Θυμάμαι το καλοκαίρι, ένα μεσημέρι, στο ραδιόφωνο του Αντένα μιλούσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και έλεγε στον δημοσιογράφο ότι “η ΔΟΕ είναι υπέρ της αξιολόγησης, αρκεί αυτή να μην είναι τιμωρητική και σε άλλη ερώτηση απαντούσε ότι οι δάσκαλοι δουλεύουν 30 ώρες την εβδομάδα”. Δύο αστειάκια δηλαδή και μία αντίφαση.

  1. Οι βολεμένοι συνδικαλιστές ποτέ δεν δέχτηκαν την αξιολόγηση γιατί μπορεί να τους έστελναν και πίσω στην τάξη να κάνουν μάθημα. Το ενιαίο μισθολόγιο που δεν τους ακουμπά, γιατί είναι παλιές καραβάνες, το δέχτηκαν χωρίς αντίσταση. Κι ας είμαστε στο ίδιο σχολείο δάσκαλοι που παίρνουν 590 και δάσκαλοι που παίρνουν 1400 ευρώ (και συνήθως οι πρώτοι δουλεύουν περισσότερο).
  2. Το ότι οι δασκάλες της Α’ και Β’ τάξης φεύγουν από τις 11.30 από το σχολείο, δεν το ανέφερε ο πρόεδρος.
  3. Και η αντίφαση: αν η αξιολόγηση δεν έχει αντίκρισμα, πώς θα δουλεύει; θα επαινεί τους τεμπέληδες, θα επαινεί και τους ευσυνείδητους;

Σήμερα διάβασα και την ανακοίνωση της ΔΟΕ και έφριξα. Προσπαθεί να χειραγωγήσει τους δασκάλους λες και είναι άβουλα όντα. Και λέει και βλακείες… “Έχουμε προτάσεις από τη διεθνή εμπειρία”. Μπορούν να μας πουν σε ποια χώρα του κόσμου δεν αξιολογούνται οι δάσκαλοι; Γιατί εγώ άλλα ξέρω.

Εμένα πάντως αυτή η ΔΟΕ δεν με εκφράζει γι αυτό και σταμάτησα να τους πληρώνω τα ταξίδια στα διεθνή συνέδρια.

Υ.Γ. Το ερωτηματολόγιο μια χαρά είναι. Τουλάχιστον δείτε για να έχετε άποψη.