότυπο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης προσκαλούνται οι γονείς, οι κηδεμόνες, τα αδέλφια, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας να ψηφίσουν μέχρι 4 εικόνες ανά οικογένεια από τις 8 ζωγραφιές που θα βρουν στη φόρμα “Λογότυπο του 13ου Δημ. Σχ. Ηλιούπολης: ψηφοφορία (Β’ φάση)”. Στην Α’ φάση της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου,  οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας περιηγήθηκαν στην έκθεση στο ισόγειο του σχολείου όπου φιλοξενούνται συνολικά 24 ζωγραφιές από μαθητές/τριες διαφορετικών τμημάτων. Οι 24 συμμετοχές αποτελούν  δημιουργίες των παιδιών εμπνευσμένες από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε κάθε τμήμα μέσα στην τάξη στην αρχή της χρονιάς με θέμα “Περγράφω το σχολείο μου με μία λέξη”

Μέχρι 4 ψήφους ανά οικογένεια! 

Loading…

Εν συντομία

Εκδήλωση έναρξης σχολικού έτους 2024-2025 την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19:30.

Ο Αγιασμός θα τελεσθεί την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 08:30 π.μ.

eTwinning

eTwinning

Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης

schools4climate

logo

Σχολεία για το κλίμα νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων