Ευχές και συμβουλές του Μητροπολίτου Φωκίδος στους μαθητές μας

O Μητροπολίτης στο σχολείο μας

Ο σεβ/τος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος στο  Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, μιλώντας στους μαθητές

 

Τις πατρικές του ευχές και συμβουλές στους μαθητές  του Γυμνασίου και του Λυκείου Γαλαξιδίου  έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος στο πλαίσιο των επισκέψεων ποιμαντικής του διακονίας  στα σχολεία του νομού.  Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους μαθητές και πέραν των πατρικών συμβουλών απηύθυνε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες νουθεσίες παιδαγωγικές, δεδομένης της 25ετούς εμπειρίας του στη Β/θμια εκπαίδευση, ως θεολόγου καθηγητή και διευθυντού Γυμνασίων και Λυκείων στο Ν. Αρκαδίας.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές εστίασε τις αναφορές του αφ΄ ενός μεν στις συστηματικές προσπάθειες που θα πρέπει να καταβάλουν για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα μαθήματά τους, αφ΄ ετέρου δε στον σεβασμό που θα πρέπει να τρέφουν – αλλά και  να εκδηλώνουν – προς τους Καθηγητές τους, οι οποίοι – όπως τόνισε – αγωνιούν, κοπιάζουν και φροντίζουν να τους δώσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν. «Η γνώση είναι το πιο δυνατό όπλο που θα σας χρειαστεί στο μέλλον. Μην χάνετε τον χρόνο σας και μην ψάχνετε τρόπους να χάνετε  ώρες από τα μαθήματά σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν για την προκοπή σας. Κάποτε στα ίδια θρανία βρισκόμασταν και εμείς, καθώς και οι Καθηγητές σας, όπου κοπιάσαμε και διαβάζαμε για να φτάσουμε ως εδώ», κατέληξε ο κ. Θεόκτιστος μοιράζοντας σε όλους – μαθητές και καθηγητές – τις ευχές του για καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο και τις προσπάθειές τους και ιδιαίτερα στους τελειοφοίτους του Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δώσουν τον ερχόμενο Μάϊο.

* Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να δώσουν το «παρών» τους στο Κατηχητικό (Μέσο, για τα παιδιά του Γυμνασίου και Ανώτερο για τα παιδιά του Λυκείου) που ήδη ξεκίνησε και θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου Γαλαξιδίου Υπεύθυνοι για το Μέσο και Ανώτερο κατηχητικό σχολείο του Γαλαξιδίου για την περίοδο 2015 – 2016 έχουν ορισθεί από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Θεόκτιστο, ο οσιολογιώτατος διάκονος π. Ισαάκ Ιγγλέζος, πτυχιούχος Φιλολογίας και – υπό την ιδιότητα του εντεταλμένου κατηχητού της Μητροπόλεως – ο θεολόγος καθηγητής του Γυμνασίου Γαλαξιδίου Χάρης Ανδρεόπουλος. Τον Σεβασμιώτατο, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο, συνόδευε ο εφημέριος του Γαλαξιδίου π. Κωνσταντίνος Ζαφείρης.

Amfissapress.gr

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © Γυμνάσιο Γαλαξιδίου Ν. Φωκίδας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top