Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Μπορώ να μάθω ένα επάγγελμα αμέσως μετά το Γυμνάσιο;

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Μπορώ να μάθω ένα επάγγελμα αμέσως μετά το Γυμνάσιο;

Μαθητές του 12ου Γυμνασίου – Μ. Καραγάτσης επισκέφτηκαν τις σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ Λάρισας

Ποιοι δρόμοι ανοίγονται μετά το Γυμνάσιο για τους μαθητές που επιλέγουν την επαγγελματική εκπαίδευση; Μια απάντηση είναι οι Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης μαθητών απευθείας σε τεχνικά επαγγέλματα. Τις δυνατότητες αυτές γνώρισαν από κοντά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του 12ου Γυμνασίου Λάρισας που έχουν κατά νου να ακολουθήσουν τεχνικές – επαγγελματικές σπουδές.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Ι. Σάκκα και Β. Τασιόπουλο επισκέφτηκαν τις ΕΠΑΣ στη συνοικία Ιπποκράτη στο πλαίσιο των “Open Days” που οι ίδιες οι σχολές μαθητείας διοργάνωσαν. Ενημερώθηκαν για όλα τα παρεχόμενα Προγράμματα εκπαίδευσης καθώς και για τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο).
Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της Σχολής η εκπαίδευση παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές, καθώς πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση