Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις και μαθήματα υγιεινής διατροφής!! Ευχαριστούμε θερμά τον χορηγό μας, Θανάση Τούρλα για τα υπέροχα φρούτα του!!

«…κι αν ήσουν εσύ…»

     Μπράβο στους μαθητές της  Α Γυμνασίου για το σχ. έτος 2018-19 για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «…κι αν ήσουν εσύ..» με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Παπαχρήστου Αγορή.

Αγιασμός

Αγιασμός στο Γυμνάσιο & Λύκειο Γαλαξιδίου

Το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου στο «ΚΤΗΜΑ ΓΑΛΑΡΙΑ»

Στον Αμπελώνα του κ. Γιώργου Καμμένου ,»Κτήμα Γαλαρία», στο Γαλαξίδι, περιηγήθηκαν και ταξίδεψαν οι μαθητές του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΊΟΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών 2019. Εκεί ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαδρομή του σταφυλιού, τις ποικιλίες του κρασιού και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα οφέλη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού Τοπίου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούν πολύ τον κύριο Καμμένο για την εθελοντική του συνεισφορά.

«To Γυμνάσιο Γαλαξιδίου σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξιδέψαμε στην πόλη του Ναυπλίου στα πλαίσια διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής μέσω περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές του σχολείου μας. Εκεί επισκεφθήκαμε το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, όπου συμμετείχαμε ενεργά σε βιωματικές δράσεις. Επίσης, ξεναγηθήκαμε στην πόλη του Ναυπλίου και ακολουθήσαμε τους δρόμους του Καποδίστρια. Εκπληκτική εμπειρία και βιωματική μάθηση για όλους μας!

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ «Let’s do it Greece»!!

Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στους εξαιρετικούς μαθητές μας, στους γονείς τους και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Γαλαξιδίου, αλλά και  και σε όσους στήριξαν το Πρόγραμμα «Let’s do it Greece»!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Άμφισσας  επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου και ενημέρωσε τους μαθητές του σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό μας. Ευχαριστούμε πολύ την πρόεδρο του παραρτήματος κ. Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου, καθώς και τους συνεργάτες της, κ. Μαντζώρο Αναστάσιο και Καλλία Ιωάννα!!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Γυμνάσιο Γαλαξιδίου!!

 

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και πολλά ευχαριστώ από «Το χαμόγελο του Παιδιού» στους μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου και στους γονείς τους, αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, για την φιλότιμη προσπάθειά τους, ώστε κάθε παιδικό προσωπάκι να ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ!!

Το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου στον Εθνικό Διαγωνισμό «European Money Week 2018» – Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα

Συγχαρητήρια στους  μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου για τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό ‘EUROPEAN  MONEY  QUIZ»!!

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο θεσμό της “European Money Week” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της από κοινού πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό μαθητών ηλικίας 13-15 χρονών.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία τον Πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό για το Χρήμα “European Money Quiz”. Ο εν λόγο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 51 τάξεων από 25 Γυμνάσια της χώρας μας, ιδιωτικά και δημόσια. Η ΕΕΤ ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον εθνικό διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Σημαντική υπήρξε η συνεισφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, προς τη διάδοση του Διαγωνισμού στα γυμνάσια όλης της χώρας.

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΣΜΟΣ! «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2019»

 

 «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης – 2019»:

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας και της ακτίνας της Γης. Περίπου 650 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων σχολείων της Κύπρου, του Βουκουρεστίου, του Καΐρου, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας , τα οποία συμπράττουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα με ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στη δράση, αψηφώντας τη σποραδική συννεφιά, ακολούθησαν τα βήματα του Ερατοσθένη και υπολόγισαν πειραματικά την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης, με αξιοσημείωτα μικρό επιστημονικό σφάλμα!

 

Περιγραφή της εκπαιδευτικής δράσης

Την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας (Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019), περί τους 20.000 μαθητές και 1500 εκπαιδευτικούς σε περίπου 650 ελληνικά σχολεία, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν ή να ταξιδέψουν, από τα προαύλια των σχολείων τους, κατόρθωσαν να υπολογίσουν την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης! Μεταξύ αυτών, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης του Γυμνασίου Γαλαξιδίου με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, της κ. Ιωάννας Γκούλτα και της κ. Μαρίας Κούσκουρη, ακολούθησαν προσεκτικά τα «βήματα» του Πανεπιστήμονα Ερατοσθένη του Κυρηναίου.

Εκείνος, με τη διάνοια, τη γνώση και τα μέσα της εποχής του, κατόρθωσε το …ακατόρθωτο. Οι σύγχρονοι μαθητές του, με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, (Google Earth, SunCalc κ.ά.) αξιοποίησαν κατάλληλα λογισμικά, μέτρησαν, παρατήρησαν, υπολόγισαν, σχολίασαν και κατέληξαν σε συμπεράσματα σημαντικά και διδακτικά!

Με ευρηματικότητα, επιδεξιότητα και μεράκι, μαθητές κι εκπαιδευτικοί στερέωσαν ράβδους ή άλλα κατάλληλα αντικείμενα, μέτρησαν τα μήκη τους και τα μήκη των σκιών τους και επανέλαβαν προσεκτικά το ιστορικό αυτό πείραμα! Οι επίδοξοι «γεω-μέτρες», παρά την έλλειψη έντονης ηλιοφάνειας, αξιοποίησαν και την παραμικρή ακτίνα του Ήλιου και οδηγήθηκαν στον υπολογισμό της ακτίνας της Γης με ακρίβεια αξιοσημείωτη, μικρότερη από 0,5%.

 

 

Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας, Αργολίδας που διοργανώνουν τη δράση, επισημαίνουν την  «προστιθέμενη αξία» του πειράματος του Ερατοσθένη:

 

Εκτελώντας το ιστορικό αυτό πείραμα, τα παιδιά:

  • συμμετέχουν με ενδιαφέρον σε ένα πλούσιο σε γνώσεις και διδάγματα μάθημα, όχι στην τάξη, αλλά στο προαύλιο του σχολείου τους, μια ευχάριστη ανοιξιάτικη μέρα
  • μαθαίνουν βιωματικά ότι με απλές μετρήσεις φυσικών μεγεθών, με την παρατήρηση, την υπόθεση, τους κατάλληλους συλλογισμούς, και κυρίως με τη θέλησή τους, μπορούν να οδηγηθούν. στη μέτρηση της περιφέρειας ακόμα και ενός ουράνιου σώματος, της Γης.
  • κατανοούν ανακαλυπτικά διαδικασίες, φαινόμενα και έννοιες όπως: μετρήσεις, ακρίβεια, σφάλματα, όρους της Γεωγραφίας και Αστρονομίας (π.χ. συντεταγμένες, ηλιοστάσια, ισημερίες κ.ά.) αλλά και την Ιστορία της Επιστήμης και του κόσμου ολόκληρου, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αξία της συνεισφοράς προγόνων μας όπως ο Ερατοσθένης, στο επιστημονικό γίγνεσθαι.
  • διδάσκονται με τον πιο παραστατικό τρόπο την ακλόνητη ισχύ της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης και τη διαχρονική και ανυπέρβλητη συνεισφορά των Θετικών Επιστημών για την κατανόηση του σύμπαντος κόσμου.
  • συνειδητοποιούν την ανεκτίμητη αξία της συνεργασίας, αφού στη δράση αυτή συνεργάζονται υποδειγματικά, γόνιμα και δημιουργικά.

 

«Η παρέλαση του Γυμνάσιου Γαλαξιδίου την 25η Μαρτίου 2019»

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου συμμετείχαν στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου 2019.  Οι μαθητές παρέλασαν με υπερηφάνεια στο όμορφο Γαλαξίδι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα των προγόνων μας για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας!

Συγχαρητήρια σε όλους!

«Η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Γαλαξιδίου στον Ανατολικό Όλυμπο και την Λάρισα!»

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλαξιδίου συμμετείχαν στην διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Ανατολικό Όλυμπο στις 15-16 Μαρτίου 2019. Συγκεκριμένα, οι μαθητές πήραν μέρος σε δράσεις  στο Αρχαιολογικό  Θεματικό Πάρκο Λειβήθρων υπό την  καθοδήγηση του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου. Επίσης , επισκέφθηκαν το Αρχαίο θέατρο Λάρισας και το Διαχρονικό Μουσείο της πόλης.

Ευχαριστούμε τον καλό συνάδελφο, Χάρη Ανδρεόπουλο, τον δικό μας  «Θρησκευτικό του Γαλαξιδίου”  για την εθελοντική του ξενάγηση στο Μουσείο, τις ακούραστες συνοδούς Ιωάννα Γκούλτα και Μαρία Κούσκουρη, που ήταν η ψυχή της εκδρομής, καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν με δημιουργικότητα και  ενθουσιασμό στις δράσεις του προγράμματος!

Η  Διευθύντρια

Ε.Γεωργούλα

Eπίσκεψη του Γυμνασίου Γαλαξιδίου στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξιδίου (ΙΕΚ), στα πλαίσια της Θ.Ε.

Υπέροχη η φιλοξενία στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι. (ΙΕΚ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ). Οι μαθητές του Γυμνασίου πληροφορήθηκαν , ενημερώθηκαν και «απόλαυσαν » την αξία της Μεσσογειακής Διατροφής  με Θεωρητικό και Βιωματικό τρόπο. Ευχαριστούμε!!

06 Μαρτίου 2019. Πανελλήνια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές δίνουν το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»!!

hgghghgh

Προγραμματισμός δράσεων και παρεμβάσεων επαγγελματικού προσανατολισμού

Ενημερωθείτε από το σχετικό έγγραφο του Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο εδώ.

Προθεσμία συμπλήρωσης έως: 15-02-2019

Copyright © Γυμνάσιο Γαλαξιδίου Ν. Φωκίδας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top