12o Γενικό Λύκειο Πάτρας

Ελευθερίου Βενιζέλου 196 Τ.Κ. 26335 Πάτρα …email: mail@12lyk-patras.ach.sch.gr …Τηλεφωνο 2610 330414

1ο Βραβείο στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Όταν κάτι επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 12ου Γενικού Λυκείου  Πάτρας, κερδίζει το 1ο Βραβείο στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Η ομάδα είχε τον τίτλο «European Citizens» και συμμετείχε στην κατηγορία Open με θέμα: «Smart Cities».Τα παιδιά που συμμετείχαν και οι επιβλέποντες εκπαιδευτικοί κάτω από δύσκολες συνθήκες, που δημιουργεί το απαιτητικό πρόγραμμα ενός Δημόσιου Γενικού Λυκείου, κατάφεραν έναν πραγματικό άθλο. Αξίζουν σε όλους τους συγχαρητήρια!

Μέλη της ομάδας: Ρεντζής Φώτιος (Γ΄Λυκείου), Πιτσής Ανδρέας (Β΄Λυκείου), Κακαβούλας Ανδρέας (Α΄Λυκείου), Κοκοβίκας Βασίλειος (Α΄Λυκείου), Μαστορόπουλος Δημήτριος (Α΄Λυκείου), Σπανόπουλος Δημήτριος (Α΄Λυκείου).

Προπονητές: Οι καθηγήτριες Μέρμελα Νικολίτσα, Γαργαλιώνη Ελένη και η μαθήτρια Γ΄Λυκείου Μενύχτα Ζένια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: προκήρυξη και Δελτίο Τύπου για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Εισερχόμενα x

ΑΡΧΕΙΟ1

ΑΡΧΕΙΟ2

ΑΡΧΕΙΟ3

ΑΡΧΕΙΟ4

ΑΡΧΕΙΟ5

ΑΡΧΕΙΟ6

ΑΡΧΕΙΟ7

ΑΡΧΕΙΟ8

ΑΡΧΕΙΟ9

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2019

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΕΛ 2019

Αρχείο

31998_2019 Εγκύκλιος για Ειδικά Μαθήματα

Αρχείο 1

Αρχείο 2

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων

Αρχείο1

Αρχείο2

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής 2019

Αρχείο1

Αρχείο2

Αρχείο3

 

Πάτρα: «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής μας» στο Μουσείο Επιστημών

Πάτρα: «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής μας» στο Μουσείο Επιστημών Εκδήλωση με θέμα «Εγκέφαλος, ο μαέστρος της ζωής μας» θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Σάββατο 2/03/2019 και ώρα 18:30. Συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, ως κεντρική εκδήλωση-εγκαίνια της έκθεσης «Στην καρδιά του εγκεφάλου» και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας και της Παγκόσμιας Εβδομάδας για τον Εγκέφαλο (Brain Αwareness Week).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το δρώμενο «Το Αποτύπωμα του ονείρου» από ομάδα μαθητών του 12ου Γενικού Λυκείου Πατρών με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Δέσποινα Χριστάκου. Στη συνέχεια θα ακουστούν οι ομιλίες «Ένας Εγκέφαλος γεννιέται…» από τον Ηλία Καζάνη, Λέκτορα Αναπτυξιακής Βιολογίας και «Εγκέφαλος. Διαδρομή σε μονοπάτια του.» από τη Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αν. Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων, από το Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της εξαιρετικής Παιδικής Χορωδίας Αντηχώ που θα ερμηνεύσει τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίουυπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικού Μέλπως Βικάτου.
Η έκθεση «Στην καρδιά του Εγκεφάλου» διοργανώνεται από Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας και την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, με επιστημονική υπεύθυνη την κα Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αν. Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων, από το Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη της «Βραδιάς του Ερευνητή»(Researchers’ Night). Έχει σχεδιαστεί και παραχωρηθεί από τη Γαλλική Ομοσπονδία για την Έρευνα του Εγκεφάλου FRC και φιλοξενείται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας από 20/2-3/5/2019.
Το Μουσείο βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:00.

 

Νέα διαδικασία εισαγωγής σε Μουσικά Τμήματα – ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αρχείο1

Αρχείο2

Αρχείο3

 

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Α΄Λυκείου Διαμαντή Αθανασία που συμμετείχε στους Χειμερινούς Αγώνες Παίδων-Κορασίδων και Νέων-Νεανίδων στην Αθήνα, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο με 27.20.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το δεύτερο μετάλλιο, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με την 2η θέση στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1.03.56.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων