Για δεύτερη συνεχή χρονιά απονέμεται στο σχολείο μας η εθνική ετικέτα ποιότητας για το συνεργατικό έργο e twinning «Τα Δικαιώματα του παιδιού μέσα από την Τέχνη». Πρόκειται για ένα έργο στα πλαίσια του οποίου συνεργάστηκαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από 8 σχολεία, διαφόρων βαθμίδων, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κύριος σκοπός του έργου ήταν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί να γνωριστούν και να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα eTwinning για επικοινωνία και συνεργασία, δημιουργία συλλογικών προϊόντων ώστε να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, τα οποία στη συνέχεια αποτύπωσαν μέσω της τέχνης. Επίσης τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πολλά και διαφορετικά εργαλεία web 2.0 .

Τέλος, ταξιδέψαμε στην Κύπρο και επισκεφτήκαμε κάποια από τα σχολεία με τα οποία συνεργαστήκαμε στη Λεμεσό και στην Αγία Νάπα. Οι συνεργάτες μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες μας υποδέχτηκαν, μας ξενάγησαν στα σχολεία τους και συν-εργαστήκαμε στα πλαίσια της ημερίδας που είχαν οργανώσει, συμμετέχοντες στις εκθέσεις και στους σταθμούς εργασίας. Όταν έφτασε η ώρα να αναχωρήσουμε τα παιδιά μας είχαν ήδη δημιουργήσει παρέες και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου με τους νέους τους φίλους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τις μαθήτριές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας με τους οποίους εργαστήκαμε κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιά. Ήταν εξαιρετικό το δώρο που μου χάρισαν.

Η υπεύθυνη του έργου

Δέσποινα Θάνου

Ακολουθεί ένα ποίημα που έγραψαν οι μαθήτριες Βασιλική, Μαρίλια και Νεφέλη περιγράφοντας τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στο σχολείο της Λεμεσού.

Παιδιά μας υποδέχτηκαν με χαρά μεγάλη,

Παιχνίδια ετοιμάσανε με όλη τους τη χάρη.

Σταθμό, σταθμό πηγαίναμε και παίζαμε μαζί,

Χυμό και κέικ φάγαμε, χαρήκαμε πολύ.

Πλακάκια βάψαμε πολλά με τα παιδιά παρέα

Κάναμε και γυμναστική περνώντας τόσο ωραία.

Θέλω να πω Ευχαριστώ, με όλη την καρδιά μου

Και ας μην τους δω ποτέ ξανά, τους στέλνω τα φιλιά μου.