Ενωθείτε για να σώσουμε το νερό

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού στις 22 Μαρτίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης είδαν το ταξίδι του νερού που είναι η ψυχή του κόσμου μας.
Προβληματίστηκαν σχετικά με την άνιση κατανομή του πολύτιμου αυτού αγαθού που δηλητηριάζεται από τη ρύπανση και μειώνεται από τη σπάταλη χρήση στον δυτικό κόσμο αλλά και την κλιματική αλλαγή. Σε ρόλο ελεγκτή ερεύνησαν τον χώρο του σχολείου για τον εντοπισμό προβληματικών καταστάσεων.
Πραγματοποίησαν πειράματα και είδαν τη σχέση του με άλλα υγρά όπως το λάδι και το οινόπνευμα. Συνέλεξαν πληροφορίες και το συνέδεσαν με τα ποτάμια της Μακεδονίας.
Ενωμένοι σαν γροθιά πρότειναν με σατιρική διάθεση τρόπους ως προς την αποφυφή άσκοπης σπατάλης. Προχώρησαν στη δημιουργία αφίσας και έγραψαν συνθήματα στους ” χώρους υψηλού κινδύνου”, τις τουαλέτες για να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους.

x4

x2 x3