ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Οι αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο σε αριθμούς

Δεκ 201615

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται από 5 έως 8 χρόνια.

hqdefault

Ακόμα και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του για να επανέλθει.

20-30 ΛΕΠΤΑ

  • Η πίεση και σφυγμοί πέφτουν
  • Τα πόδια και τα χέρια αρχίζουν να αιματώνονται.

8 ΩΡΕΣ

  • Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει και τα επίπεδα του οξυγόνου αυξάνονται.

48 ΩΡΕΣ

  • Η μυρωδιά και η γεύση βελτιώνονται.

72 ΩΡΕΣ

  • Ανάπαυση των βρόγχων.

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ

  • Βελτιώνεται η κυκλοφορία, η λειτουργία των πνευμόνων και η αντοχή.

1 με 9 ΜΗΝΕΣ

  • Μειώνεται ο βήχας και η ρινική συμφόρηση.
  • Οι πνεύμονες μπορούν να αποβάλλουν καλύτερα την βλέννα, διατηρούνται καθαροί και μειώνεται η φλεγμονή.

1 ΧΡΟΝΟ

  • Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις μειώνεται στο 50% σε σχέση με των καπνιστών.

5 ΧΡΟΝΙΑ

  • Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή
  • Ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου και της ουροδόχου κύστης μειώνονται στο μισό.
  • Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου είναι αντίστοιχος με αυτόν που διατρέχει ένας μη καπνιστής.

10 ΧΡΟΝΙΑ

  • Ο κίνδυνος για καρκίνο στον πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με των καπνιστών.
  • Οι πιθανότητες να πάθει κανείς καρκίνο στο πάγκρεας είναι σχεδόν ίδιες με κάποιον μη καπνιστή.

15 ΧΡΟΝΙΑ

  • Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις είναι ίδιος με των μη καπνιστών.
  • Το ποσοστό θνησιμότητας είναι σε ίδιο επίπεδο με των μη καπνιστών.
από κάτω από: ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο σε αριθμούς    

Φυσιολογικός τοκετός: Αφήστε τις γυναίκες να γεννήσουν!

Δεκ 20165

Οι γυναίκες που γεννούν πρέπει να έχουν το χρόνο να προσπαθήσουν να γεννήσουν φυσιολογικά και να μην οδηγούνται βιαστικά στη καισαρική τομή όταν η γέννα αργεί να προχωρήσει. Ο μαιευτήρας πρέπει να έχει υπομονή και να προσπαθεί να αποφύγει την καισαρική τομή όσο η γυναίκα και το έμβρυο είναι ασφαλή. Αυτό είναι και το πνεύμα των πρόσφατων οδηγιών από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων και την Εταιρεία Εμβρυομητρικής Ιατρικής.

Σε κάποιες γυναίκες ο τοκετός μπορεί να εξελίσσεται πιο αργά από όσο νομίζουμε. Ακόμα περισσότερος χρόνος και υπομονή πρέπει να δίνεται στις γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά, καθώς σε αυτές ο τοκετός διαρκεί ακόμα περισσότερο. Επίσης, μια άσκοπη καισαρική στο πρώτο παιδί θα αναγκάσει πιθανότατα τη γυναίκα να γεννήσει και τα επόμενα παιδιά της πάλι με καισαρική.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε περισσότερο χρόνο στη γυναίκα και να έχουμε την υπομονή να προσπαθήσουμε να γεννήσει φυσιολογικά. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε καισαρική τομή μόνο όταν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος που βάζει σε κίνδυνο την υγεία της μητέρας και του παιδιού. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι η καισαρική τομή είναι μια επέμβαση που μπορεί να σώσει τη ζωή της μητέρας ή του παιδιού όταν χρειαστεί. Πρέπει όμως να εφαρμόζεται μονό όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και καταστάσεις και όχι επιπόλαια.

Έτσι, λοιπόν, πρέπει να έχουμε σαν κανόνα ότι:

  • Ο γυναικολόγος πρέπει να δίνει στη γυναίκα περισσότερο χρόνο και να δείχνει υπομονή και επιμονή, προσπαθώντας να την βοηθήσει να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό.
  • Ενθαρρύνουμε τη γυναίκα να προσπαθήσει να γεννήσει φυσιολογικά και να μην εγκαταλείπει πρόωρα την προσπάθεια.
  • Προετοιμάζουμε τη μέλλουσα μαμά ψυχολογικά και σωματικά με ασκήσεις, ψυχοπροφυλακτική και συμβουλές για σωστή διατροφή.
  • Με τη σωστή προετοιμασία της εγκύου, την καλή συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ γιατρού και εγκύου και με υπομονή και επιμονή μπορούμε να βοηθήσουμε πολλές γυναίκες να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό και να αποκτήσουν το παιδί τους με τον τρόπο που ονειρεύονται.
από κάτω από: ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυσιολογικός τοκετός: Αφήστε τις γυναίκες να γεννήσουν!    

Γαστρεντερίτιδα: Μάθετε πώς θα θεραπευτείτε γρήγορα

Δεκ 20165

Η θεραπεία της γαστρεντερίτιδας αποσκοπεί κυρίως στη διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού, μέχρι να ο εμετός και η διάρροια να σταματήσουν. Η διατήρηση των υγρών στο σώμα είναι το κλειδί για την ταχεία ανάκαμψη.

Αν η γαστρεντερίτιδα οφείλεται σε κάποιον ιό (ιογενής γαστρεντερίτιδα, η πιο συχνή μορφή της μόσου), το να αναπληρώνετε τα υγρά που χάνονται λόγω εμετού και διάρροιας επιτρέπει στο σώμα σας να αναρρώσει και να καταπολεμήσει την ίδια τη λοίμωξη. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να εντείνει τα συμπτώματα τηςναυτίας και του εμέτου.

Το κρίσιμο βήμα είναι η αντικατάσταση των υγρών, όταν ο ασθενής έχει ναυτία και δεν θέλει να πιει τίποτα. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο με τα βρέφη και τα παιδιά. Πρέπει να τους δίνετε μικρές ποσότητες υγρών, όσο πιο συχνά αντέχει ο οργανισμός τους, έστω και αν πρόκειται για μερικά μόλις ml νερού. Ακόμα και ένα κουταλάκι του γλυκού από νερό, μπορεί να είναι αρκετό για να διατηρήσει τον οργανισμό ενυδατωμένο και να αποτραπεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο για ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να επιλέγετε καθαρά υγρά (εκείνα που είναι διαυγή και μπορείτε να δείτε από μέσα τους) και πάντα σε μικρές ποσότητες. Σκεφτείτε το σαν να προσθέτετε μερικά ml υγρού στην κανονική ποσότητα σάλιου, την οποία ο ασθενής ούτως ή άλλως καταπίνει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δώσετε μεγάλη ποσότητα υγρών απότομα, μπορεί να προκαλέσετε αυξημένη ναυτία οαπό τις συσπάσεις του στομάχου, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα οδηγήσει σε νέο έμετο και -μοιραία- μεγαλύτερη αφυδάτωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ενήλικες και οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερο απόθεμα ηλεκτρολυτών από τα παιδιά, οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές και η αφυδάτωσημπορεί να εξακολουθούν να εκδηλώνονται όσο ο οργανισμός χάνει υγρά από τον έμετο και τη διάρροια.

Σοβαρά συμπτώματα και αφυδάτωση συνήθως αναπτύσσονται ως επιπλοκές της χρήσης φαρμάκων ή λόγω χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης ή η νεφρική ανεπάρκεια. Ωστόσο, τα συμπτώματα αφυδάτωσης μπορεί να εμφανισθούν σε υγιείς ανθρώπους.

Γαστρεντερίτιδα – Συνοπτικά:

Πίνετε μόνο διαυγή υγρά για τις πρώτες 24 ώρες, χωρίς να πιέζετε το στομάχι σας με μεγάλη ποσότητα από αυτά. Για φαγητό επιλέξτε μόνο κάποιο είδος σούπας, χωρίς πολλά οξέα.
Μετά από 24 ώρες χωρίς έμετο, αρχίστε σταδιακά και με μικρές πάντα ποσότητες να καταναλώνετε και άλλα υγρά και τροφές.

από κάτω από: ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γαστρεντερίτιδα: Μάθετε πώς θα θεραπευτείτε γρήγορα    

Τι φταίει και κάποια μωρά κάνουν γουλίτσες ενώ άλλα όχι;

Δεκ 20165

Ακόμα και από τις πρώτες ημέρες μετά την γέννηση ένα μωρό μπορεί να αρχίσει τις γουλιές ενώ μειώνονται σταδιακά μετά τον 5ο μήνα λόγω της εισαγωγής στερεών τροφών όπως φρουτόκρεμες και κρέμες στη διατροφή τους.

Τι φταίει όμως και κάποια μωρά κάνουν γουλίτσες ενώ άλλα όχι;

4 πιθανοί ένοχοι!

1  Το γαστρεντερικό σύστημα του μωρού του πρώτους μήνες ζωής είναι ακόμα ανώριμο. Πιο συγκεκριμένα ο σφικτήρας που συνδέει τον οισοφάγο με το στομάχι είναι χαλαρός με αποτέλεσμα εάν το βρέφος είναι ζωηρό ή υπερκινητικό, πολύ εύκολα μπορεί να κάνει αναγωγές .

2  Εάν η μητέρα ξυπνάει το μωρό για να το ταΐσει, χωρίς αυτό να ξυπνήσει μόνο του, που σημαίνει ότι δεν πεινάει, πολύ εύκολα μπορεί να κάνει αναγωγές.

3  Αρκετά νεογνά έχουν το στόμιο του οισοφάγου που συνδέεται με το στομάχι μεγαλύτερο του φυσιολογικού με αποτέλεσμα το περιεχόμενο του στομάχου να παλινδρομεί προς τα επάνω και να δημιουργεί αναγωγές. Είναι η λεγόμενη Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση ( Γ.Ο.Π.) η οποία διαπιστώνεται εύκολα με έναν υπέρηχο οισοφάγου και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.

4  Τέλος υπάρχει και η περίπτωση ένα βρέφος να κάνει «ρουκετοειδείς» εμέτους μετά τον ενάμιση μήνα ζωής. Είναι η λεγόμενη πυλωρική στένωση και αντιμετωπίζεται μόνον χειρουργικά.

Η συντηρητική αγωγή περιλαμβάνει οδηγίες που δίνονται για τις απλές αναγωγές και οι οποίες όμως ισχύουν και στην περίπτωση που το μωρό έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (Γ.Ο.Π.) Μόνο που στην δεύτερη περίπτωση συνήθως χρειάζεται να χορηγηθούν για ένα διάστημα και φάρμακα.

από κάτω από: ΝΕΟΓΝΟ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι φταίει και κάποια μωρά κάνουν γουλίτσες ενώ άλλα όχι;    

Άτομα με ειδικές ανάγκες

Δεκ 20165

Οι παραλλαγές που παρατηρούνται μεταξύ των μελών του ίδιου είδους, ονομάζονται “ατομικές διαφορές’’. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτές αποτελούν φυσικό νόμο, σε ορισμένα άτομα οι αποκλίσεις είναι τόσο σημαντικές ώστε να παρεμποδίζεται η ομαλή εξέλιξη και προσαρμογή τους. Τα άτομα με τέτοιου είδους αποκλίσεις έχουν κατά καιρούς ονομαστεί ανώμαλα, απροσάρμοστα, ψυχανώμαλα, δυσπροσάρμοστα, δύσκολα, προβληματικά, άτομα με διαταραχές του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς, αποκλίνοντα. Πρόκειται για ονομασίες που με την πάροδο του χρόνου εξαλείφονται και αντικαθίστανται από άλλους πιο δόκιμους όρους, που απορρέουν από την εκάστοτε κοινωνική ευαισθησία.

‘Ετσι, υπάρχουν άτομα με ελαττωματικά αισθητήρια όργανα, (τυφλά, κωφά, βαρήκοα), άτομα με σωματικές αναπηρίες, άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, άτομα πάσχοντα από ψυχικά νοσήματα, άτομα με ανεπαρκή νοητική ανάπτυξη κ.ο.κ. Η τελευταία καθιερωθείσα ονομασία για τα άτομα αυτά, είναι ο όρος “άτομα με ειδικές ανάγκες”.

 

Δείτε το στο slideshare.net

από κάτω από: ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άτομα με ειδικές ανάγκες    

Ο μητρικός θηλασμός

Νοέ 201627

Τα οφέλη για το μωρό

13934709_10154252057710853_6548127555754885749_nΠεριέχει αντισώματα που προφυλάσσουν τον ευαίσθητο στις λοιμώξεις οργανισμό του νεογνού, με αποτέλεσμα τα μωρά που θηλάζουν να έχουν λιγότερα ποσοστά σε γαστρεντερίτιδες, αλλεργίες και αναπνευστικές λοιμώξεις.

Επιπλέον σύμφωνα με τους ειδικούς της UNICEF Ελλάδας τα παιδιά που έχουν θηλάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά μολυσματικών ασθενειών και θανάτου από εκείνα που έχουν θηλάσει για μικρότερο χρονικό διάστημα ή και καθόλου. Την ίδια στιγμή η αύξηση του αριθμού των βρεφών που θηλάζουν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή περισσότερων από 800.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών παγκοσμίως.

Εξάλλου οι μεγαλύτερες περίοδοι μητρικού θηλασμού συνδέονται με τη μείωση υπερβολικού βάρους και παχυσαρκίας, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του δείκτη νοημοσύνης κατά τρεις έως τέσσερις μονάδες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ένα μωρό συστήνεται να θηλάζει έως και την ηλικία των 2 ετών, φυσικά παράλληλα με στερεά τροφή. Ωστόσο το ποσοστό των Ελληνίδων που θηλάζει παραμένει χαμηλό, παρότι η οικονομική κρίση ενδεχομένως να είναι κίνητρο για το μητρικό θηλασμό, ο οποίος είναι ο οικονομικότερος και ο καλύτερος τρόπος διατροφής του βρέφους.

«Το θαυμαστό στη σύσταση και στην ποσότητα του μητρικού γάλακτος είναι ότι μεταβάλλεται συνεχώς, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του αναπτυσσόμενου οργανισμού του νεογνού. Το γάλα των μητέρων που γεννούν πρόωρα έχει διαφορετική σύσταση από αυτών που γεννούν τελειόμηνα. Επίσης οι μητέρες που γεννούν δίδυμα και τρίδυμα έχουν τόσο γάλα, ώστε να θρέψουν δύο και τρία παιδιά, επειδή στο μητρικό γάλα παράγεται τόση ποσότητα όση απαιτείται», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης Βικτωρία Μοσχάκη.

Τα οφέλη για τη μητέρα

Πολλά είναι τα οφέλη και για τις ίδιες τις μητέρες. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF Ελλάδας ο μητρικός θηλασμός συνδέεται με μείωση του κινδύνου διαβήτη αλλά και καρκίνου των ωοθηκών. Επίσης οι γυναίκες που θήλασαν έχουν μικρότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, ενώ ο μητρικός θηλασμός θα μπορούσε να αποτρέψει το θάνατο 20.000 γυναικών το χρόνο από καρκίνο του μαστού.

Επιπλέον οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερα ποσοστά αιμορραγιών στη λοχεία, ενώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού χάνουν 500 θερμίδες ημερησίως, χωρίς να κάνουν δίαιτα.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

από κάτω από: ΜΗΤΕΡΑ | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο μητρικός θηλασμός    

Το επάγγελμα του Νοσηλευτή- Τμήματα για τους υποψήφιους του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας

Νοέ 201627

Η  Νοσηλευτική  αποτελεί  επιστημονικό  και  επαγγελματικό  κλάδο  στα  επαγγέλματα  Υγείας .

  • Ασχολείται με τη  φροντίδα  του  ασθενούς  και υγιούς  ανθρώπου,
  • αποβλέπει  στη  βελτίωση  και  αποκατάσταση  της  υγείας,
  • στην  ανακούφιση  του  πόνου,
  • συμβάλλει  στη  διάγνωση  και  θεραπεία  της  νόσου,
  • στην  κάλυψη  φυσικών, ψυχολογικών, κοινωνικών  αναγκών  που  απορρέουν  από  αυτή  και  μεριμνά  για  την  πρόληψη  της  αρρώστιας  και  την  προαγωγή  της  υγείας.

Η  Νοσηλευτική 

είναι  προσφορά  υπηρεσίας  από  άνθρωπο  σε  άνθρωπο, συμβάλλει  στη  δραστηριοποίηση  του  ατόμου, στην  ενεργό  συμμετοχή  του  στη  ζωή, όπως  επίσης  και  στην  κοινωνική  και  επαγγελματική  του  αποκατάσταση.

Ο  νοσηλευτής  προσφέρει  ένα  κοινωνικό  έργο, που  απαιτεί  επιστημονικές   γνώσεις , τεχνικές  δεξιότητες  και  εφαρμογές  και  ανθρωπιστική  συμπεριφορά .

 

Τμήματα για Υποψηφίους Τομέα Υγείας και Πρόνοιας

  1. Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΥΔ)
  2. Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) – Όπλα
  3. Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) – Σώματα
  4. Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ)
  5. Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.)
  6. Σχολή Πλοιάρχων
  7. Σχολή Μηχανικών
  8. Αστυφυλάκων
  9. Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Αθήνα) – Δημόσιας Υγείας
  10. Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας (Αθήνα) –  Κοινοτικής Υγείας
  11. Διατροφής & Διαιτολογίας (Θεσσαλονίκη)
  12. Διατροφής & Διαιτολογίας (Σητεία)
  13. Διατροφής & Διαιτολογίας (Καρδίτσα)
  14. Εργοθεραπείας (Αθήνα)
  15. Ιατρικών Εργαστηρίων (Αθήνα)
  16. Iατρικών Εργαστηρίων (Θεσσαλονίκη)
  17. Ιατρικών Εργαστηρίων (Λάρισα)
  18. Οδοντικής Τεχνολογίας (Αθήνα)
  19. Οπτικής και Οπτομετρίας  (Αθήνα)
  20. Ραδιολογίας και Ακτινολογίας (Αθήνα)
  21. Φυσικοθεραπείας (Θεσσαλονίκη)
  22. Φυσικοθεραπείας (Αθήνα)
  23. Φυσικοθεραπείας (Λαμία)
  24. Φυσικοθεραπείας (Αίγιο)
  25. Λογοθεραπείας (Ιωάννινα)
  26. Λογοθεραπείας (Πάτρα)
  27. Μαιευτικής (Αθήνα)
  28. Μαιευτικής (Θεσσαλονίκη)
  29. Μαιευτικής (Πτολεμαΐδα)
  30. Νοσηλευτικής (Ηράκλειο)
  31. Νοσηλευτικής (Ιωάννινα)
  32. Νοσηλευτικής (Θεσσαλονίκη)
  33. Νοσηλευτικής (Λαμία)
  34. Νοσηλευτικής (Λάρισα)
  35. Νοσηλευτικής (Πάτρα)
  36. Νοσηλευτικής (Διδυμότειχο)
  37. Προσχολικής Αγωγής (Αθήνα)
  38. Προσχολικής Αγωγής (Ιωάννινα)
  39. Προσχολικής Αγωγής (Θεσσαλονίκη)
  40. Κοινωνικής Εργασίας (Αθήνα)
  41. Κοινωνικής Εργασίας (Ηράκλειο)
  42. Αισθητικής & Κοσμητολογίας (Αθήνα)
  43. Αισθητικής & Κοσμητολογίας (Θεσσαλονίκη)

Το επάγγελμα του βοηθού νοσηλευτή

αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα και προσφορά προς το συνάνθρωπο, προσφέροντας μέγιστη ηθική ικανοποίηση στον επαγγελματία που το ασκεί.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το επάγγελμα του Νοσηλευτή- Τμήματα για τους υποψήφιους του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας    

Καλημέρα κόσμε!

Νοέ 201627

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων