Τιμήσαμε στο νηπιαγωγείο μας την γιορτή του όχι
με τραγούδια κατασκευές αντιπολεμικά παραμύθια
και μια μικρή παρέλαση στην αυλή μας!
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας μια
κατασκευή για να τιμήσουμε τη μνήμη
των πολεμιστών του 194ο!

Η ιστορία ,το κόκκινο άλογο και το μύρο!!!Στη γιορτή του Αη Δημήτρη γέλια ,ευχές και Χρόνια Πολλά γέμισε το σχολείο μας !!!
Δωράκια που ενισχύουν την συναισθηματική μας νοημοσύνη και εξελίσσουν την αγάπη μας για το διάβασμά!
Χρόνια Πολλά και καλή Πρόοδο σε όλους τους μαθητές που διαλέγουν να γιορτάζουν την ημέρα της εορτής τους στο σχολείο παρέα με τους συμμαθητές τους !!! Είναι όμορφο να μοιράζεσαι την χαρά σου με τους αγαπημένους σου!
Πάντα γλυκαμένοι!!!

Η ιστορία που παρακολουθήσαμε στο νηπιαγωγείο μας από την ομάδα κουκλοθεάτρου που μας επισκέφτηκε μας άρεσε πάρα πολύ!!!Αγαπάμε το κουκλοθέατρο και σε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται λέμε ΝΑΙ!!! Λίγα λόγια για την ιστορία που παρακολουθήσαμε και μας δίδαξε τόσα πολλά!
Τα ζωάκια του δάσους άκουσαν με χαρά το ευχάριστο νέο: η μεγάλη Λευκή
Κουκουβάγια, η δασκάλα, θα άνοιγε για πρώτη φορά ένα σχολείο. Ο Φάνης, το
Αρκουδάκι, ξεκίνησε ευτυχισμένος για την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Στο δρόμο,
συνάντησε τον Μπούφο να κάθεται στο κλαράκι και να κοιμάται.
«Ε, Μπούφε, ξύπνα! Είναι ώρα για το σχολείο, το ξέχασες; »
«Εγώ δε θα πάω! Και για το καλό σου να μην πας κι εσύ! », απάντησε ο Μπούφος,
και αράδιασε στο Φάνη άπειρα ψέματα για το σχολείο. Ήθελε να τον πείσει να μην
πάει και στο τέλος τα κατάφερε.
Όταν, όμως, οι φίλοι του επέστρεψαν από το σχολείο ευτυχισμένοι , ο Φάνης
ντράπηκε που πίστεψε τον Μπούφο, αντί να σχηματίσει τη δική του γνώμη.
Στεναχωρημένος , κρύφτηκε από τους φίλους του γιατί νόμιζε πως θα τον
κοροϊδεύουν για το πάθημά του.
Ένα βράδυ, εμφανίστηκε η Νεραϊδονονά του. Τον έκανε αόρατο και τον έστειλε να
δει πως περνάνε οι φίλοι του στο σχολείο. Εκεί , το Αρκουδάκι, τους άκουσε να λένε
πως τους λείπει η παρέα του. Η δασκάλα, προέτρεψε τα ζωάκια να πάνε για να
βρουν το φίλο τους και να του πουν πόσο τον αγαπούν και πως νοιώθουν μακριά
του.
Έτσι, οι φίλοι ενώθηκαν ξανά και πήραν όλοι μαζί, χαρούμενοι κι αγαπημένοι , το
δρόμο για το σχολείο.,.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγιεινής διατροφής γιορτάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας τα Ναι και τα Όχι της σωστής διατροφής .Διαβάσαμε το βιβλίο μας ,με τίτλο Φρούτα και Λαχανικά κάνουν τα γερά παιδιά και ζωγραφίσαμε ότι μας άρεσε από το περιεχόμενο του βιβλίου.
Αγαπάμε τα φρούτα και τις θρεπτικές τροφές και αυτό αποτυπώνεται στις ζωγραφιές μας!
Οι δημιουργίες μας στο ολοήμερο τμήμα ,στολίζουν το σχολείο μας και μας θυμίζουν πόσο όμορφα και δημιουργικά περνάμε τα μεσημέρια μας! Τι μπορούμε να φάμε συχνά, μερικές φορές και τι είναι σκόπιμο να αποφεύγουμε στην διατροφή μας…Αντιστοιχίσαμε το πράσινο χρώμα με υγιεινές τροφές ,το κόκκινο χρώμα με ανθυγιεινές τροφές ,το πορτοκαλί χρώμα με τροφές που τρώμε λιγότερες φορές και το κόκκινο χρώμα με ανθυγιεινές τροφές που δεν τις τρώμε σχεδόν ποτέ!
Με παιγνιώδη τρόπο ομαδοποιήσαμε τις τροφές ανάλογα με τις θρεπτικές τους ουσίες και την θετική προσφορά τους στον οργανισμό μας.
Τα Ζώα είναι φίλοι μας …Τα ζώα δεν θα μας ραγίσουν ποτέ την καρδιά!
Η 4η Οκτωβρίου είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση.
Κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων χάρη στον Heinrich Zimmermann (Γερμανός συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Mensch und Hund/Man and Dog), ο οποίος είχε την ιδέα για αυτή την ξεχωριστή ημέρα.
Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 24 Μαρτίου 1925 και μεταφέρθηκε στις 4 Οκτωβρίου το 1929. Αρχικά, είχε οπαδούς μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία. Ο Zimmermann εργάστηκε ακούραστα για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.
Στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έγινε αποδεκτή η πρότασή του να καθιερωθεί η 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Σκοπός του εορτασμού είναι να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος και να έχουν ολοένα και πιο πολλά ζώα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Τα παιδιά μίλησαν στη παρεούλα για τα ζώα ,τα δικαιώματά τους ,την φροντίδα που χρειάζεται να τους δείχνουμε. Μιμήθηκαν τις κινήσεις των αγαπημένων τους ζώων και ψήφισαν το αγαπημένο τους ζώο!
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν εκπληκτικό !Ο δεινόσαυρος ψηφίστηκε ως το αγαπημένο ζώο των παιδιών!
Τα φθινοπωρινά φύλλα αξιοποιήθηκαν για την καρτούλα που αποφάσισαν να φτιάξουν τα παιδιά.
Αφού κολλήσαμε τα φύλλα σε κάνσον της επιλογής μας…αφήσαμε ελεύθερη την φαντασία μας…
Ο κάθε μαθητής δημιούργησε τον δικό του δεινόσαυρο….
Οι δημιουργίες των παιδιών