Δεκ 16

Ενισχυτική διδασκαλία

Δεκ 16

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Δεκ 15

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης από την Α΄ τάξη του Γυμνασίου

Την Παρασκευή 1/12/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης από την Α΄ τάξη του Γυμνασίου μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη βασική συλλογή του Μουσείου. Με τη βοήθεια των ξεναγών κατατοπίστηκαν και συμπλήρωσαν  τις  γνώσεις τους για όλα τα ευρήματα του βράχου της Ακρόπολης, κυρίως αρχαϊκά και κλασικά. Επιπλέον, εντυπωσιάστηκαν από τα αρχιτεκτονικά γλυπτά του Παρθενώνα καθώς και τις Καρυάτιδες, τις διάσημες κόρες του Ερεχθείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις και την ικανοποίηση όλων.

 

Δεκ 09

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(11-12-17)

Download the PDF file .

Δεκ 07

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (08-12-17)

Νοέ 30

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Μιχάλη Πετούρη και την κ. Ελένη Δράκου για την προσφορά

φωτοτυπικού χαρτιού, την Εταιρεία “Coffee & More” για την προσφορά Η/Υ laptop, γονείς οι οποίοι

με τη χρηματική προσφορά τους κάλυψαν την κατασκευή και τοποθέτηση κουτιών ασφαλείας

για τους υπολογιστές όλων των αιθουσών, καθώς και όλους τους γονείς οι οποίοι υποστηρίζουν φιλότιμα

με κάθε τρόπο το σχολείο μας.

Νοέ 25

Ημέρα Καθαρισμού

Download the PDF file .

Νοέ 25

Ανακοίνωση

Την Δευτέρα 27-11-2017 τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν έως και την η ώρα, κατά συνέπεια όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:40.

Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συλλόγου Διδασκόντων με τον κ. Ρούση.

Νοέ 25

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(27-11-2017)

Download the PDF file .

Νοέ 23

Παιδαγωγική συνάντηση σχολείου-γονέων  

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί παιδαγωγική συνάντηση καθηγητών και γονέων στο σχολείο. Συγκεκριμένα, στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου θα γίνει ενημέρωση/συζήτηση για παιδαγωγικά ζητήματα, καθώς και για την πρόοδο των μαθητών. Η παρουσία όλων των γονέων κρίνεται απαραίτητη για έναν εποικοδομητικό διάλογο.

 

 

Νοέ 22

Επίσκεψη των ομάδων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο ΚΠΕ Λαυρίου

Οι ομάδες Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου μας πραγματοποίησαν στις 18 Οκτωβρίου 2017 διδακτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Λαυρίου, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Το δάσος έχει τη δική του ιστορία»

 Μαθητές και καθηγητές γνωρίσαμε  το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού δρυμού Σουνίου, κατανοήσαμε  τη δομή και τη λειτουργίας του δάσους,  συνειδητοποιήσαμε τις ωφέλειες του δάσους και προβληματιστήκαμε για τους κινδύνους που απειλούν τον Εθνικό δρυμό.

 Μετά από μια σύντομη ενημέρωση στο ΚΠΕ, πεζοπορήσαμε γύρω από την περιοχή Χάος, παρατηρήσαμε τη χλωρίδα και την πανίδα μέσα από διάφορα παιχνίδια, καταγράψαμε τις ανθρώπινες παρεμβάσεις (γέφυρες, αρχαία και νεώτερα λατομεία, αρχαία πλυντήρια) και δημιουργήσαμε φυτολόγιο με υλικά που μαζέψαμε από το δάσος. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που την απολαύσαμε με όλες τις αισθήσεις μας!

 Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κορκολή Μ., Παγώνη Τ., Βλαχαντώνη Ι.

ΚΠΕ_8 ΚΠΕ_7

 ΚΠΕ_6 ΚΠΕ_4

ΚΠΕ_3ΚΠΕ_5

ΚΠΕ_2ΚΠΕ_1

Νοέ 17

Ενημέρωση – Το σχολείο σήμερα 17-11-17 θα παραμείνει κλειστό

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της περιφέρειας Αττικής σήμερα Παρασκευή 17/11.

Νοέ 11

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (13-11-2017)

Ωρολόγιο Προγραμμα(13-11-17)

Νοέ 11

Αφίσα για το Σχέδιο Δράσης «Ενδιαφέρομαι για εμένα & φροντίζω τον χώρο μου»

Σχεδιο Δράσης Αφίσα

Νοέ 11

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ & ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΟΥ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Τομέας/Δείκτης:
1.1 Σχολικός χώρος, υλικοτεχνική υποδομή και οικονομικοί πόροι
2.1 Οργάνωση και συντονισμός της σχολικής ζωής
2.2 Διαχείριση και αξιοποίηση μέσων και πόρων
4.1 Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών- μαθητών και μεταξύ των μαθητών
5.2 Ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου
6.3 Ατομική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών

 

Τίτλος: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ & ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΟΥ

Α. Αναγκαιότητα της υλοποίησης του σχεδίου δράσης

1. Λόγοι που επιβάλλουν την υλοποίηση της δράσης

Κεντρικό όρο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών πολιτικών του 21ου αιώνα αποτελεί η Κοινωνία των πολιτών. Οι πολίτες αυτής της κοινωνίας καθίστανται ενεργοί πολίτες, εφόσον διαθέτουν επιθυµία και ικανότητα συµµετοχής σε δραστηριότητες που δεν είναι εύκολο να καλύψει ούτε ο δημόσιος, ούτε ο ιδιωτικός τοµέας (όπως, η προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά.). Προϋποθέσεις απαραίτητες για τη διαµόρφωση του ενεργού πολίτη αποτελούν η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, η αναγνώριση και επίλυση προβλημάτων. Το σχολείο µπορεί και πρέπει να έχει βασικό προσανατολισμό τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, με γνώμονα τη σύνδεση θεωρίας και πράξης, εφαρµόζοντας κατάλληλες διδακτικές και παιδαγωγικές µεθόδους, εντός και εκτός των στενών ορίων της σχολικής τάξης.
Ο ενεργός πολίτης ξεχωρίζει από το ενδιαφέρον του για τα κοινά και τη διάθεσή του να αποτιμήσει και να βελτιώσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Με τον όρο «περιβάλλον» νοείται τόσο ο εξωτερικός φυσικός χώρος όσο και το τεχνητό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζει. Στο πλαίσιο μιας ανάλογης εκπαιδευτικής πολιτικής, οι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με την οργάνωση και βελτίωση του δικού τους φυσικού, τεχνητού και κοινωνικού χώρου που είναι το ίδιο το σχολείο τους. Ως φυσικός και τεχνητός χώρος νοείται το σχολικό κτήριο και οι υποδομές του και ως κοινωνικό περιβάλλον νοούνται οι σχέσεις και η κουλτούρα που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό.
Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου είναι ένα δημόσιο σχολείο. Συγκεκριμένα, η λειτουργία του κτηρίου έχει ξεκινήσει από το 1946, πράγμα που σημαίνει πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις. Επίσης, φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών συγκριτικά με τα άλλα σχολεία της περιοχής. Ως εκ τούτου, χρειάζεται και μπορεί να δεχθεί συνολικά αρκετές θετικές παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ ουσιαστικό μάθημα ομαδικής εργασίας, επικοινωνίας και συνεργασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές, συμβατό με τους διδακτικούς στόχους των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών των περισσοτέρων μαθημάτων.

2. Αναφορές σε καλές πρακτικές ή συμπληρωματικές δράσεις του σχολείου

Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου έχει επιτυχώς πραγματοποιήσει στο παρελθόν σχέδια δράσης, όπως η δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού («Εκτός Ύλης», http://ektos-ylis.blogspot.com ), η δημιουργία ιστοσελίδας (http://www.gym-markop.att.sch.gr/ ) , η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας. Επίσης, έχει υλοποιήσει πολλά προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα: στον τομέα πολιτισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, επιστημονικής έρευνας (όπως το Πρόγραμμα «Σχολεία Πρόληψης & Συνεργατικής Μάθησης»), στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων eTwinning και Erasmus+ και στον τομέα Αγωγής Υγείας και Εθελοντισμού (όπως το «Νοιάζομαι και Δρω»).

Β. Σκοπός – στόχοι του σχεδίου δράσης

1. Σκοπός του σχεδίου δράσης

Οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν και πρέπει να κατανοήσουν ότι το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου τους τους αφορά προσωπικά και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, που δεν αφορούν απλά την εξωτερική ενίσχυση από Φορείς (Δήμος, χορηγοί), αλλά πρωτίστως τη δική τους διάθεση να το αλλάξουν προς το καλύτερο, γιατί το σχολείο αυτό είναι το δικό τους περιβάλλον όσο φιλοξενούνται σε αυτό.

2. Ειδικοί στόχοι του σχεδίου δράσης

Στόχοι είναι οι μαθητές:

 • να μάθουν να σέβονται το σχολικό περιβάλλον
 • να μάθουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους
 • να αντιληφθούν τη σημασία της αυτοδέσμευσης σε μια προγραμματισμένη ενέργεια και της ολοκλήρωσης αυτής
 • να κατανοήσουν ότι αποτελούν μέλη της σχολικής κοινότητας με συγκεκριμένο ενεργό ρόλο σε αυτήν

Γ. Κριτήρια επιτυχίας της δράσης

Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου, καθώς και η βιωσιμότητα του αποτελέσματος

Δ. Μεθοδολογία υλοποίησης του σχεδίου δράσης

1) Συζήτηση και έγκριση του σχεδίου από το Σύλλογο Διδασκόντων
2) Συζήτηση και έγκριση του σχεδίου δράσης από τους μαθητές του 15μελούς των 5μελών μαθητικών συμβουλίων
3) Συζήτηση και έγκριση του σχεδίου από όλες τις τάξεις με ευθύνη του 15μελούς
4) Συζήτηση και έγκριση του σχεδίου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο σχολικό συμβούλιο

E) Οργανωτικές δομές

1.Συγκρότηση μικτών ομάδων εργασίας μαθητών με υπεύθυνους καθηγητές.

 • Ομάδες καθαριότητας/καλλωπισμού σχολικού χώρου
 • Ομάδες ανακύκλωσης υλικών

2.Χρονοδιάγραμμα ενεργειών των ομάδων σε ετήσιο ορίζοντα
3. Αποτίμηση έργου

ΣΤ. Πόροι – μέσα του σχεδίου δράσης

1. Ανθρώπινο δυναμικό
Η Διεύθυνση του σχολείου, όλοι οι καθηγητές, όλοι οι μαθητές
2. Χρόνος
Η υλοποίηση του σχεδίου δράσης άρχισε το μήνα Νοέμβριο και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10-11-2017, οπότε έγινε συλλογικά και οργανωμένα ο καθαρισμός των χώρων του σχολείου και θα τελειώσει με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.
3. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός
Υλικά καθαρισμού
Υλικά από το μάθημα της Τεχνολογίας
4. Εργαλεία παρακολούθησης και αξιολόγησης
Όλες οι ομάδες θα τηρούν ημερολόγιο εργασιών και φόρμες καταγραφής εργασιών

Ζ. Διαδικασίες παρακολούθησης και αξιολόγησης του σχεδίου δράσης

1) Συναντήσεις ανατροφοδότησης των ομάδων ανά τετράμηνο, με στόχο την παρακολούθηση της προόδου της δράσης (ενδιάμεση διαμορφωτική αξιολόγηση, ανατροφοδότηση, καταγραφή των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων και δυσκολιών εφαρμογής)
2) Παρουσίαση του έργου των ομάδων κατά τη λήξη του σχολικού έτους με στόχο την τελική αξιολόγηση του σχεδίου δράσης

Η. Έκθεση των αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης

Το σχέδιο δράσης θα ολοκληρωθεί με την έκθεση αποτελεσμάτων του, στην οποία θα περιλαμβάνονται θέματα, όπως: διαδικασίες σχεδιασμού και οργάνωσης των ομάδων εργασίας, διευθέτηση προβλημάτων χρόνου, επικοινωνίας και συνεργασίας, παρεκκλίσεις του αρχικού σχεδιασμού και αναθεωρήσεις του σχεδίου, επιδράσεις σε διάφορους δείκτες, βαθμός ικανοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εφαρμογή του σχεδίου δράσης, γενική εκτίμηση της επιτυχίας του σχεδίου δράσης, προοπτικές.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, (2011). Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παραδείγματα Σχεδίων Δράσης. ΙΕΠ: Αθήνα.

1.pdf

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, (2012). Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Τόμος ΙΙΙ: Μεθοδολογία και Εργαλεία Διερεύνησης. ΙΕΠ:Aθήνα.

2.pdf                                                                                                                                                                                                                                                                            

                      
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

http://www.moec.gov.cy/analytika_programmata/programmata_spoudon.html

 

 

Νοέ 10

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γ΄Τάξη(Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017)

20171110_133635

 

 

 

 

Νοέ 09

Επίσκεψη των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 25 Οκτώβρη της φετινής χρονιάς επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.  Οι μαθητές της   Α΄ Γυμνασίου, έξι καθηγήτριες ως συνοδοί και  φυσικά οι ξεναγοί μας που χωρίς την παρουσία τους και όσα μας είπαν, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά… Διαθέσαμε όλοι τον χρόνο μας  για να γνωρίσουμε από κοντά και να νιώσουμε, έστω και για λίγο, τον παλμό του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Πιστεύουμε τα καταφέραμε, διασχίζοντας αυτόν τον χώρο και  συνταιριάζοντας  ό,τι  ξέραμε κι ό,τι επιπλέον ακούγαμε. Καλή συνέχεια…
Η καθηγήτρια,
                       Π. ΚοντονίκαΕθνικό Αρχαιολογικό(1)Εθνικό Αρχαιολογικό(2)
Εθνικό Αρχαιολογικό(3)
Εθνικό Αρχαιολογικό(4)

Νοέ 04

Ενημέρωση

Την Δευτέρα 06-11-2017 τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν έως και την 5 η ώρα, κατά συνέπεια όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 12:40.

 

Νοέ 04

Σχολικό συμβούλιο

 

 Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν.1566/85 και το άρθρο 2 του Ν.2621/98, παράγρ. 1α του άρθρου 2:

 

Το σχολικό  συμβούλιο θα συγκροτήσουν:

 • Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
 • Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Σχολική Επιτροπή
 • Εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου
 • Ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης για το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, ως  προσκεκλημένος

 

Πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου θα είναι η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Δανοχρήστου, η οποία και προσκαλεί σε σύγκληση το σχολικό συμβούλιο.

 

Τα θέματα που έχουν οριστεί προς συζήτηση είναι τα εξής:

 • Προβλήματα του σχολικού κτηρίου
 • Η λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου
 • Λειτουργικά ζητήματα της σχολικής μονάδας
 • Επικοινωνία του σχολείου με το εξωτερικό περιβάλλον

 

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο «Σκοπός του σχολικού συµβουλίου είναι η εξασφάλιση της οµαλής λειτουργίας του σχολείου µε κάθε πρόσφορο τρόπο». Επομένως, το σχολικό συμβούλιο αναμένεται να αποτελέσει πηγή ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

.

Νοέ 04

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(06-11-17)

Ωρολόγιο Πρόγραμμα_06_11_17

Οκτ 30

Σημείο Συνάντησης για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πρέπει να βρίσκονται την Τρίτη 31-10-2017 στις 8.10 έξω από την είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου του Βόλλευ(Εθνικό Στάδιο Μαρκοπούλου) στο Μαρκόπουλο(βλέπε χάρτη).

1

Οκτ 30

Βράβευση της εκπαιδευτικού Δογάνη Β.

Download the PDF file .

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας στο έργο eTwinning «INTO SPRING NATURE».

Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών και του σχολείου μας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

etw_europeanqualitylabel_109363_el

 

Οκτ 28

Ενημέρωση

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αττικής, εξασφάλισε 50% Γενική Έκπτωση, σε όλα τα εισιτήρια, για όλους τους μαθητές και  τις μαθήτριες, του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δ. Σωτηρίου 1, Κεντρική Πλατεία, 19003 Μαρκόπουλο Μεσογαίας,

Τηλ: 22990-20-104, Email: press@markopoulo.gr,

Διαδίκτυο: www.markopoulo.gr, Twitter: twitter.com/dimosmarkopoulo

Οκτ 28

Ενισχυτική Διδασκαλία 2017-2018

Ενισχυτική Διδασκαλία 2017-2018  

 

Η διαδικασία για την έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το τρέχον σχολικό έτος ξεκίνησε.

 

Τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα γίνονται μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος, δηλαδή από τις 14.00, καθημερινά.

 

Τα μαθήματα στα οποία γίνεται ενισχυτική διδασκαλία είναι η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, η Νεοελληνική Γλώσσα, η Αγγλική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία.

 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελούν καθηγητές που δεν ανήκουν στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

 

Οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την Ενισχυτική διδασκαλία μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο για να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση τις προσεχείς ημέρες.

Οκτ 28

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(30-10-2017)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30_10_17

Οκτ 24

Ενημέρωση

Την Παρασκευή 27-10-17 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:30 προκειμένου να παρακολουθήσουν την σχολική εορτή.

Οκτ 24

Ανακοίνωση

Την Πέμπτη 26-10-17  όλα τα τμήματα θα σχολάσουν την ώρα (11:50).

Οκτ 24

Αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα (μόνο για Τετάρτη 25-10-17)

 
ΩρολόγιοΠρόγραμμα

Οκτ 21

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(23-10-17)

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα 23-10-17

Οκτ 16

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(17-10-17)

Πρόγραμμα 17_10_17

Οκτ 14

Στολή Παρέλασης

                 

                      ΑΓΟΡΙΑ 

 

 • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

 

 • ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

 

 • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ (ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ)

 

 • ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 

           

             ΚΟΡΙΤΣΙΑ  

 

 • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΑ ΦΟΥΣΤΑ

 

 • ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

 

 • ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ (ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ)

 

 • ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΚΟΥΝΙ

        (ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ Ή ΓΟΒΕΣ)

 

 • ΚΑΛΣΟΝ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

        (ΧΡΩΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ)

Οκτ 14

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(16-10-17)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 16_10_17

Οκτ 07

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (09-10-17)

Πρόγραμμα 07_10_17

Σεπ 29

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(02-10-17)

Ωρολόγιο Πρόγραμμα_02-10-17

Σεπ 23

Ωρολόγιο πρόγραμμα(25-09-17)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25_09_17

Σεπ 19

Ενημέρωση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, προσκαλεί τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας, σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σχετικά με την λειτουργία του Γυμνασίου.

Την  Τετάρτη 27/09/2017 και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΡΤΕΜΙΣ.

 

 

 

Σεπ 19

Ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Σεπ 18

Ωρολόγιο Πρόγραμμα(19-09-17)

Πρόγραμμα_19-09-17

Σεπ 16

Πρόγραμμα (18-09-17)

Πρόγραμμα 18_09_17

Σεπ 13

Ενημέρωση

Το παρακάτω απόσπασμα από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου μας δόθηκε σε όλους τους μαθητές μας σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2017. Για να κατεβάσετε τον κανονισμό κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Κανονισμός Σχολείου

Σεπ 08

Ενημέρωση σχετικά με την μεταφορά των μαθητών

Την Δευτέρα 11/09/17 οι μαθητές οι οποίοι μετακινούνται από και προς το σχολείο με σχολικό λεωφορείο θα αναχωρήσουν με σχολικό λεωφορείο στις 12:00.

Σεπ 08

Ανακοίνωση για κατατακτήριο τεστ Αγγλικών

Ενημερώνουμε τους μαθητές της  Α” Γυμνασίου ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος Αγγλικών θα λάβουν μέρος σε κατατακτήρια εξέταση βάσει της οποίας θα γίνει χωρισμός σε επίπεδα γλωσσομάθειας.

Σεπ 06

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Την Δευτέρα 11/09/2017 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια θα δοθούν τα σχολικά βιβλία στους μαθητές.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00 και να έχουν μαζί τους την σχολική τσάντα προκειμένου να μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά την παράδοση των βιβλίων οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

Την Τρίτη 12/09/2017 τα μαθήματα ξεκινούν. Το κουδούνι του σχολείου χτυπάει στις 08:25 κατά συνέπεια οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου  5 – 10 λεπτά νωρίτερα.

 

Ιούλ 26

Καλό καλοκαίρι

Καλό Καλοκαίρι

Ιούλ 26

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016 2017

Η γιορτή λήξης σχολικού έτους και αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στις 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.30 στο Γυμναστήριο του σχολείου. Οι κερκίδες του γέμισαν από μαθητές, καθηγητές και γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν μια σύντομη αναδρομή στα δρώμενα της χρονιάς που πέρασε, καθώς και την παρουσίαση των προαιρετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ταινίας αφιερωμένης στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με θέμα την τριήμερη εκδρομή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι & Δρω» στο Πήλιο και το Βόλο, όπου έγινε αδελφοποίηση μεταξύ του σχολείου μας και του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ως σχολεία συμμετέχοντα στο ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων που προσέφεραν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και καθηγητές μας.

Κάντε κλικ εδώ ή  στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε την παρουσίαση από τη γιορτή λήξης – αποφοίτησης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου.
ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Ιούν 16

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  19-27 Ιουνίου 2017
ΤΑΞΗ ΩΡΑ Τετάρτη

21 Ιουνίου

Πέμπτη

22 Ιουνίου

Παρασκευή

23 Ιουνίου 

Α 8.30 ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ προφορικά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ προφορικά / γραπτά ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ προφορικά
 
Β ΩΡΑ Δευτέρα

19 Ιουνίου

Τετάρτη

21 Ιουνίου 

Παρασκευή

23 Ιουνίου 

8.30 ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ προφορικά / γραπτά ΙΣΤΟΡΙΑ

προφορικά / γραπτά

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

προφορικά / γραπτά

 
Γ ΩΡΑ Δευτέρα

19 Ιουνίου 

Τετάρτη

21 Ιουνίου 

Πέμπτη

22 Ιουνίου 

Παρασκευή

23 Ιουνίου 

Δευτέρα 26 Ιουνίου  Τρίτη

27 Ιουνίου 

8.30 ΦΥΣΙΚΗ

προφορικά / γραπτά

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ / ΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ προφορικά /  γραπτά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

προφορικά /  γραπτά

ΙΣΤΟΡΙΑ

προφορικά / γραπτά

ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ προφορικά ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ προφορικά
10.30 ΚΠΑ προφορικά ΒΙΟΛΟΓΙΑ

προφορικά

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ προφορικά ΑΓΓΛΙΚΑ/ ΓΑΛΛΙΚΑ προφορικά ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

προφορικά

12.30 ΧΗΜΕΙΑ

προφορικά

Ιούν 13

Ενημέρωση

Την Πέμπτη 15/06/2017 θα πραγματοποιηθεί η παράδοση βαθμολογίας ( 9:00 π.μ – 12:00 π.μ.).

Ιούν 13

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 

19-27 Ιουνίου 2017

ΤΑΞΗ ΩΡΑ Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
Α 8.30 ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ προφορικά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ προφορικά / γραπτά ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ προφορικά
Β ΩΡΑ Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017
8.30 ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ προφορικά / γραπτά ΙΣΤΟΡΙΑ      προφορικά / γραπτά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ προφορικά / γραπτά
Γ ΩΡΑ Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 Τρίτη 27 Ιουνίου 2017
8.30 ΦΥΣΙΚΗ προφορικά / γραπτά ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ / ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ προφορικά /  γραπτά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ προφορικά /  γραπτά ΙΣΤΟΡΙΑ     προφορικά / γραπτά ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ προφορικά ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ προφορικά
10.30 ΚΠΑ προφορικά ΒΙΟΛΟΓΙΑ προφορικά ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ προφορικά ΑΓΓΛΙΚΑ προφορικά ΓΑΛΛΙΚΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προφορικά
12.30 ΧΗΜΕΙΑ προφορικά

Ιούν 13

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 14-16 Ιουνίου 2017
ΤΑΞΗ ΩΡΑ Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
Α 12.30 ΑΡΧΑΙΑ  ΓΛΩΣΣΑ 8.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 13.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 9.00 ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Β ΩΡΑ Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
10.00 ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 10.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 9.00 ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 13.00 ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
11.00 ΙΣΤΟΡΙΑ
13.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Γ ΩΡΑ Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 ΩΡΑ Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
10.00 ΦΥΣΙΚΗ 9.00 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 9.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
13.00 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ 9.00 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
10.00 ΦΥΣΙΚΗ

Ιούν 07

Γιορτή Λήξης – Αποφοίτηση Γ΄ Γυμνασίου

Γιορτή Λήξης – Αποφοίτηση Γ΄ Γυμνασίου

 

Προσκαλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας

στη γιορτή λήξης και αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.30 π.μ.

Μετά τη γιορτή θα γίνει παράδοση δελτίων προόδου Β΄ τετραμήνου.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων