internet-suicide_thumb6.jpgΚαθημερινά λαμβάνω μηνύματα απόγνωσης από διδάσκοντες στην Α΄Γυμνασίου που μπήκαν στην περιπέτεια να διδάξουν στην ψηφιακή τάξη.

Φυσικά το πρόγραμμα της επιμόρφωσης τηρώντας πιστά τις παραδόσεις έπαθε το κλασικό του εξαφανιζόλ. Ειδικά φέτος που υπήρχε αυξημένη ανάγκη να υποστηριχθούν οι συνάδελφοι, η επιμόρφωση λάμπει δια της απουσίας της.

Να γιατί φωνάζουμε ότι χρειαζόμαστε μόνιμες δομές υποστήριξης αλλά οι εκάστοτε ηγεσίες επιμένουν να εγκρίνουν ταχύρρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης.

Βλέπετε αυτά έχουν παραδοτέα. Οπερ μεταφράζεται επιδοτήσεις. Τα άλλα έχουν μόνο κόστος.

Πριν λίγες ημέρες έφτασε στην ηλεκτρονική μου θυρίδα ένα μήνυμα από την επιμόρφωση Β΄επιπέδου. Το διάβασα το ξαναδιάβασα και κατάλαβα ότι είχε φύγει κατά λάθος. Γιατί μου απευθυνόταν σαν να ήμουν κέντρο επιμόρφωσης και με ενημέρωνε ότι θα έρθει η επιτροπή ως τις αρχές Δεκεμβρίου να ελέγξει την εγκατάσταση των λογισμικών μου… ΟΚ. Μετά έμαθα ότι αυτό το μήνυμα το έλαβαν όλοι οι επιμορφωτές. Κάποιος μάλλον έμπλεξε τις λίστες. Τα λάθη ανθρώπινα. Το χάρηκα λίγο γιατί αυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι ακόμη ζωντανός στο γραφείο επιμόρφωσης ειδαλλιώς θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι όλοι έπαθαν τη γρίπη και γι’ αυτό εξαφανίστηκαν.

Ειδικά φέτος που ο σχεδιασμός προέβλεπε δύο τετράμηνα και παρακολούθηση πειραματικών διδασκαλιών αναρωτιέμαι πότε θα υλοποιηθούν όλα αυτά. Αν όμως θυμηθούμε λίγο τις παραδόσεις της επιμόρφωσης η εγκύκλιος θα κυκλοφορήσει παραδοσιακά την ημέρα που θα κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και η περίοδος υποβολής θα τελειώνει λίγο πριν ανοίξουν.

Ετσι για να τηρούνται τα έθιμα. Να έχετε το νου σας!

4 σχόλια στο “Επιμόρφωση ΟΕΟ;”
  1. Σιγά μην είναι λάθος! Απλώς έτσι όπως έγινε, κάποιος θα πρέπει να εγκαταστήσει τα δεκάδες λογισμικά στους ΗΥ των ΚΣΕ.
    Άρα το “κρυμμένο μήνυμα” είναι: “Βρε, παιδιά! Δεν πάτε να βάλετε ένα χεράκι στα ΚΣΕ να τελειώνουν οι άνθρωποι, να δουλέψετε κι εσείς αύριο – μεθαύριο ….”

    ΥΓ: Το αύριο-μεθαύριο σύμφωνα με το χωροχρόνο του παράλληλου σύμπαντος της επιμόρφωσης β΄ επιπέδου…
    Δηλ. το αύριο μπορεί να είναι σε κανα 2μηνο και το μεθαύριο του παραχρόνου…

  2. Ο/Η terracomputerata λέει:

    Είμαι ακόμη τόσο αθώα! ή μήπως ήδη κινούμαι σε παράλληλο σύμπαν; φέτος βλέπω πολύ Fringe και φαίνεται επηρεάστηκα…

  3. Τελικά, Τερέζα, έπεσες έξω 2 ημέρες για το πριν και μερικές μέρες για το μετά!!!
    Τελικά όντως σε επηρέασς το Fringe.

    Για να αρχίσεις να βλέπεις και το Top Model … [δεν εννοώ την πασαρέλα των wannabe επιμορφουμένων]

  4. […] η εγκύκλιος έφτασε παραδοσιακά όπως είχε προβλέψει η TerraComputerata μετά τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων δεν θα ήταν και […]

  5.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων